SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 1-6, 2-6, înfrângere grea la Roland Garros pentru Simona

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a fost învinsă, duminică, scor 6-1, 6-2, de poloneza Iga Swiatek, locul 54 WTA, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros.

04 oct. 2020, 08:39

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 1-6, 2-6. Simona Halep, mare favorit la câştigarea trofeului, a fost eliminată de o adversară care a reuşit, probabil, meciul carierei.

Swiatek a luat-o tare de la început pe Halep, în partida de pe arena Philippe Chatrier. Cu forţă, precizie şi agresivitate, poloneza a „îngropat” mingea în terenul româncei. Swiatek a servit puternic, a returnat la fel, mai ales pe serviciul al doilea al Simonei Halep, a jucat contre pied, a făcut pasul în teren, a schimbat la momentul potrivit direcţia jocului, a folosit lovitura scurtă şi a punctat spectaculos.

A fost un recital căruia Halep nu i-a făcut faţă. Ea a fost surprinsă de asaltul adversarei şi trei ghemuri a rămas aproape fără reacţie. Cu mingi înălţate şi cu o încercare de a lungi punctele, fostul lider WTA a părut că poate să intre în meci, că poate să domolească bombardamentul venit de dincolo de fileu, însă rivala nu a lăsat-o.

Jucătoarea română a fost condusă cu 3-0 după numai opt minute de joc, perioadă în care şi-a pierdut serviciul în ghemul secund, apoi a reuşit să pună primul ghem pe tabelă în dreptul ei şi apoi să conducă cu 30-0 pe serviciul adversarei. Acestea au fost singurele momente mai bune ale Simonei Halep, pentru că Swiatek şi-a reluat jocul strălucitor şi nu a mai cedat nimic până la finalul setului, scor 1-6, după 24 de minute de la start.

Cu 17-4 lovituri câştigătoare şi 7-2 erori neforţate, Swiatek a fost jucătoarea care a făcut aproape totul pe teren.

Setul al doilea a curs pe aceleaşi coordonate, cu Swiatek pe tot terenul şi cu Halep mai mereu cu un pas în urma mingii. Jucătoarea poloneză a făcut 2-0, după un break în ghemul I, scor la care Halep a reuşit cu greu să-şi fructifice serviciul, după ce a salvat patru mingi de break. La 1-3, campioana de la Wimbledon şi Roland Garros a mai salvat cinci mingi de break, înainte de a-şi ceda din nou serviciul.

Halep a mai luat un ghem, la 1-5, înainte de a se înclina, cu 2-6, după un meci care a durat o oră şi nouă minute. Sportiva română nu a avut nicio minge de break în această întâlnire.

Iga Swiatek va evolua în sferturi cu olandeza Kiki Bertens, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 5, sau cu italianca Martina Trevisan, locul 159 WTA, venită din calificări.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 283.500 de euro şi cu 430 puncte WTA. Halep rămâne cu un premiu de 189.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA după această ediţie a turneului de la Roland Garros.

Halep a câştigat ediţia 2018 a French Open, a mai fost finalistă în 2014 şi 2017 şi anul trecut a fost eliminată de americanca Amanda Anisimova, în sferturi, scor 2-4, 4-6.

Swiatek a oprit la 17 numărul de victorii consecutive ale Simonei Halep, în acest an.

În ciuda acestui eşec, Simona Halep nu este în pericol să-şi piardă locul 2 WTA.

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 1-6, 2-6. Poloneza s-a revanșat pentru eșecul de anul trecut, când Halep a învins-o clar, scor 6-1, 6-0.

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 1-6, 1-4, moment delicat pentru Simona

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 1-6, 1-2, chin pentru Simona să-și câștige serviciul, game de 8 minute

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 1-6, 0-2, coșmarul continuă

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 1-6, set fără istoric, Simona este depășită la toate capitolele.

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 1-5Simona nu-și găsește ritmul

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 1-4, Simona pierde game-ul după ce a condus cu 30-0

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 1-3, primul game al Simonei

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 0-3, probleme pentru Simona. Debut agresiv pentru Iga Swiatek, care se desprinde încă din primele momente. Simona nu a reușit să-i pună probleme cu serviciul, iar poloneza are acum șansa să ducă scorul la 3-0 în primul set. Hai Simona!

