SIMONA HALEP, condiţiile în care pierde locul 2 mondial. Ce trebuie să facă Şarapova

Simona Halep a părăsit încă din turul doi turneul de la Madrid, după 6-7, 3-6 cu Alize Cornet, însă continuă duelul de la distanţă cu Maria Şarapova, pentru locul 2. Pentru a o depăşi pe Halep, Şarapova are nevoie de un parcurs perfect în capitala Spaniei.

04 mai 2015, 07:22
SIMONA HALEP, condiţiile în care pierde locul 2 mondial. Ce trebuie să facă Şarapova

Simona Halep a pierdut 585 de puncte în clasamentul WTA, ca urmare a înfrângerii suferite în faţa franţuzoaicei Alize Cornet, în turul doi al turneului de la Madrid. Ea avea de apărat 650 de puncte de anul trecut, când a jucat finala, însă nu a obţinut anul acesta decât cele 65 de puncte rezervate jucătoarelor eliminate în turul secund.

Înaintea turneului de la Madrid, Maria Şarapova avea 230 de puncte în urma Simonei, în clasamentul WTA, însă rusoaicei nu-i este atât de uşor să o depăşească pe compatrioata noastră, ea având de apărat 1.000 de puncte, fiind deţinătoarea titlului la Madrid. Maria Şarapova o va depăşi pe Simona doar dacă va juca finala la Madrid, caz în care ar avea un avans de doar 5 puncte. O eventuale păstrare a titlului la turneul patronat de Ion Ţiriac ar mîri avansul rusoaicei la 355 de puncte faţă de Simona.

Citeşte şi SIMONA HALEP, după înfrângere: Mă aşteptam, eram pregătită pentru un eşec

Maria Şarapova s-a calificat în turul trei la Madrid, după 6-2, 6-3 cu Timea Bacsinszky, şi va juca pentru calificarea în optimile de finală împotriva ibericei Mariana Duque-Marino.

Simona Halep va participa de pe 11 mai în turneul de la Roma, din categoria Premier 5. Atât Halep, cât şi Şarapova s-au oprit anul trecut în turul trei la Foro Italico, românca din cauza unei accidentări, iar rusoaica a fost eliminată de Ana Ivanovic.