Simona Halep, eliminată în primul tur la US Open de Maria Şarapova

Simona Halep a părăsit, marţi, ultimul turneu de Mare Șlem al anului în primul tur, fiind învinsă în trei seturi de Maria Șarapova, scor 4-6, 6-4, 3-6.

29 aug. 2017, 05:02
Simona Halep, eliminată în primul tur la US Open de Maria Şarapova

Simona Halep nu a făcut faţă jocului incredibil prestat de Maria Şarapova. Românca Siona a început temător meciul. Deși avea extrem de puține meciuri jucate în ultimele luni, prestaţia rusoaicei din primul set a adus aminte, inevitabil, de anii săi de glorie. Maria Șarapova a făcut rapid break, fiind majoritatea timpului la conducere. A lovit agresiv de pe ambele părți ale terenului, dovadă fiind și numărul ridicat al loviturilor direct câștigătoare din primul set, nu mai puținde 28. Simona Halep s-a văzut nevoită să servească la 4-5 pentru a rămâne în set, însă nu a rezistat presiunii, Șarapova adjudecându-și astfel prima manșă, după o oră de joc.

Nivelul colosal de joc arătat de Șarapova a continuat și în setul secund, rusoaica  distanțându-se rapid la 4-1. Din acel moment, în jocul Șarapovei au început să apară numeroaase greșeli neforțate, care i-au permis Simonei să revină în meci. Halep a salvat o minge de 1-5, a egalat la patru și a început să pună din ce în ce mai multă presiune pe adversara sa. Românca a făcut apoi break și a închis setul la chiar prima șansă avută.

Pauza de vestiar luată de Șarapova după setul secund i-a prins bine rusoaicei, care a revenit cu forțe proaspete de la vestiare. rusoaica a început din nou să lovească solid, numărul neforțatelor scăzând considerabil. La fel ca în setul secund, Șarapova s-a distanțat la 4-1, etalând în multe momente un joc supraomenesc. Șarapova nu a mai cedat inițiativa precum în setul secund și a închis setul la trei, având în dreptul său nu mai puțin de 60 de lovituri direct câștigătoare.