SIMONA HALEP îşi spune povestea. Care au fost momentele cheie în cariera sa şi de ce nu joacă la Fed Cup

Simona Halep a revenit în ţară după parcursul excepţional din America, unde a câştigat turneul de la Indian Wells şi a ajuns în semifinale la Miami, iar în momentul de faţă se antrenează în Bucureşti, unde pregăteşte primul turneu pe zgură la care va participa anul acesta, cel de la Stuttgart.

08 apr. 2015, 10:54
SIMONA HALEP îşi spune povestea. Care au fost momentele cheie în cariera sa şi de ce nu joacă la Fed Cup

Simona Halep a mărit la peste 1.500 de puncte diferenţa între ea şi a patra jucătoare din ierarhia WTA, Petra Kvitova, apropiindu-se la doar 300 de puncte de jucătoarea de pe locul 2, Maria Şarapova. Următorul turneu la care va lua startul va fi cel de la Stuttgart şi, în funcţie de jocul rezultatelor, are chiar şanse să o întreacă pe rusoaică.

Citeşte şi Simona Halep, atac suburban din partea familiei Becali: Joacă de foame!

Pentru turneul de la Stuttgart, Simona Halep a renunţat la participarea la întâlnirea de Fed Cup, programată la Montreal, împotriva Canadei. Într-un interviu acordat bloggerului Toma Nicolau, Simona Halep explică: „Eu cred că e un lucru deosebit să joci pentru țara ta. Atunci când ești mic, îți dorești foarte mult să câștigi pentru țară. Și acum am același sentiment. Când joc FedCup sunt total schimbată față de turneele individuale, îmi doresc enorm de mult să câștig. Joc pentru cineva. Când joci în individual, joci pentru tine și pentru familia ta, pentru apropiați. La FedCup joci pentru ceva, joci pentru o ţară. Acum programul s-a schimbat, timpurile s-au schimbat, sunt turnee săptămânal.

Eu nu joc acum la FedCup pentru că îmi doresc foarte mult să fiu pregătită pe zgură. Sunt foarte obosită acum ca să mai schimb fusul orar și îmi doresc asta tot pentru România, pentru că, dacă voi face rezultat bun la Roland Garros, steagul nostru va fi tot anul pe terenul central de acolo. Eu zilnic joc pentru România, acolo lângă numele meu arată țara noastră. Întotdeauna m-am dus la FedCup, acum trebuie să mă odihnesc și să-mi văd limitele oarecum, pentru că e dificil să mergi înainte fără să-ți dai seama de ceea ce faci. A fost decizia mea și fiecare o judecă cum gândeşte„.

Citeşte şi SIMONA HALEP, sportiva momentului. A fost nominalizată la titlul de jucătoarea lunii martie

Simona Halep a povestit şi despre începuturile sale în tenis şi alegerile pe care a trebuit să le facă. „La 14 ani am spus că vreau să fiu o jucătoare profesionistă de tenis și că ăsta e visul meu în viață: să joc tenis și să ajung o mare jucătoare de tenis. Bineînţeles, am avut foarte multe greutăți pe parcursul carierei, dar niciodată nu am spus că renunţ. A fost visul meu, pasiunea mea, și din fericire încă este. O simt și asta-mi dă motivație și încredere să merge mai departe și să fac mai mult.

Am mers la școală cât am putut până m-am mutat în București, iar când m-am mutat în București am mers mai rar, dar m-am dus să-nchei tot la școală și să fac tot ce pot ca să merg mai departe. Am făcut și o facultate. Bineînțeles că nu zilnic, că nu am avut cum să ajung zilnic. Dar profesorii au fost înțelegători și m-au sprijinit să pot să termin. Am avut multe momente grele, așa cum am spus, dar am trecut cu bine (…) Apare o perioadă când te-ntrebi: te duci mai departe? Este un risc foarte mare, trebuie să ai o nebunie, cum a avut-o tatăl meu, pentru că e o nebunie să investești tot și să nu știi sigur că va ieși copilul tău jucător de tenis sau de orice alt sport. A fost o nebunie-n familia mea, a fost o dorință enormă pentru a mă realiza eu ca sportiv. Îmi plăcea tenisul mult„, a mai spus Simona Halep.

Citeşte şi Simona Halep, lăudată de antrenorul Serenei Williams: „Nimeni nu e ca ea”

Tototdată, Simona Halep le dă şi un sfat părinţilor ai căror copii merg la tenis: „Să lase copilul să se manifeste așa cum simte el, chiar dacă are emoții, chiar dacă-și dorește mult uneori. Și eu, când eram mică, îmi doream să merg la antrenamente des, zilnic, chiar dacă era prea devreme pentru mine să fac chestia asta. Să-i susțină, atunci când pierd să nu-i certe. Părerea mea este că, atunci când un copil este certat, asta-l inhibă foarte mult. Nu mai poate să-și manifeste trăirile din interior, se inhibă foarte mult și se blochează.

Să nu se implice prea mult în relația sportiv-antrenor. Părinții mei nu s-au implicat deloc și asta a ajutat foarte mult. Am avut și cei mai buni antrenori din țară. Bineînțeles că părinții m-au supravegheat și au venit tot timpul cu mine și la turnee și la antrenamente, dar au știut să stea departe de sfaturile tehnice din tenis. Asta cred că este un lucru foarte important pentru copil, pentru că se simte un pic mai liber„.