Simona Halep îl atacă dur pe Patrick Mouratoglu la revenirea în România. „Am plătit scump!”

Simona Halep a revenit triumfătoare în România, după o perioadă petrecută în Dubai. Întoarcerea sa este marcată de o victorie esențială în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, care a redus suspendarea sa de la patru ani la nouă luni. Sportiva a fost întâmpinată de o mulțime entuziastă de fani la aeroportul din București, care au dorit să-i împărtășească bucuria și satisfacția.

07 mart. 2024, 08:17
Simona Halep îl atacă dur pe Patrick Mouratoglu la revenirea în România. „Am plătit scump!”
Simona Halep îl atacă dur pe Patrick Mouratoglu la revenirea în România. "Am plătit scump!"

Simona Halep îl atacă dur pe Patrick Mouratoglu la revenirea în România. Fostul lider WTA a dezvăluit modul în care a primit vestea de la TAS și planurile sale viitoare. În primul rând, prioritatea este formarea unei echipe puternice care să o susțină în continuarea carierei: „Am primit foarte bine vestea, a fost minunată, cum visam. Adevărul a ieșit la suprafață. Mereu am știut că nu am făcut nimic, că nu am avut intenție. Mă bucur că pot juca din nou tenis. M-am bucurat foarte tare când am aflat, am avut și lacrimi, pentru că am așteptat foarte mult aceste verdict”.

În ciuda satisfacției sale pentru reducerea sancțiunii și posibilitatea de a reveni pe terenul de tenis, Simona Halep subliniază că procesul de reconstrucție nu este lipsit de provocări. „În momentul acesta, nu am echipă, dar am câteva zile să îmi formez una. Nu este ușor, o să o iau pas cu pas. Îmi doresc să merg la Miami, dar am nevoie acum de câteva zile să mă pregătesc mental”, a mai spus Simona Halep, care a primit deja un wild card pentru Miami Open (17-31 martie).

Simona Halep a făcut lumină și asupra planurilor sale de viitor, incluzând participarea la Jocurile Olimpice de la Paris: „Șansele să ajung la Olimpiadă sunt minime, pentru că nu am clasament, dar îmi doresc mult să ajung acolo. Dacă voi reuși să câștig câteva meciuri, o să am o șansă în plus. Nu am plănuit absolut nimic, totul este o opțiune. O să fac tot ce pot să joc la Olimpiadă. Îmi doresc un trofeu, oricare ar fi, dar visăm acum, să ne trezim la realitate, va fi foarte greu”.

Citeşte şi: Petrecere de pomină la primul meci al Simonei Halep după suspendare. Prietena sa cea mai bună face anunţul: „Te aştept cu televizorul sus pe Chitilei”

Despre Patrick Mouratoglou, antrenorul cu care a lucrat în perioada în care a fost implicată în controversa cu roxadustat, Simona Halep a declarat că acesta și echipa sa i-au recomandat suplimentele respective, iar această greșeală a avut consecințe costisitoare. „Mouratoglou și echipa lui mi-au recomandat aceste suplimente, sunt convinsă că nu au făcut-o cu rea intenție. Dar a fost o greșeală pe care am plătit-o foarte scump, nu a fost intenție de doping, ci o greșeală”, a spus Simona Halep.

În timp ce discuta despre posibilele opțiuni antrenorale, Simona Halep şi-a exprimat aprecierea pentru Darren Cahill, fostul ei antrenor, recunoscând contribuția sa esențială la succesul său și susținerea necondiționată pe parcursul colaborării lor. „Nu m-am gândit încă dacă să mai lucrez cu Darren. Am avut o relație antrenor-sportiv deosebită, m-a susținut necondiționat. M-a sfătuit, îi mulțumesc din suflet. Mă ajută să îmi gestionez întoarcerea. Au fost colaborări foarte bune și cu antrenori români, dar cu Darren a fost cea mai specială. Nimic nu e exclus, o să mă gândesc bine și o să aleg”, a declarat Simona Halep.