Simona Halep impresionează: Chiar dacă nu-mi trece accidentarea, voi juca în meciul de Fed Cup cu Marea Britanie

Simona Halep, numărul 4 mondial, a declarat, miercuri, că va juca în meciul de Fed Cup cu Marea Britanie, programat la 22-23 aprilie în barajul pentru pentru menținerea în Grupa Mondială II, chiar dacă până la acea dată nu va fi refăcută în totalitate după accidentarea la genunchiul stâng.

15 feb. 2017, 14:49
Simona Halep impresionează: Chiar dacă nu-mi trece accidentarea, voi juca în meciul de Fed Cup cu Marea Britanie

Cu siguranță voi juca la Fed Cup. Chiar dacă nu îmi trece genunchiul, voi juca. Îmi doresc foarte mult să fac parte din echipa României și să joc. A fost foarte greu să stau în tribună cu Belgia, mereu e greu când ești spectator. Mi-am dorit ca fetele să câștige. Le felicit pe fete chiar dacă nu au câștigat, au dat tot ce au putut. Au avut niște meciuri dramatice și cred că am avut și ghinion. Monica și Sorana au făcut pereche la dublu, ne-au arătat că joacă bine împreună. Iar atunci când este nevoie de o echipă puternică ele sunt acolo să joace și să câștige„, a spus Simona Halep.

Numărul 4 WTA a adăugat că se așteaptă la un meci dificil cu Marea Britanie, dar susține că publicul va fi un avantaj important pentru România. „Va fi un meci dificil cu Marea Britanie, Konta (n.r. — Johanna Konta) joacă bine, este în top 10. La fel și Watson (n.r. — Heather Watson) joacă și ea foarte bine. După cum se știe în Fed Cup este diferit față de turneele celelalte. Va fi greu, dar e bine că vom juca acasă și vom avea sprijin din partea unui public numeros. Eu aș prefera să fie meciul în București. Este bine aici, suntem acasă și este mult mai comod pentru noi„, a mai spus Simona Halep.

Citeşte şi Simona Halep riscă să rateze turneul de la Indian Wells

Simona Halep, care nu a jucat în meciul de Fed Cup cu Belgia din cauza accidentării la genunchi, a adăugat că deocamdată medicii nu îi pot spune când va fi 100 la sută aptă de joc. „Este o perioadă grea pentru mine, este prima în care am o accidentare adevărată. În trecut am mai avut accidentări, dar minore. Acum este o accidentare mai mare, dar nu este gravă, adică nu este aproape de operație. Este doar o inflamație și îmi trebuie timp ca să mă recuperez. Nimeni nu poate să îmi spună când voi fi din nou 100% aptă, eu fac însă tot ce pot să îmi accelerez recuperarea. Ea constă în pauză și tratament, mai exact fizioterapie și exerciții zilnic pentru întărirea mușchilor de lângă genunchi. Acum mă gândesc să prelungesc pauza până mă voi face bine, nu știu însă ce va fi. Mai am timp destul până la Indian Wells, dar nu știu ce să spun acum pentru că nu știu cum evoluează lucrurile„, a menționat Halep.

Jucătoarea română speră să o întâlnească din nou și să o învingă pe rusoaica Maria Șarapova, care va reveni în circuit, în luna aprilie, după expirarea suspendării de 15 luni pentru dopaj. „Ea este o jucătoare foarte ambițioasă, muncește foarte mult așa cum a făcut-o mereu. Eu îmi doresc să mai joc împotriva ei încă o dată. Sper să câștig împotriva ei, ar fi visul meu„, a explicat ea.

Simona Halep a participat miercuri la un eveniment de promovare a campaniei „Fii în inima lor pe viață!” a asociației Salvați Copiii România pentru susținerea cauzei copiilor născuți prematur. „Mi-am dorit foarte mult să fac parte din această campanie pentru că iubesc foarte mult copiii. Vrea să îi ajutăm pe toți copiii care au greutăți la naștere pentru a avea o viață sănătoasă. Sper ca fanii mei să se alăture acestei campanii și să dăm toți un „love” pe Facebook pentru a strânge cât mai mult fonduri pentru această cauză”, a spus Halep.

În urma campaniei de susținere a copiilor născuți prematur, peste 40 de maternități au fost dotate anul trecut cu incubatoare și alte echipamente medicale. În total, 24.000 de copii de la nivelul întregii țări au beneficiat aceste echipamente până în prezent.