SIMONA HALEP – JENNIFER BRADY 4-6, 7-5, 7-6. Victorie epuizantă la Rogers Cup 2019

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) a câștigat dramatic meciul cu Jennifer Brady (24 de ani, 76 WTA), scor 4-6, 7-5, 7-6 (5) în turul secund de la Rogers Cup. Partida a durat 2 ore și 26 de minute.

07 aug. 2019, 16:11
SIMONA HALEP – JENNIFER BRADY 4-6, 7-5, 7-6. Victorie epuizantă la Rogers Cup 2019

Simona Halep, deținătoarea titlului de la Torino, a fost aproape de o înfrângere în turul secund al turneului din Canada! În meciul cu americanca Jennifer Brady, Halep a avut nevoie de tie-break în setul decisiv pentru a se califica. A fost 6-4, 7-5, 7-6 (7-5) pentru Halep.

După o pauză mai mare de trei săptămâni, în care nu a mai jucat niciun meci de simplu în urma triumfului de la Wimbledon, Simona Halep a început destul de ezitant jocul cu Jennifer Brady.

Americanca și-a adjudecat primul set în aproximativ 40 de minute, după ce a luat un avantaj important în debutul actului, când a condus cu 3-0. Halep a reușit un break, egalând scorul la 3, însă Brady a triumfat din nou pe serviciul româncei și a câștigat cu 6-4.

Simona Halep a început mult mai bine setul secund, cu un game câștigat pe serviciul adversarei. Românca a reușit să mențină un avantaj constant în fața lui Brady și a câștigat actul al doilea, cu scorul de 7-5, trimițând partida în decisiv.

În ultimul act, Simona Halep a început excelent, conducând cu 4-0. Ulterior, românca a avut parte de o cădere inexplicabilă, iar Brady a revenit și a condus cu 5-4, fiind chiar la două mingi de câștigarea jocului. Halep nu a cedat și a ajuns chiar în postura de a servi pentru meci, la 6-5. Totuși, meciul a intrat în tie-break, unde Halep s-a impus cu 7-5. Partida s-a încheiat după aproximativ două ore și 28 de minute.

În optimile de finală de la Rogers Cup, Simona Halep se va duela cu învingătoarea din partida Donna Vekic (24 WTA) – Svetlana Kuznetsova (198 WTA).

Simona Halep este campioana en-titre de la Rogers Cup și vine după triumful de la Wimbledon, al doilea la un turneu de Mare Șlem, după Roland Garros 2018.


SIMONA HALEP – JENNIFER BRADY 4-6, 7-5, 7-6, cu 7-5 în tie-break .În turul III, Simona Halep o va întâlni joi pe învingătoarea meciului Dona Vekic (24) – Svetlana Kuznetsova (198).

SIMONA HALEP – JENNIFER BRADY 4-6, 7-5, 6-6, tie-break după ce Simona a condus cu 4-0

SIMONA HALEP – JENNIFER BRADY 4-6, 7-5, 3-0, Simona se desprinde în setul decisiv

SIMONA HALEP – JENNIFER BRADY 4-6, 7-5, vom avea set decisiv, Simona a chemat fizioterapeutul

SIMONA HALEP – JENNIFER BRADY 4-6, 5-4, Simona serveşte pentru a duce meciul în decisiv

SIMONA HALEP – JENNIFER BRADY 4-6, 4-3, Halep începe bine setul secund, dar apoi pierde trei game-uri la rând

SIMONA HALEP – JENNIFER BRADY 4-6, din păcate Simona pierde primul set

SIMONA HALEP – JENNIFER BRADY 3-3, Simona îşi găseşte greu ritmul în meciul de debut de la Toronto, în faţa unei jucătoare care loveşte extrem de puternic mingea, dar revine de la 0-3.

UPDATE 18:51: Simona Halep – Jennifer Brady va începe de imediat după partida dintre Karolina Pliskova și Alison Riske. Jucătoarea din Cehia a câștigat primul set, scor 6-4. 

SIMONA HALEP – JENNIFER BRADY LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. Cum a prefaţat Brady disputa

În exclusivitate pentru trimisul Digi Sport la Toronto, Gabi Morariu, Jennifer Brady a vorbit despre întâlnirea din turul secund de la Rogers Cup, cu Simona Halep.

Americanca, clasată pe locul 76 în lume, a reuşit surpriza la Toronto – a învins-o în două seturi, 6-1, 6-2 pe Kristina Mladenovic, după un meci care a durat 64 de minute.

Brady a ajuns în turul întâi după ce le eliminase în calificări pe Shuai Peng cu 7-5, 7-5 şi pe Monica Puig cu 6-3, 6-2.

Va fi prima întâlnire dintre jucătoarea de 24 de ani şi Simona Halep. În exclusivitate pentru Digi Sport, sportiva de peste ocean a vorbit la superlativ de campioana noastră.

