SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 4-6: Simona pierde finala de la Roma

Simona Halep, locul I WTA, a pierdut, duminică, a doua finală la rând la turneul de categorie Premier 5 de la Roma, fiind învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, cu scorul de 6-0, 6-4. Simona Halep a acuzat dureri la spate în setul secund şi a mers la vestiare cu fizioterapeutul, revenind pe teren după aproape cinci minute.

20 mai 2018, 07:46
SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 4-6: Simona pierde finala de la Roma

Halep a cedat aproape fără luptă meciul cu Svitolina. După evoluţia, entuziasmantă pe alocuri, din semifinale, împotriva Mariei Şarapova, românca a jucat fără vlagă, fără spirit de luptă şi fără inspiraţie în ultimul act de la Foro Italico. O posibilă explicaţie ar putea fi legată de problemele medicale la spate, pe care le-a acuzat ea în setul secund, când a fost nevoită să meargă la vestiare pentru tratament, la scorul de 2-3.

Svitolina şi-a făcut jocul obişnuit, cu servicii puternice, cu mingi plasate în unghiuri deschise, cu multă mişcare şi acoperire eficientă a terenului. Beneficiind şi de numeroasele greşli şi mingi puse la mână de Halep, ucraineanca s-a impus cu uşurinţă pentru a doua oară la rând, la Internaţionalele Italiei. 

Doar de 19 minute a avut nevoie Svitolina să câştige primul set cu 6-0, după trei breakuri, primul în startul meciului. Halep nu a avut nicio minge de ghem în acest set, fie că a servit sau a returnat, şi a câştigat doar opt puncte.

Liderul WTA a fost mai dispus la efort, mai agresiv şi mai precis în setul secund, în care a obţinut primul ghem la 0-0. Ea şi-a pierdut însă serviciul la 1-1, iar Svitolina şi-a conservat avantajul cu serviciul, fără a avea de salvat vreo minge de break, pentru 6-4, după o oră şi şapte minute de la start.

Calificarea în finală este recompensată la Roma cu un premiu de 253.425 de euro şi cu 585 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 507.100 de euro şi 900 de puncte WTA.

Anterior, cele două sportive s-au întâlnit de cinci ori, de trei ori câştigând ucraineanca:

– în 2017, la Turneul Campioanelor, în grupă, Svitolina a câştigat cu 6-3, 6-4;

– în 2017, în semifinale la Toronto, Svitolina a câştigat cu 6-1, 6-1;

– în 2017, în sferturi la Roland Garros, Halep a câştigat cu 3-6, 7-6 (6), 6-0;

– în 2017, în finala de la Roma, Svitolina a câştigat cu 4-6, 7-5, 6-1;

– în 2013, la turneul „mic” al campioanelor, Halep s-a impus cu 6-1, 6-1.

În ciuda înfrângerii de duminică, Halep va rămâne pe locul I WTA, cu un avans de 335 de puncte faţă de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA. Românca va fi principala favorită la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, care va începe peste o săptămână.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani şi 1,68 de metri înălţime, a disputat a XXX-a finală din carieră, a treia din acest an.

Titluri WTA de simplu: 16 – Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 14 – Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) – în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 4-6

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 4-5, Svitolina serveşte pentru meci 

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 3-5 

 SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 3-4 

UPDATE 14:51 – Simona Halep a cerut time out medical la scorul de 0-6, 2-3, în finala de la Roma, cu Elina Svitolina

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 2-3, game la 0 pentru Simona.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 1-3, situaţie gea pentru Simona.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 1-1 , Simona pierde la avantaje, joc mult mai bun.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 1-0, Simona începe bine setul 2. Încurajări puternice din tribună.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, coşmar în primul set pentru Simona. Halep a fost de nerecunoscut, a fost neinspirată şi a cedat aproape toate punctele fără luptă. Nu a avut nicio minge de ghem şi s-a înclinat în 19 minute.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-5, scor neverosimil în finala de la Roma, Simona îl cheamă pe Darren Cahill

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-4, Simona nu are replică.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-3. Multe greşeli neforţate uşoare comise de Simona până acum

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-2, Simona începe mai greu finala.


