SIMONA HALEP joacă săptămâna viitoare la Wuhan. Drumul spre finală este infernal

Simona Halep şi-a aflat vineri adversara din turul doi al turneului de la Wuhan şi potenţialele adversare până în ultimul act al competiţiei.

25 sept. 2015, 11:15
SIMONA HALEP joacă săptămâna viitoare la Wuhan. Drumul spre finală este infernal

Simona Halep a rămas în China după eliminarea din sferturi, de la Guangzhou, urmând să participe săptămâna viitoare la turneul Premier 5 de la Wuhan, unde este cap de serie numărul 1. Turneul este mult mai puternic decât cel de la Guangzhou, la startul său aliniindu-se şapte jucătoare de Top 10, între care Maria Şarapova, Petra Kvitova sau Garbine Muguruza.

În consecinţă, şi adversarele Simonei până în finală sunt pe măsură. Calificată direct în turul doi, Simona o va întâlni pe învingătoarea partidei Anastasia Pavliucenkova (30 WTA) – Svetlana Kuzneţova (33 WTA).

Halep are un palmares pozitiv al întâlnirilor directe cu ambele rusoaice: 3-2 cu Svetlana Kuznetsova şi 5-0 cu Pavlyuchenkova.

În turul III, Simona Halep ar putea-o întâlni pe puternica jucătoare din Belarus, Victoria Azarenka, iar sferturile de finală ar aduce-o faţă în faţă cu Carla Suarez Navarro, jucătoare împotriva căreia mai puţine victorii decât înfrângeri (scor 5-6 la întâlnirile directe). Halep ar juca semifinala cu Petra Kvitova câştigătoarea de anul trecut, iar finala ar disputa-o împotriva Şarapovei.

Monica Niculescu, locul 49 WTA, o va avea adversară în turul I, în premieră, pe chinezoaica Liu Fangzhou, locul 159 WTA, beneficiară a unui wild card, iar Irina-Camelia Begu, locul 29 WTA, va evolua cu Zarina Dias din Kazahstan, locul 41 WTA (2-1 în meciurile directe).

A patra româncă prezentă pe tabloul principal, Alexandra Dulgheru, locul 54 WTA, va întâlni o favorită în turul I, pe Ana Ivanovic din Serbia, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 9 (0-2).