„Ea e fantastică, o competioare incredibilă. E una dintre cele mai bune din lume şi abia aştept să fac faţă acestei provocări. Dar ea va avea presiune, eu nu am nimic de pierdut. Sper să fac un meci foarte bun”, a spus Brady, la microfonul Digi Sport.

Întrebată de meciul contra lui Mladenovic, Jennifer a fost extrem de bucuroasă că a reuşit să îşi ia revanşa. Franţuzoaica o învinsese în 2017, la Roland Garros, cu 3-6, 6-3, 9-7.

„Am făcut un meci foarte bun, sunt foarte bucuroasă că am câştigat. În urmă cu doi ani, pierdusem împotriva ei cu 9-7 în decisiv, la Roland Garros. A fost o revanşă. Nu am simţit foarte mult căldura, eu vin din Florida, sunt obişnuită. Mă antrenez acolo, aşa că nu simt căldura foarte mult”, a mai spus sportiva din SUA, pentru ca apoi să vorbească despre principalele sale calităţi: „Serviciul şi forehandul sunt armele mele principale. Încerc să dictez cu ele şi să le folosesc la maximum”.

SIMONA HALEP – JENNIFER BRADY LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. Campioana noastră, în finală

Ziariştii de la tennis.com au făcut o analiză completă şi conform calculelor lor, Simona Halep va juca din nou finala. Sloane Stephens, cea pe care a învins-o în finala de anul trecut de la Roland Garros, a fost eliminată, la fel și Aryna Sabalenka din Belarus.

„Ultima oară când am urmărit-o pe Simona Halep, la Wimbledon, am văzut o jucătoare care pare că începe la 27 de ani o nouă carieră, mult mai bună. Va putea să joace cu aceeaşi intensitate şi să canalizeze energia la fel? Aceasta este întrebarea de un milion de dolari care va găsi răspunsul la Toronto şi apoi la US Open.

Halep pare nerăbdătoare să menţină ritmul de la Wimbledon şi s-a descurcat excelent pe hard în anii trecuţi. Vom vedea dacă are aceeaşi energie în primul meci, contra lui Jennifer Brady” au scris jurnaliştii de la tennis.com.

Simona Halep – Serena Williams, în semifinale

Ashleigh Barty a dominat prima jumătate a sezonului – deşi adoră să joace pe iarbă a câştigat pe zgură la Roland Garros. Specialiştii credeau că poate ajunge în penultimul act, dar numărul 1 WTA a fost eliminată de Kenin.

O altă favorită este Karolina Pliskova, una din jucătoarele care s-au descurcat mai bine în turneele care le precedă pe cele de Grand Slam. Şi ea are cotă bună să ajungă în careul de aşi, iar duelul mai tare ar putea fi cu Kiki Bertens în sferturi. Pe partea ei de tablou este şi Bianca Andreescu, jucătoarea care revine după o pauză de câteva luni. Aceasta a trecut de Eugenie Bouchard.

În fine, pe ultimul sfert de tablou se preconizează reeditarea finalei de la US Open dintre Naomi Osaka şi Serena Williams. Partida ar putea avea loc în sferturi, asta în cazul în care nu apar sincope neaşteptate. În afară de Wimbledon, Serena nu a mai ajuns în sferturi de la Australian Open, în timp ce japoneza nu se regăseşte de la turneul de la Roma.

Specialiştii prevăd astfel o semifinală între Simona Halep şi Serena Williams, iar cealaltă ar fi între Pliskova şi Barty. Iar ultimul act le-ar aduce faţă în faţă pe Simona Halep şi Karolina Pliskova.

Miercuri, 7 august – WTA Toronto (ziua 3), în direct pe Digi Sport 2:

Karolina PLISKOVA (CZE) – Alison RISKE (USA), 18:00
Simona HALEP (ROU) – Jennifer BRADY (USA), aprox. ora 20:00
Daria KASATKINA (RUS) – Bianca ANDREESCU (CAN)
Naomi OSAKA (JPN) – Tatjana MARIA (GER), nu înainte de 00:00
Serena WILLIAMS (USA) – Elise MERTENS (BEL), nu înainte de 02:00
Caroline WOZNIACKI (DEN) – Iga SWIATEK (POL)

Miercuri, 7 august – ATP Montreal, (zîua 3), în direct pe Digi Sport 4:

Rafael NADAL (ESP) – Daniel EVANS (GBR), 19:00
Dominic THIEM (AUT) – Denis SHAPOVALOV (CAN), nu înainte de 21:00
Stefanos TSITSIPAS (GRE) – Hubert HURKACZ (POL)
Milos RAONIC (CAN) – Felix AUGER-ALIASSIME (CAN), nu înainte de 01:30
Fabio FOGNINI (ITA) – Tommy PAUL (USA)