Simona Halep joacă în finala de la ‘s-Hertogenbosch. Vezi pe cine va avea adversară

Sportiva belgiană Kirsten Flipkens, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 4, s-a calificat, vineri, în finala turneului de la 's-Hertogenbosch (Olanda), devenind astfel adversara româncei Simona Halep (poziţia 45 WTA) în ultimul act al competiţiei din Olanda.

21 iun. 2013, 14:35
Simona Halep joacă în finala de la ‘s-Hertogenbosch. Vezi pe cine va avea adversară

Flipkens a învins-o în semifinale, cu scorul de 6-3, 6-1, pe sportiva spaniolă Garbine Muguruza, venită din calificări, locul 70 WTA.

Simona Halep s-a calificat tot vineri în finala turneului dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari. În semifinale, Halep a trecut cu scorul de 6-3, 6-2 de sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro (locul 19 WTA şi cap de serie numărul 3). Aceasta a fost a noua victorie consecutivă în circuitul WTA pentru Halep, după cele cinci de la Nurnberg şi patru de la ‘s-Hertogenbosch.

Halep şi Flipkens se vor întâlni, sâmbătă, pentru a treia oară. Jucătoarea română s-a impus în precedentele două meciuri cu Flipkens, scor 6-4, 6-0, în 2010, în calificări la Tokyo, şi scor 7-5, 6-4, în 2011, în semifinale la Fes.

Finala de la ‘s-Hertogenbosch este cea de-a doua într-o săptămână pentru Simona Halep, care a câştigat sâmbătă turneul de la Nurnberg.