Cele două jucătoare s-au întâlnit de şase ori până acum, iar scorul este egal, 3-3. Mai jos, puteţi vedea istoricul meciurilor dintre liderul mondial şi ocupanta locului 4 WTA

După ce s-a calificat în finala turneului WTA de la Roma, Simona Halep a declarat: “Este frumos că suntem din nou în finală, noi două. Va fi un meci frumos, dar sper să nu mă accidentez din nou. Este o adversară dificilă şi o jucătoare mare. Trebuie să mă concentrez şi să joc la nivel maxim”, a afirmat ea, citată de News.ro

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: Meciurile dintre Halep şi Svitolina

1. Halep – Svitolina 6-1, 6-1 (2013, Turneul Campioanelor)
2. Halep – Svitolina 6-3, 7-5 (2014, Fed Cup)
3. Halep – Svitolina 6-4, 5-7, 1-6 (2017, Roma, finala)
4. Halep – Svitolina 3-6, 7-6, 6-0 (2017, Roland Garros, sferturi)
5. Halep – Svitolina 1-6, 1-6 (2017, Toronto, semifinale)
6. Halep – Svitolina 3-6, 4-6 (Turneul Campioanelor)

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: Traseul celor două la Roma

Traseul Simonei Halep

Turul 2: Halep – Osaka 6-1, 6-0
Turul 3: Halep – Keys – Abandon Keys
Sferturi: Halep – Garcia 6-2, 6-3
Semifinale: Halep – Sharapova 4-6, 6-1, 6-4

Traseul Elinei Svitolina

Turul 2: Svitolina – Martic 6-1, 6-2
Turul 3: Svitolina Kasatkina 0-6, 6-3, 6-2
sferturi: Svitolina – Kerber 6-4, 6-4
semifinale: Svitolina – Kontaveit 6-4, 6-3v

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT Reeditarea finalei din 2017

În 2017, Simona, care ocupa la momentul jocului locul 4 WTA, a fost învinsă de Elina Svitolina (11 WTA, în 2017) cu 6-4, 5-7, 1-6, chiar în ultimul act.

Halep s-a impus în primul set cu 6-4 şi a avut nevoie de îngrijiri medicale la glezna dreaptă înaintea actului secund.

Românca a primit din nou îngrijiri medicale în setul al doilea, la scorul de 4-3 pentru Svitolina, când i-a fost bandajată glezna. Jucătoarea din Ucraina a câştigat setul cu 7-5, iar în decisiv s-a impus cu un categoric 6-1.

Două ore şi şapte minute a durat finala turneului de categorie Premier 5.

„Sper să nu mă accidentez din nou!” Halep, bântuită de amintirea gleznei sucite în finala cu Svitolina, de anul trecut

 

După victoria entuziasmantă reușită în fața Mariei Sharapova, Simona Halep o întâlnește pe Elina Svitolina în finala turneului de la Roma, într-o reeditare a ultimului act de anul trecut. Atunci, jucătoarea din Ucraina a profitat de accidentarea dureroasă pe care sportiva din România a suferit-o la gleznă în primul set și s-a impus după decisiv, scor 4-6, 7-5, 6-1 (VIDEO&DETALII).

„E frumos că suntem amândouă din nou în finală. Sper să nu mă accidentez din nou. Anul trecut am jucat bine, jocul era unde ar trebui să fie. Trebuie să mă concentrez asupra mea și să savurez meciul. E o șansă mare, un meci extraordinar și trebuie să dau tot ce am mai bun”, a spus Simona Halep, la conferința de presă de la finalul meciului cu Sharapova.

 

„E puțin diferit, dar trebuie să joc jocul meu. Nu prea contează cum joacă adversara, cum se apără sau cum atacă, pentru că toate suntem diferite. Trebuie să rămân calmă, să mă concentrez asupra jocului meu și vom vedea ce va fi”, a mai spus liderul topului WTA.

