Simona Halep, prima înfrângere la Turneul Campioanelor. Campioana noastră păstrează şanse la semifinale

Simona Halep a pierdut cu 5-7, 3-6 al doilea său meci jucat în Grupa Violet de la Turneul Campioanelor de la Shenzen, în faţa deţinătoarei trofeului, Elina Svitolina. Partida a durat o oră şi 40 de minute.

30 oct. 2019, 08:05
Simona Halep, prima înfrângere la Turneul Campioanelor. Campioana noastră păstrează şanse la semifinale

Simona Halep continuă seria de un meci câştigat/unul pierdut, începută pe 8 august, la Toronto. Campioana de la Wimbledon a fost învinsă de Elina Svitolina în cel de-al doilea meci de la Turneul Campioanelor, însă păstrează şanse la calificarea în semifinale, graţie victoriei din primul meci.

Astăzi, pe Simona n-au ajutat-o nici nici sfaturile lui Darren Cahill, dar nici acurateţea loviturilor. A făcut multe greşeli neforţate, iar primul set i l-a făcut cadou adversarei sale, atunci când şi-a pierdut serviciul la zero, la scorul de 5-6. În setul secund echilibrul s-a rupt la scorul de 3-3, iar Svitolina a câştigat meciul în două seturi.

Game 20 Un nou break făcut de Svitolina, care va servi pentru câştigarea meciului.

Game 16 Simona îşi pierde serviciul la capătul celui mai lung game de până acum, 2-2. Ar putea fi un moment psihologic foarte important.

Game 15 Break la 0 făcut de Simona, care conduce pentru prima oarăm în acest meci, 2-1.

Game 14 Simona acuză şocul setului pierdut, dar ţine aproape de adversara sa. Svitolina şi-a câştigat uşor serviciul, dar Halep a avut ceva dificultăţi, este 1-1 în setul secund.

Game 12 Simona şi-a pierdut serviciul când avea mai mare nevoie de el. La 6-5 pentru Svitolina, Halep a pierdut la 0 pe propriul serviciu, iar primul set se încheie după 55 de minute, 7-5 pentru ucraineancă.

Game 10 Cele două jucătoare merg cap la cap cu serviciul, este 5-5.

Game 8 Un nou game strâns, în care Simona a salvat două mingi de break, revenind de la 15-40. Este 4-4.

Simona Halep a cerul on-court coaching, iar Darren Cahill i-a transmis: „Ia-ti timp si trimite mingea catre forehand-ul ei, pentru ca la ultimul game ai jucat prea mult catre backhand-ul ei. Nu trebuie sa dai tare la fiecare minge, ai rabdare si joaca mai mult pe forehand-ul ei! Ai facut o treaba grozava revenind dupa acel start. Vreau sa-ti faci jocul si sa trimiti mai multe mingi inalte, ok? Ai jucat bine„.

Game 7 Game de mare luptă, în care Simona a irosit o minge de break. În cele din urmă, Svitolina pune capăt seriei lui Halep şi are acum 4-3.

Game 6 Simona îşi continuă parcursul excelent şi egalează la 3.

Game 5 Break la 0 reuşit de Simona, care se apropie la 2-3.

Game 4 Primul game câştigat de Simona Halep, la 30, cu o atitudine mult mai agresivă după serviciu. Este 3-1 pentru Svitolina, dar Halep are de recuperat un break.

Game 3 Al doilea game de serviciu pe care Svitolina îl câştigă la 0, ucraineanca are 3-0.

Game 2 Svitolina face break-ul la 40, după ce a avut trei oportunităţi. Început modest de meci pentru Halep, cu o mulţime de erori neforţate.

Game 1 Partida începe cu Svitolina la serviciu, care îşi face serviciul la 0.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. 

UPDATE 11:20: WTA prefațează duelul dintre Simona Halep și Elina Svitolina cu un clip postat pe rețelele de socializare.

 

 

Halep (locul 5 WTA) joacă la Turneul Campioanelor în grupa Mov, alături de Elina Svitolina (locul 8 WTA), Bianca Andreescu (locul 4 WTA) și Karolina Pliskova (locul 2 WTA).

Simona Halep a câștigat ieri partida disputată cu Bianca Andreescu la Turneul Campioanelor, 3-6, 7-6, 6-3, după un meci care a durat peste 2 ore și jumătate. Halep a avut un debut extrem de greu la Turneul Campioanelor, în fața Biancăi Andreescu și a recunoscut acest lucru la finalul meciului.