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 0-1, poloneza își câștigă serviciul

Duminică vor juca la French Open şi Andreea Mitu, Patricia Ţig, Horia Tecău şi Nicholas David Ionel.  Halep şi Swiatek s-au confruntat şi anul trecut la French Open, tot în optimi, iar campioana noastră s-a impus fără emoții, scor 6-1, 6-0, după un meci care a durat doar 45 de minute.

Iga Swiatek a ajuns în optimi la Roland Garros după o victorie fără emoții în meciul cu Eugenie Bouchard, scor 6-3, 6-2. În primul tur, Swiatek a trecut de Marketa Vondrousova (6-1, 6-2), iar până la duelul cu Bouchard a mai învins-o și pe Su-Wei Hsieh (6-1, 6-4).

Mitu şi Ţig vor întâlni în optimile de dublu feminin echipa favorită 2, Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franţa), în al treilea meci de pee terenul Simonne Mathieu.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie 12, va juca în optimile de dublu masculin cu echipa Mate Pavic/Bruno Soares (Croaţia/Brazilia), cap de serie 7, în meciul doi de pe terenul 7.

La juniori, Nicolas David, favorit 10, va juca în compania francezului Sean Cuenin, în al treilea meci de pe terenul 12.

Simona Halep, principala favorită la Roland Garros

Simona Halep a câștigat în două seturi toate cele 3 meciuri de la această ediție a Roland Garros-ului. Românca e în mare formă și a pierdut în total 12 game-uri în cele 3 partide disputate la această ediție: 6-4, 6-0 cu Sara Sorribes Tormo, 6-3, 6-4 cu Irina Begu și 6-0, 6-1 cu Amanda Anisimova.

Simona Halep (locul 2 WTA) este principala favorită a turneului francez. Constănțeanca de 30 de ani a câștigat Roland Garros în 2018 și a mai jucat o finală în 2019.

Dacă va câștiga Roland Garros, Simona Halep va reveni pe prima poziție WTA.

Halep traversează o formă extraordinară și are un nou recoprd personal, de 17 victorii la rând, serie care a început în ianuarie, la Dubai, turneu pe care l-a câștigat. Halep s-a mai impus la Praga și Roma.

Meciul de dublu disputat de Mitu şi Ţig în turul I al French Open, cercetat de poliţie pentru un posibil aranjament la pariuri. Vizată este jucătoarea rusă Iana Sizikova

Meciul Andreea Mitu/ Patricia Ţig – Madison Brengle/Iana Sizikova (SUA/Rusia), scor 7-6 (8), 6-4, din turul I al probei de dublu feminin de la Roland Garros, este în atenţia poliţiei franceze, pentru un posibil aranjament la pariuri, potrivit publicaţiei germane Die Welt, citată de presa internaţională.

Poliţia a deschis o anghetă după ce a fost raportat un număr neobişnuit de mare de pariuri la această partidă.

O evoluţie suspectă a jucătoarei ruse a fost înregistrată în ghemul al cincilea al setului secund. În acel ghem, Sizikova a comis două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care pare accesibil de returnat. Româncele au obţinut break-ul la zero şi au preluat conducerea cu 3-2. 

Sizikova, 25 de ani, ocupă locul 89 în clasamentul probei de dublu şi locul 652 la simplu.

Meciul suspectat a avut loc miercuri.

În turul doi, Mitu şi Ţig vor evolua cu perechea formată din Varvara Graceva/Jasmine Paolini (Rusia/Italia).

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA 6-0, 6-1. Victorie spectaculoasă la Roland Garros

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat, vineri, în optimi la Roland Garros, după ce a învins-o pe americanca Amanda Anisimova, locul 29 mondial, scor 6-0, 6-1, după 54 de minute de joc.

Setul 1 a fost câştigat de sportiva din Constanţa în 25 de minute, cu 6-0. Românca a reuşit să câştige ghemul de 2-0 pe serviciul său, după ce a salvat cinci mingi de break.

Setul doi a început mai echilibrat, însă după ce scorul a fost egal la ghemuri, 1-1, Halep nu i-a mai lăsat nicio şansă adversarei şi s-a impus cu 6-1, după 29 de minute.

În optimi, Halep va evolua cu poloneza Iga Swiatek, locul 58 mondial.

Calificarea în optimi este recompensată cu 189.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Eurosport Player.

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA 6-0, 6-1, game, set şi meci

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA 6-0, 4-1, dublu break pentru Simona

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA 6-0, 3-1

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA 6-0, 2-1, Simona face primul break

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA 6-0, 1-1

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA 6-0, 0-1

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA 6-0, game şi set!

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA 5-0, Simona serveşte pentru castigarea primul set

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA 4-0, început perfect de meci!

