Simona Halep, după explozia de cazuri de covid-19 de la Roland Garros. „Voi merge cu zâmbetul pe buze”

Încă o jucătoare care urma să participe la Roland Garros 2020, pe tablobul principal de simplu, a fost exclusă din competiție pentru că a fost depistată infectată cu noul coronavirus. Decizia vine la o zi după ce au fost depistaţi pozitiv cinci jucători de simplu masculin.

22 sept. 2020, 07:54
Simona Halep, după explozia de cazuri de covid-19 de la Roland Garros. „Voi merge cu zâmbetul pe buze”

„Conducerea turneului de la Roland Garros informează că o jucătoare din calificări a fost testată pozitiv la Covid-19. Conform protocolului sanitar al turneului, această jucătoare a fost exclusă de pe tabloul calificărilor feminine, care va debuta mâine (marţi) şi va rămâne izolată timp de şapte zile”, au precizat oficialii turneului parizian într-un comunicat.

Calificările pentru tabloul de simplu masculin au debutat luni. Cinci jucători – doi dintre ei testaţi pozitiv la noul coronavirus şi alţi trei consideraţi contacţi – au fost excluşi duminică.

„În total, aproximativ 900 de teste au fost efectuate începând de joi”, au subliniat organizatorii francezi.

Simona Halep a declarat că este nerăbdătoare să ajungă la Paris.

„Roland Garros? Este doar un alt turneu, nu voi pune presiune pe mine, voi merge cu zâmbetul pe buze! Este evident visul tuturor jucătorilor de a câştiga turneul, deci este şi visul meu, dar nu mă uit atât de departe. Vreau doar să merg acolo, sa mă obişnuiesc din nou cu terenurile, cu atmosfera şi să încerc să câştig fiecare meci. Fiecare meci este o luptă, sunt pregătită pentru asta, dar vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Simona Halep.

În ceea ce priveşte cazurile pozitive de Covid-19 anunţate la Roland Garros, care au condus la excluderea a cinci jucători, românca nu şi-a ascuns îngrijorarea: „Da, am auzit despre asta şi, desigur, mă îngrijorează. Dar sunt sigură că vor fi puse în aplicare măsurile necesare şi vom fi în siguranţă. Voi vedea cum mă simt odată ce voi ajunge acolo”.

Roland Garros va putea primi un număr maxim 5.000 de spectatori pe zi.