Simona Halep continuă seria succeselor. S-a calificat în turul secund la US Open

România are trei reprezentante în turul doi la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, pe lângă Sorana Cîrstea obţinând calificarea în runda secundă Simona Halep şi Alexandra Dulgheru.

28 aug. 2013, 05:37
Simona Halep continuă seria succeselor. S-a calificat în turul secund la US Open

Simona Halep (cap de serie nr. 21), cea mai bine clasată jucătoare româncă a momentului, locul 19 în ierarhia WTA, a avut nevoie de trei seturi pentru a se califica în turul secund al US Open, învingând-o cu 4-6, 6-4, 6-2, pe britanica Heather Watson.

Primul set a fost câştigat cu 6-4 de britanică, dar Halep a revenit şi, după ce a ratat două mingi de set, a fructificat-o pe a treia şi a egalat situaţia la seturi, câştigând actul secund cu cu 6-4,. În decisiv, Simona s-a distanţat repede la 3-0, cu 2 break-uri, obţinând în cele din urmă victoria, după 6-2 în setul al treilea.

În turul următor, Halep o va întâlni pe croata Donna Vekici, care a dispus cu 7-6 (5), 4-6, 6-2 de columbianca Mariana Duque-Marino.

Tot marţi s-a calificat în turul secund la US Open Alexandra Dulgheru, după ce a învins-o pe americanca Varvara Lepcenko, cu 6-7 (5), 6-2, 7-6 (5).

Pentru calificare, Dulgheru şi-a asigurat un cec de 53.000 de dolari şi 100 puncte WTA.

Citeşte şi Trei românce eliminate în primul tur, la US Open. Doar Sorana Cîrstea merge mai departe