Simona Halep s-a calificat în optimi la Dubai. A bătut-o în două seturi pe Bouchard

Simona Halep a câştigat cu 7-6 (4), 6-4 primul său meci jucat în turneul de la Dubai, în care a avut-o ca oponentă pe jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard.

19 feb. 2019, 06:22
Simona Halep s-a calificat în optimi la Dubai. A bătut-o în două seturi pe Bouchard

SIMONA HALEP-EUGENIE BOUCHARD 7-6 (7/4), 6-4. Simona Halep, câştigătoare a turneului de la Dubai în 2015, a continuat forma bună arătată la Doha şi a încheiat partida într-o oră şi 44 de minute. Aceasta a fost victoria cu numărul 200 a Simonei Halep pe suprafeţele rapide (98 de înfrângeri).

Setul I a curs echlibrat cu serviciul până la 3-2, când Halep a fructificat prima minge de break a meciului. Însă jucătoarea română nu a păstrat avantajul şi canadianca a egalat la 4. Echilibrul s-a reinstaurat şi setul a ajuns în tie-break, unde Halep a fost mai concentrată, mai precisă decât adversara ei, impunându-se cu 7-4, după 54 de minute. În acest set, echilibrul este demonstrat şi de numărul de puncte câştigate de cele două jucătoare: 40 – Halep, 39 – Bouchard.

În setul al doilea, Bouchard s-a plâns de probleme fizice, dar nici Halep nu a părut foarte proaspătă din acest punct de vedere, fiind oarecum normal după extenuanta săptămână trecută, când a jucat finala la Doha.

Halep a reuşit break-ul în primul ghem a avut ocazia să-l dubleze la 2-0 şi la 3-1 (când Bouchard a comis trei duble greşeli), dar şi-a făcut bine serviciul şi şi-a păstrat avantajul, câştigând cu 6-4, după o oră şi 42 de minute de la start.

În faza următoare, Halep va evolua cu ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 23 WTA, sau cu chinezoaica Lin Zhu, locul 107 WTA, venită din calificări.

Cele mai importante momente ale meciului:

Game 23 SIMONA HALEP-EUGENIE BOUCHARD 7-6, 6-4. Cele două jucătoarea şi-au adjudecat fiecare serviciul şi s-a ajuns în situaţia ca Halep să servească pentru meci. Halep a condus cu 40-15, a ratat prima minge de meci, dar a fructificat-o pe cea de-a doua.

Game 14 SIMONA HALEP-EUGENIE BOUCHARD 7-6, 1-0. Start excelent de set secund pentru Halep, care începe cu un break.

Game 13 SIMONA HALEP-EUGENIE BOUCHARD 7-6.Primul set a durat 55 de minute şi a fost câştigat la tie-break, la 4, de Halep, care s-a descurcat mai bine pe serviciul lui Bouchard.

Game 12 SIMONA HALEP-EUGENIE BOUCHARD 6-6. Prim set foarte disputat, primul set se va decide la tie-break.

Game 7 SIMONA HALEP-EUGENIE BOUCHARD 4-3. Re-break făcut de Bouchard, la 15.

Game 6 SIMONA HALEP-EUGENIE BOUCHARD 4-2. Break făcut de Simona, la prima şansă pe care a avut-o în acest meci.

Game 3 SIMONA HALEP-EUGENIE BOUCHARD 2-1. Fiecare jucătoare şi-a făcut până acum serviciul. Halep a câştigat pe proppriul serviciu la 0 şi la 30, iar Bouchard la 30.

Simona Halep, numărul 2 mondial şi cap de serie numărul 3 la Dubai, a fost acceptată direct în turul doi, în timp ce canadianca Eugenie Bouchard, beneficiara unui wild card şi locul 80 mondial, a trecut în primul tur de Vera Lapko, scor 6-3, 6-4. Simona Halep o conduce pe Eugenie Bouchard la întâlnirile directe cu 3-1, dar a pierdut în faţa acesteia cel mai important duel, din 2014, din semifinalele de la Wimbledon.

Înaintea meciului de marţi, Eugenie Bouchard a spus despre: „I-aţi văzut picioarele? Nu este totul despre înălţime în tenis. Ea e un perete, un perete agresiv. Îmi aduc aminte că am văzut finala de la Roland Garros de anul trecut şi chiar m-a inspirat. Poate ajunge la fiecare minge şi poate inventa ceva nou de fiecare dată. Câteodată, când e în mare dificultate, are lovituri chiar mai bune. Este ceea ce am observat din meciurile directe pe care le-am avut cu Halep„.