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA 2-0, Simona a salvat cinci mingi de break

Halep – Anisimova 1-0 Anisimova servește neconcludent și Simona fructifică a doua oportunitate de break. 

Meciul dintre Halep şi americanca Amanda Anisimova, locul 29 mondial, va fi al doilea de pe terenul Philippe Chatrier, după confruntarea de simplu masculin Casper Ruud (Norvegia, cap de serie 28) – Dominic Thiem (Austria, cap de serie 3). Meciul Ruud – Thiem va începe la ora 12.00.

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Eurosport Player: a învins-o pe Simona Halep în 2019

Până acum, Halep și Anisimona s-au întâlnit o singură dată, în 2019, tot la Roland Garros. Atunci, americanca s-a impus surprinzător în sferturi, în două seturi, scor 6-2, 6-4.

„Îmi aduc aminte de meciul de anul trecut. Îmi amintesc și că nu am jucat cum am vrut. Voi face câteva schimbări, voi încerca să joc mai bine și să profit de șansele mele”, a spus Simona Halep despre Anisimova.

imona Halep vine după o serie fantastică, de 16 victorii consecutive și trei turnee la rând câștigate. Halep s-a impus la Dubai, Praga și Roma, ultimele două pe zgură, iar acum are un început excelent și la Roland Garros. Înainte de confruntarea cu Amanda Anisimova (19 ani, locul 29 WTA), Simona le-a trimis acasă pe Sorribes Tormo (6-4/6-0) și Irina Begu (6-3/6-4). Anisimova a făcut și ea două meciuri bune la Open-ul francez, învingându-le cu același scor pe Tamara Korpatsch și Bernarda Pera (6-2/6-0).

Pariuri pe Simona Halep – Amanda Anisimova la Roland Garros

Simona Halep și Amanda Anisimova s-au mai întâlnit o singură dată, în 2019, tot la Roland Garros. Atunci, americanca se impunea surprinzător, în două seturi, 6-2/6-4, în sferturile de finală ale competiției. La fel ca atunci, Simona Halep e favorită în confruntarea cu Anisimova. Pariorii pot profita dacă Halep obține o victorie, un bookmaker important oferind cota 30 pentru un succes.

Dacă Simona Halep (locul 2 WTA) e deja o certitudine în lumea tenisului, Amanda Anisimova e considerată de specialiști un star în devenire. Americanca cu origini rusești a câștigat până acum un singur titlu în carieră, la Bogota, în 2019, iar cea mai bună clasare a însemnat locul 21 în ierarhia WTA, în octombrie 2019.

  • 22 de turnee a câștigat Simona Halep în carieră. 3 au fost obținute în 2020;
  • 1,7 milioane de dolari a obținut Halep, în 2020, din premii;
  • 1,8 milioane de dolari e suma câștigată de Anisimova în toată cariera de până acum;

La o casă de pariuri, cota pentru succesul Simonei Halep a fost mărită la 30, în loc de 1,20. 

Simona Halep – Amanda Anisimova, ce spun experții despre duelul din turul 3 de la Roland Garros

„Amanda Anisimova se întoarce în locul în care a avut cel mai bun turneu de anul trecut. S-au întâmplat multe lucruri în viața ei de atunci, nu are nimic de pierdut împotriva Simonei Halep. Toată presiunea va fi asupra lui Halep, va fi interesant să vedem cum se descurcă. Din punct de vedere al tenisului, cred că Halep va fi foarte stabilă. Simona Halep are un procent bun la serviciu și joacă cu multă profunzime. Anisimova luptă pentru a obține ce vrea, însă condițiile ar trebui să o favorizeze și pe Halep. Ce meci grozav pentru o întâlnire din turul al treilea”, a spus Barbara Schett la Eurosport.

Vineri vor juca la French Open şi Andreea Mitu, Patricia Ţig, Monica Niculescu şi Horia Tecău, la dublu.

Meciul Andreea Mitu/Patricia Ţig – Varvara Graceva/Jasmine Paolini (Rusia/Italia) va fi al doilea de pe terenul 9, confruntarea Monica Niculescu/Misaki Doi (Japonia) – Gabriela Dabrowski/Jenela Ostapenko (Canada/Letonia, cap de serie 5) va fi prima de pe terenul 11, iar partida Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Olanda), cap de serie 12 – Marcelo Arevalo/Jonny O’Mara (Salvador/Marea Britanie) va fi a patra de pe terenul 13.