Meciul dintre Simona Halep şi Bianca Andreescu, de la Turneul Campioanelor 2019, s-a decis la sfârșitul setului 2, când Bianca Andreescu a avut minge de meci, iar Simona Halep a gestionat în mod excepțional acel moment, a comentat la Digi24 gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Presa din Canada a reacționat imediat după partida dintre Simona Halep și Bianca Andreescu, de la Turneul Campioanelor, potrivit Mediafax. Jurnaliștii apreciază modul în care a luptat Andreescu în fața româncei și pun eșecul pe seama lipsei de experiență.

Elina Svitolina a câștigat partida disputată ieri cu Carolina Pliskova. Jucătoarea din Ucraina s-a impus după o oră şi 55 de minute de joc în faţa jucătoarei din Cehia, Karolina Pliskova, scor 7-6, 6-4.

Simona Halep – Elina Svitolina LIVE VIDEO. Cum se califică „Simo” în semifinale

Simona Halep se poate califica în semifinalele Turneului Campioanelor chiar după al doilea meci pe care îl va disputa la Shenzhen.

Singurul scenariu care îi permite această performanță este cel în care Simo o va învinge pe Elina Svitolina, iar Bianca Andreescu va trece, la rândul ei, de Karolina Pliskova.

În această situație, campioana de la Wimbledon ar acumula patru puncte, un punctaj care i-ar aduce și câștigarea Grupei Violet, datorită avantajului meciurilor directe.

În acest scenariu, la patru puncte ar mai putea ajunge Andreescu sau Svitolina, după al treilea meci din grupă. Cele două s-ar lupta practic pentru locul 2.

Programul meciurilor de miercuri, din Grupa Violet

  • Elina Svitolina – Simona Halep (miercuri, 12:30, Digi Sport 2)
  • Karolina Pliskova – Bianca Andreescu (miercuri, 14:00, Digi Sport 2)
  • SIMONA HALEP – BIANCA ANDREESCU LIVE VIDEO STREAM ONLINE Halep, numărul cinci mondial şi câştigătoarea titlului la Wimbledon anul acesta, participă pentru a şasea oară la Turneul Campioanelor, care reuneşte cele mai bune opt jucătoare potrivit rezultatelor înregistrate în cursul anului. Românca a jucat finala în 2014, la prima participare, iar anul trecut nu a putut evolua la ultima ediţie găzduită de Singapore, din cauza unei accidentări.
  • Halep are 7-3 în meciurile direct cu Pliskova, numărul doi mondial, o conduce pe Svitolina, deţinătoarea titlului la Turneul Campioanelor, cu 5-4 în confruntările directe, iar cu Andreescu nu jucat niciodată. Simona Halep are avantaj şi în meciurile directe cu celelalte participante la turneu, 3-1 cu Barty, 4-1 cu Osaka, 3-1 cu Kvitova şi e la egalitate cu Bencic, 2-2. 

Simona Halep – Elina Svitolina LIVE video

„În setul al doilea, chiar dacă ea conducea, m-am gândit că sunt mai puternică din punct de vedere psihic. Am avut câteva schimburi lungi de mingi, pe care le-am câştigat. Apoi, nu m-am mai gândit la rezultat, m-am concentrat pe jocul meu. Am avut în cap doar că trebuie să joc împotriva ei ca să fiu bună.

A schimbat mult ritmul, cu unele mingi tăiate, la care nu te aşteptai. Cred că la mingea de meci am fost agresivă cu lovitura de rever pe linie, dacă îmi amintesc bine. Nu m-am gândit că pot pierde meciul (n.r. – la minge de meci). Am vrut doar să încep, chiar dacă poate era prea târziu, să încep să lovesc mingea şi să o dau pe linie. Cred că azi a fost o bună lovitură împotriva ei.

Simona Halep – Elina Svitolina LIVE video

Elina Svitolina pare că îi place suprafaţa, o simte. Are încredere pe acest teren, a câştigat anul trecut. Este ceva extraordinar să câştigi acest turneu, e ca o finală de Grand Slam în fiecare meci. Sigur o să fie o partidă dificilă, abia o aştept, Dar mai întâi o să mă bucur de ziua de mâine, o să încerc să mă recuperez şi apoi vom vedea. Dar sunt gata să lupt din nou şi sunt bucuroasă că sunt în această poziţie” , a declarat Simona Halep pentru site-ul oficial al WTA.

Meciul poate fi urmărit pe Digi Sport 2 şi pe RomaniaTV.net