SIMONA HALEP, cea mai bună jucătoare din 2015. E pe locul 1 în ierarhia WTA Race

Simona Halep ocupă oficial, de azi, primul loc în WTA Race, clasamentul care contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore. În ierarhia clasică WTA, Simona Halep şi-a consolidat locul 3, având aproape 1.000 de puncte avans faţă de a patra clasată, Petra Kvitova.

23 mart. 2015, 08:22
SIMONA HALEP, cea mai bună jucătoare din 2015. E pe locul 1 în ierarhia WTA Race

Simona Halep a câştigat 1.000 de puncte ca urmare a victoriei din finala de la Indian Wells, astfel că a urcat pe locul 1 în ierarhia WTA Race, care se calculează exclusiv pe baza rezultatelor din turneele de anul acesta şi cea care contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor.

De altfel, Simona Halep a făcut şi o fotografie cu indicatorul spre Singapore, locul unde în toamnă se va disputa turneul celor mai bune 8 jucătoare din lume. Prin această clasare, pe locul 1 în ierarhia WTA Race, Simona Halep a mai bifat o premieră, fiind prima jucătoare din România care ocupă această poziţie.

Citeşte şi SIMONA HALEP, regina de la Indian Wells. Campioana noastră, elogiată în presa internaţională

În clasamentul WTA clasic, Simona Halep ocupă în continuare locul 3, după Serena Williams şi Maria Şarapova. Următoarea româncă în acest clasament este Irina Begu, care a coborât un loc şi e acum pe 35 în lume, Monica Niculescu a coborât şi ea două poziţii şi e pe 70, iar Alexandra Dulgheru staţionează pe 72.

Citeşte şi SIMONA HALEP a câştigat cel mai GREU trofeu al carierei. Reacţie genială după partidă VIDEO

La dublu, lidera româncelor e Monica Niculescu, care a coborât o poziţie, pe 49. Ea e urmată de Irina Begu, care a coborât două locuri şi e pe 59, de Raluca Olaru, care a urcat două poziţii şi e acum pe 61 – cel mai bun loc din carieră – şi de Elena Bogdan, care a coborât un loc, până pe 98.