Simona Halep, decizie radicală după turneul de la Roland Garros

Simona Halep a anunţat, după eliminarea din sferturile Roland Garros, că nu va participa la BRD Bucharest Open, turneu care se va desfăşura în capitală, în perioada 15-21 iulie, şi va fi transmis în direct de Digi Sport.

10 iun. 2019, 10:08
Simona Halep, decizie radicală după turneul de la Roland Garros

Turneul BRD Bucharest Open se va disputa și în 2019 în Bucureşti. Chiar dacă proprietarul licenței, Jeno Marky, semnase un acord cu guvernul maghiar, turneul se va disputa şi în acest an, pentru al şaselea an consecutiv, la Arenele BNR.

Citeşte şi Simona Halep a coborât pe locul 8 WTA. Serena Williams a ieşit din Top 10

Competiţia va fi privată însă de prezenţa Simonei Halep, care a ales să intre într-o vacanţă, după o perioadă solicitantă. Simo se pregăteşte momentan exclusiv pentru Wimbledon, turneu care se va termina pe 14 iulie. Totuşi, o eliminare prematură de la All England Club, ar putea să îi schimbe planurile campioanei noastre.

De notat că și Mihaela Buzărnescu (31 de ani, 33 WTA), va lipsi de la turneul bucureştean, şi ea dorind să aibă un program mai lejer în luna iulie.

Astfel, Sorana Cîrstea (29 de ani, 84 WTA), Irina Begu (28 de ani, 116 WTA) și Ana Bogdan (26 de ani, 123 WTA) sunt, pentru moment, singurele românce care vor intra direct pe tabloul principal la București.
Simona Halep, campioană de două ori la Bucureşti

Marky a dat vina pe federaţia de la Budapesta, pe motiv că aceasta doreşte să organizeze un turneu în regim propriu. „Federaţia a distrus intenţiile Guvernului”, a spus acesta.

Federaţia de Tenis din Ungaria ar fi în conflict cu Guvernul maghiar în condiţiile suspiciunilor că oficialii federaţiei ar fi delapidat sume importante din cele acordate de premierul Ungariei, Viktor Orban, fiind deschise şi trei anchete în acest sens.

Turneul WTA are loc la Bucureşti din 2014. Simona Halep a cucerit trofeul la ambele ediţii la care a participat (2014, 2016), iar Irina Begu a triumfat în 2017. Celelalte câştigătoare au fost Anna-Karolina Schmiedlova (2015) şi Anastasija Sevastova (2018). Aceastas din urmă – numărul 12 mondial – a confirmat că va fi prezentă la ediţia din acest an.

Turneul BRD Bucharest Open, cu premii totale de 250.000 de dolari, se va disputa în perioada 15-21 iulie și va fi transmis în direct de Digi Sport.