Simona Halep se retrage de la Fed Cup! Ion Ţiriac a făcut anunţul!

Simona Halep boicotează Fed Cup, deoarece este nemulțumită de noul format al competiției. Astfel, sportiva nu va participa la duelurile pe care România le are de jucat împotriva Rusiei.

22 nov. 2019, 07:50
Simona Halep se retrage de la Fed Cup! Ion Ţiriac a făcut anunţul!

Simona Halep a decis să boicoteze Fed Cup. Anunţul a fost făcut de Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, care a şi explicat de ce campioana de la Wimbledon de ce a luat această hotărâre.

„Simona mi-a zis că nu vrea să vină să joace la Fed Cup pentru că se concentrează pe Jocurile Olimpice”, a declarat Ion Țiriac, potrivit Fanatik.

Un alt motiv pentru care Simona boicotează competiția este faptul că nu îi place noul format și anume ca meciurile să se desfășoare pe teren neutru.

Şi în iunie, Simona Halep a declarat că nu vrea ca formatul să se schimbe.

„Îmi place modul în care este acum Fed Cup. Să joci acasă şi în deplasare este cel mai frumos sentiment. Dacă FED Cup se va schimba, eu nu voi mai juca pentru că îmi place aşa cum este acum”, spunea atunci jucătoarea.

Întâlnirea cu Rusia va avea loc la Cluj-Napoca și dacă România va câștiga se va număra printre primele 12 națiuni calificate, care se vor lupta pentru titlul de campioană de la turneul care se va desfășura la Budapesta între 14 și 19 aprilie 2020.