Simona Halep: ”E plăcut că după 40 de ani am câştigat la Montreal” GALERIE FOTO

Jucătoarea de tenis Simona Halep a urcat pe locul 3 în clasamentul WTA, cu 5970 de puncte, după ce a câştigat turneul de la Montreal, al treilea din acest an şi al 14-lea din carieră.

01 aug. 2016, 07:59
Simona Halep: ”E plăcut că după 40 de ani am câştigat la Montreal” GALERIE FOTO

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a declarat bucuroasă că a câștigat titlul WTA de la Montreal, duminică, la 40 de ani de la victoriile reușite de Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice desfășurate în 1976 în orașul canadian.

”E plăcut că după 40 de ani am câștigat aici la Montreal. E un lucru frumos pentru români și sunt fericită că am putut-o face”, a declarat Halep, cu referire la împlinirea a 40 de ani de când gimnasta Nadia Comăneci a primit nota 10 la Montreal, la Jocurile Olimpice (de 7 ori), cucerind trei titluri olimpice (individual compus, paralele, bârnă).

Halep, care a început anul pe locul al doilea în clasamentul WTA, iar apoi a coborât până pe poziția a șaptea în luna mai, a revenit pe locul al treilea de luni, după victoria cu 7-6 (2), 6-3 în finala cu americanca Madison Keys.

„Nu a fost cel mai bun tenis al meu, deoarece nu am putut să-l joc. Ea (Keys) a lovit foarte puternic. Știe toată lumea că nu pot lovi mai puternic decât ea, e imposibil la corpul meu și la înălțimea mea. Am încercat să trimit mingea cât mai departe de ea, să o fac să alerge. Cred că am reușit acest lucru, iar ea a ratat. A fost cu adevărat dificil pentru mine să reușesc ‘winners’ deoarece mingea venea prea tare”, a spus Halep, recunoscând că e obosită.

”Planul A era să încerc să fiu agresivă, dar a fost imposibil. Știam că trebuie să trimit mingile înapoi și să nu le lovesc ușor, pentru că ea le poate ataca. Am încercat să fiu solidă pe picioare și să deschid unghiurile. La asta m-am gândit când am început jocul”, a mai spus Halep.

Nadia Comăneci a ținut să o felicite pe Simona Halep după succesul de la Montreal, printr-o postare pe rețelele de socializare.

”Felicitări, Simona Halep! Montreal este un loc plin de istorie pentru succesul sportivilor români”, a scris Nadia Comăneci, pe contul său de Twitter.

În urma succesului obținut la MontrealHalep a revenit pe podiumul clasamentului WTA. Sportiva din România a urcat pe locul 3 și se pregătește acum de turneele de la Cincinnatiși US Open.