Simona Halep, după eliminarea de la Indian Wells: „M-au lăsat picioarele”

Jucătoarea de tenis Simona Halep, aflată pe locul 4 în clasamentul mondial, a declarat, marţi, după înfrângerea în faţa franţuzoaicei Kristina Mladenovic (locul 26 WTA), scor 3-6, 3-6, în turul trei al turneului de la Indian Wells, că a cedat din punct de vedere fizic după disputarea primului set.

14 mart. 2017, 08:23
Simona Halep, după eliminarea de la Indian Wells: „M-au lăsat picioarele”

Partida a durat o oră şi 43 de minute. Simona, campioană la Indian Wells în 2015, a avut probleme mari la serviciu, cu procentaje de reuşită foarte scăzute (44% cu prima minge şi 40% cu a doua). Românca a cedat de şase ori serviciul şi a reuşit doar trei break-uri din 22 de oportunităţi avute.

„Ţinând cont de timpul de pregătire pe care l-am avut înainte de acest turneu, sunt fericită că am ajuns în turul trei. Adversara a jucat foarte bine, cu încredere, iar eu am ratat foarte mult. După primul set, n-am mai avut forţă în picioare. Nu sunt refăcută complet, mai am de muncă. Dar e în regulă, nu vreau să creez o dramă din asta. După primul meci, am simţit dureri şi nu prea puteam să mă mişc. Ieri a fost bine, m-am antrenat timp de o oră. Dar azi căldura m-a afectat foarte mult, încă nu m-am obişnuit cu aceste condiţii. Mă durea capul, simţeam că picioarele îmi iau foc şi aveam probleme musculare”, a spus Halep după meci.

În timpul unei pauze, antrenorul Simonei, australianul Darren Cahill, i-a recomandat să nu forţeze din punct de vedere fizic, întrucât nu se află la potenţialul maxim, acolo unde va ajunge în 2-3 săptămâni. În acest an, Halep s-a confruntat cu probleme la genunchiul stâng.