SIMONA HALEP, favorită la calificarea în SEMIFINALE, la Australian Open. Vezi atuurile SIMONEI

SIMONA HALEP joacă pentru calificarea în careul de aşi la Australina Open împotriva celei de-a 30-a favorite, Dominika Cibulkova. Chiar dacă sportiva din Slovacia conduce cu 2-1 în întâlnirile directe, parcursul Simonei în circuitul profesionist o recomandă drept favorită la victorie.

21 ian. 2014, 09:00
SIMONA HALEP, favorită la calificarea în SEMIFINALE, la Australian Open. Vezi atuurile SIMONEI

SIMONA HALEP – DOMINIKA CIBULKOVA

SIMONA HALEP este sigură că va intra în Top 10 al tenisului mondial după Australian Open, poziţia pe care o va ocupa aceasta depinzând de cât de departe va merge la Melbourne. Deocamdată ea se află în faza sferturilor de finală şi are şansa de a deveni a patra jucătoare română din toate timpurile care ajunge în semifinalele unui turneu de Grand Slam.

Adversara sa în partida de marţi noapte (ora 02.00 – ora României, în direct la Eurosport) este slovaca Dominika Cibulkova (cap de serie nr. 30), iar compatrioata noastră este favorită la casele de pariuri, având o cotă de 1,55 la victorie, faţă de 2,25 cât are Cibulkova.

SIMONA HALEP este favorită mai ales prin prisma rezultatelor pe care le-a înregistrat în ultimele opt luni, când a câştigat nu mai puţin de şase turnee WTA. Practic, ascensiunea SIMONEI HALEP spre vârful ierarhiei profesioniste a început în mai 2013, când a pornit din calificări în turneul de la Roma şi a ajuns până în semifinale, unde a fost eliminată de Serena Williams. Apoi, în luna iunie a câştigat turneele de la Nurnberg şi s’Hertogenbosch, în luna iulie s-a impus la Budapesta, în august a câştigat la New Haven, iar în octombrie s-a impus la Moscova. Ca o încoronare a acestor succese, ea a câştigat în noiembrie Turneul Campioanelor 2, de la Sofia, şi a încheiat 2013 pe locul 11 în lume.

SIMONA HALEP s-a născut pe 27 septembrie 1991, la Constanţa. Ea a atras pentru prima oară atenţia în primăvara anului 2009, când declara: „În toamnă voi face o operaţie pentru a-mi micşora sânii. Mă încurcă la viteza de reacţie, nu pot pleca foarte bine deoarece mă trag în jos„. În ciuda protestelor fanilor din întreaga lume, care au semnat fel de fel de petiţii de protest, operaţia a avut loc în iulie 2009, iar un an mai târziu ea spunea pentru Daily Mail: „Greutatea sînilor mă deranja. Mă trăgeau înapoi şi nu îmi permiteau să reacţionez cum trebuie. Nu îmi plăceau nici în viaţa de zi cu zi. Aş fi făcut operaţia chiar dacă nu aş fi fost sportivă„.

SIMONA HALEP şi Dominika Cibulkova, adversara sa de marţi noapte s-au mai întâlnit de trei ori până acum, de două ori câştigând sportiva slovacă (Indian Wells – 2013, s’Hertogenbosch – 2011), Simona câştigând confruntarea din 2012, de la Bruxelles.

Citeşte şi SIMONA HALEP. Şansă URIAŞĂ pentru SIMONA, poate deveni a treia româncă semifinalistă la un Grand Slam