Simona Halep-Karolina Pliskova, sferturi de finală la Australian Open. Meciul care poate decide numărul 1 mondial

Simona Halep-Karolina Pliskova. Karolina Pliskova este ultima calificată în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem Australian Open. Într-o partidă încheiată aproape de miezul nopţii la Melbourne, Pliskova a învins-o cu 6-7, 6-3, 6-2 pe compatrioata sa Barbora Strycova.

22 ian. 2018, 14:32
Simona Halep-Karolina Pliskova, sferturi de finală la Australian Open. Meciul care poate decide numărul 1 mondial

Simona Halep-Karolina Pliskova. Karolina Pliskova s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în sferturile de finală ale Australian Open. Meciul său, de luni, cu compatrioata Strycova, a durat două ore şi 41 de minute.

Simona Halep-Karolina Pliskova. Meciul este foarte important în privinţa vârfului ierarhiei WTA, Simona Halep putând pierde poziţia de lider în cazul în care va fi învinsă de Pliskova. În cel mai rău scenariu, Halep ar cădea până pe locul 4, putând fi depăşită de Pliskova, Wozniacki şi Svitolina. În schimb, dacă ea se va califica în semifinale, ea se va menţine cu siguranţă pe podiumul tenisului mondial, după încheierea Australian Open.

Simona Halep-Karolina Pliskova. Cele două s-au mai întâlnit de şase ori până acum, scorul întâlnirilor directe fiind 5-1 pentru Halep. Singura victorie a cehoaicei a fost consemnată în Fed Cup, la Bucureşti, primăvara trecută, în timp ce Halep s-a impus în toate cele cinci meciuri din circuitul WTA, ultima oară la Roland Garros 2017, în semifinale, scor 6-4, 3-6, 6-3.

Simona Halep-Karolina Pliskova. Meciul din sferturile Australian Open 2018 se vor juca miercuri.