În 2013, ascensiunea Simonei Halep începea cu o semifinală la Roma. Pierdea cu 3-6, 0-6 în fața Serenei Williams, dar acel moment era cel mai important din cariera sa de până atunci. Din acest motiv, turneul din capitala Italiei ocupă un loc important în inima Simonei.

„A fost cel mai mare rezultat în acel moment. De atunci am început să joc mai bine. Eram în top, după acel turneu și după acel an. E un turneu special și mereu revin aici cu plăcere, e ceva special”, a precizat Halep.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. Cahill nu a crezut în victoriile senzaţionale de la Roma. Dezvăluirea făcută de Simona Halep

Organizatorii turneului de la Strasbourg au anunţat că Simona Halep a cerut un wild card pentru turneul ce se va desfăşura săptămâna viitoare, în direct la Digi Sport. Totuşi, cea mai bună jucătoare a lumii s-a declarat surprinsă la aflarea ştirii, dar a găsit explicaţia.

„Nu ştiu nimic. Nu ştiu nimic despre această ştire, despre acest wild card. Probabil antrenorul meu, Darren, că s-a gândit că, dacă pierd mai repede în turneu, să merg acolo să joc. Nu am nici cea mai mică idee”, a spus Halep, într-un interviu în exclusivitate acordat pentru Digi Sport.

Între timp, Simona a ajuns în finala de la Roma, acolo unde o va întâlni pe Elina Svitolina (4 WTA) azi, la ora 14:00, pe Digi Sport 1. În semifinale, românca de 26 de ani a trecut după un meci epic de Maria Sharapova, cu 4-6, 6-1, 6-4.

„Trebuie să anunţăm că două jucătoare din Top 10 şi-au exprimat dorinţa de a juca la turneul nostru în 2018! Simona Halep (1 WTA) şi Sloane Stephens (10 WTA) au solicitat wild card-uri. Dar, din păcate, acestea nu au putut fi acordate, fiindcă cererile au venit prea târziu. Ne vedem în 2019, Simona şi Sloane”, au scris pe Twitter organizatorii turneului de la Strasbourg.

Ultima oară când Simona a participat la întrecerea de la Strasbourg a fost în 2011, când a fost eliminată din primul tur de Jelena Dokic, scor 2-6, 1-6. Dintr-o eroare, sportiva noastră nu va merge nici în acest an la această competiţie, astfel că Roland Garros (28 mai – 10 iunie) este următorul turneu la care va participa după cel de la Roma.

Halep a atins sâmbătă a 30-a finală a carierei şi a treia din 2018, după cele de la Shenzhen şi Australian Open. Bilanţul este de 16 trofee şi 13 finale pierdute.

Titluri WTA de simplu: 16 – Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 13 – Australian Open (Grand Slam) – în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. Declaraţiile dinaintea meciului

Simona Halep așteaptă cu sufletul la gură finala turneului de la Roma, unde avem parte de o reeditare a ultimului act de anul trecut. Numărul 1 mondial a vorbit ÎN EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport despre ce își propune pentru duelul cu Svitolina, jucătoarea care în 2017 profita de o accidentare a româncei și îi oprea o serie de 10 victorii.

„Va fi un meci diferit. Va trebui să îmi păstrez stilul de joc agresiv. Cu siguranţă va fi un meci greu. Sper să îmi iau revanşa. Ar trebui să joc mai bine ca anul trecut ca să câştig. Anul trecut am început bine, dar m-am accidentat”, a declarat Simona Halep, ÎN EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport, la finalul meciului cu Maria Sharapova.

Simona Halep a discutat despre finala cu Svitolina și imediat după meci, la interviul de pe teren.

„Și mâine trebuie să joc agresiv. Este o adversară foarte dură, dar trebuie să dau tot ce am mai bun și să câștig meciul. Voi fi agresivă, îmi voi face jocul și vom vedea ce va ieși”, a spus Simona Halep.

