Simona Halep scrie istorie. S-a calificat pentru a treia oară în finală la Roland Garros

Simona Halep a învins-o cu 6-1, 6-4 pe Garbine Muguruza şi a devenit prima finalistă de la Roland Garros 2018. Este a treia finală pe care o joacă Halep la Internaţionalele de tenis ale Franţei.

06 iun. 2018, 18:24
Simona Halep scrie istorie. S-a calificat pentru a treia oară în finală la Roland Garros

SIMONA HALEP-GARBINE MUGURUZA 6-1, 6-4. Simona Halep a fost imperială şi a spulberat toate barierele şi prejudecăţile care o transformau pe adversara sa de astăzi în mare favorită la calificarea în finală. E adevărat, Muguruza a câştigat la Roland Garros în 2016, după o finală cu Serena Williams şi conducea cu 3-1 în disputele cu halep, însă Halep s-a dovedit a fi o adevărată forţă la Roland Garros 2018.

Cele mai importante momente ale meciului:

Game 16 Game maraton, de peste 12 minute. S-a ajuns la a şaptea egalitate. Halep reuşeşte în cele din urmă să tranşeze soarta game-ului în favoarea sa, cuu un serviciu foarte bun şi are 5-4.

Game 15 Simona îşi recuperează break-ul pierdut în al 8-lea game al setului secund şi egalează situaţia, 4-4.

Game 13 Fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul, este 4-2 pentru Muguruza în setul secund. Se joacă de 68 de minute.

Game 10 Muguruza face primul său break în acest meci şi conduce pentru prima oară, 2-1 în setul secund pentru iberică.

Game 8 Halep începe bine şi setul secund. Şi-a câştigat serviciul la 15 şi are acum 1-0.

Game 7 Simona Halep a câştigat primul set în 37 de minute, scor 6-1.

Game 5 Doar 26 de minute au trecut de la startul partidei, iar Halep are 5-0 şi va servi pentru câştigarea setului.

Game 3 Break la 30 reuşit de Simona, care se distanţează la 3-0, după 16 minute de joc.

Game 2 Simona salvează trei mingi de break. A revenit de la 15-40 şi în cele din urmă şi-a câştigat serviciul. Conduce acum cu 2-0.

Game 1 Simona Halep începe cu un break! Numărul 1 mondial a câştigat la 30 pe serviciul ibericei şi conduce cu 1-0.

Meciul va fi al doilea de pe terenul Philippe Chatrier, după cel de simplu masculin dintre spaniolul Rafael Nadal, cap de serie 1, şi argentinianul Diego Schwartzman, favorit 11, care se va relua de la ora 13.00, după ce miercuri a fost întrerupt din cauza ploii la scorul de 4-6, 5-3.

Conform organizatorilor, meciul Halep – Muguruza este programat nu înainte de ora 16.00 şi va fi urmat de cealaltă semifinală de pe tabloul de simplu feminin, Madison Keys (SUA, cap de serie 13) – Sloane Stephens (SUA, favorită 10).

SIMONA HALEP-GARBINE MUGURUZA LIVE VIDEO EUROSPORT. Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros, învingând-o, cu scorul de 6-7 (2), 6-3, 6-2, pe germana Angelique Kerber, locul 12 WTA.

În semifinală, a şasea din carieră la un Grand Slam, a treia la Roland Garros, Simona Halep va juca împotriva spaniolei Garbine Muguruza, locul 3 WTA, atât pentru calificarea în ultimul act al French Open, cât şi pentru locul I WTA. Jucătoarea care se va impune în această întâlnire va fi, luni, numărul 1 mondial.

SIMONA HALEP-GARBINE MUGURUZA LIVE VIDEO EUROSPORT. Până în prezent, Halep şi Muguruza s-au întâlnit de patru ori, iar spaniola conduce cu 3-1. Însă toate victoriile ei sunt pe hard, în timp ce succesul Simonei Halep este pe zgură, în optimi, la Stuttgart, în 2015, scor 3-6, 6-1, 6-3.

În cealaltă semifinală vor evolua americancele Sloane Stephens, locul 10 WTA, şi Madison Keys, locul 13 WTA. Ele s-au întâlnit şi în finala ultimei ediţii a US Open, când Stephens s-a impus cu 6-3, 6-0.


loading...