„Sunt încrezătoare că pot juca un tenis foarte bun acum. Îmi face plăcere să vin la Roma, e mereu plăcut să mă întorc aici pentru că e primul turneu mare la care am avut un rezultat bun, în 2013. Așa că îmi face foarte mare plăcere să joc aici”, a adăugat numărul 1 WTA.

De cealaltă parte, Svitolina lansează un avertisment. „Este cu siguranţă diferit faţă de anul trecut. Anul trecut câştigam încredere şi experienţă, dar acum ştiu că este parte din jocul meu, parte din mine. Mă gândesc că sunt bună şi că merit să fiu aici. Ştiu că mai am un meci, dar voi da tot ce am mai bun în confruntarea de duminică.

Lovesc puternic, sunt puternică din punct de vedere fizic. Servesc mai bine decât anul trecut. Sunt o jucătoare mult mai completă faţă de anul trecut!”, a spus Svitolina la conferinţa de presă.

„A fost epică”! Reacţia Simonei de la finalul meciului cu Sharapova a impresionat toată lumea tenisului

Simona Halep a învins-o pe Maria Sharapova după un meci catalogat de românca „cel mai bun al ei pe zgură”. Reacţia de la finalul partidei i-a impresionat pe cei de la WTA.

„Bucuria de la final a fost epică. Simona Halep a ajuns în finala de la Roma, după ce a revenit şi a învins-o pe Maria Sharapova, cu 4-6, 6-1, 6-4”, a notat pe Twitter contul WTA Insider.

Simona s-a bucurat excesiv înainte de a se saluta cu „MaSha”. Astfel, ea le-a arătat fanilor cât de importantă a fost a doua victorie în faţa sportivei din Rusia, din cele nouă întâlniri directe.

„E întotdeauna greu când joc împotriva ei. Joacă foarte plat și e greu să returnez mingile, dar am fost încrezătoare că am suficientă putere să pot câștiga meciul. Nu m-am gândit prea mult la faptul că am pierdut primul set, am rămas concentrată pe ce aveam de făcut.

On court coaching-ul a fost foarte bun, apoi am schimbat tactica și totul a mers foarte bine pentru mine”, a spus Simona Halep, la finalul meciului câștigat cu 4-6, 6-1, 6-4 în fața Mariei Sharapova.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de 253.425 de euro şi cu 585 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 507.100 de euro şi 900 de puncte WTA.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. Halep e liderul absolut! Simona e urcat pe primul loc în clasamentul Race to Singapore

 

Simona Halep, liderul mondial WTA, a urcat pe primul loc în clasamentul pentru Turneul Campioanelor după victoria cu Maria Sharapova (Rusia), din semifinalele turneului Premier Mandatory de la Roma. Sportiva noastră le-a depășit pe Caroline Wozniacki(Danemarca) și Petra Kvitova (Cehia) și va ocupa, începând de luni, prima poziție în acest clasament.

Simona are 3.285 de puncte, în timp ce Wozniacki are 3.130 de puncte în clasamentul WTA Race, ce contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor.

Dacă va câștiga finala de duminică, împotriva Elinei Svitolina, într-o reeditare a ultimului din 2017, Simona Halep va avea 3.600 de puncte acumulate în acest an. Ucrainenaca Svotolina ocupă locul 4 în acest clasament, cu 2.505 puncte, în urcare două poziții.

La Turneul Campioanelor se vor califica cele mai bune opt jucătoare în funcție de punctele acumulate în 2018.

Acesta este ultimul an când turneul se va desfasura la Singapore, urmând ca din 2019 să fie găzduit de Shenzhen (China).

Cum arată în acest moment clasamentul WTA Race:

1. Simona Halep 3285 puncte
2. Caroline Wozniacki 3130 pct
3. Petra Kvitova 2902 pct
4. Elina Svitolina 2505 pct
5. Angeligue Kerber 2300 pct
6. Karolina Pliskova 2111 pct
7. Elise Mertens 1821 pct
8. Daria Kasatkina 1645 pct
9. Naomi Osaka 1591 pct
10. Caroline Garcia 1482 pct