SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 6-4, 6-0 şi ROMANIA-CEHIA este 1-1 după prima zi din FED CUP 2019

România și Cehia se află la egalitate după prima zi a confruntării din primul tur al Grupei Mondiale. Simona Halep (3 WTA) a echilibrat situația după victoria reușită în fața Katerinei Siniakova (44 WTA), scor 6-4, 6-0, după doar o oră și 13 minute de joc.  În primul meci, Mihaela Buzărnescu (29 WTA) a pierdut clar în fața Karolinei Pliskova (5 WTA), scor 1-6, 4-6. 

09 feb. 2019, 13:01
SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 6-4, 6-0 şi ROMANIA-CEHIA este 1-1 după prima zi din FED CUP 2019

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 6-4, 6-0. Echipa care câștigă 3 din cele 5 meciuri se califică în semifinalele Grupei Mondiale.

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-0, pe Katerina Siniakova, locul 44 WTA, în a doua partidă a întâlnirii dintre Cehia şi România, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei. După prima zi a întrecerii, Cehia şi România sunt la egalitate, scor 1-1.

Favoritele şi-au făcut treaba în prima zi a întâlnirii de la Ostrava, Cehia – România. După ce Karolina Pliskova, locul 5 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, a venit rândul Simonei Halep să-şi respecte statutul. Şi ea l-a respectat destul de bine, cu menţiunea că victoria ar fi putut fi şi mai clară.

În setul I, Simona Halep a avut o evoluţie „amestecată”, cu puncte spectaculoase, dar şi cu scăderi inexplicabile în joc. Halep a abordat meciul cu agresivitate, cu un serviciu excelent, însă continuă să aibă căderi în momentele în care se află în contolul total al partidei. Ea a fost foarte aproape să scape din mână un set în care a condus cu 5-2 şi 40-0. L-a luat cu 6-4 până la urmă, după a şase minge de set. Din fericire, revenirea adversarei nu a ţinut prea mult, iar setul secund a fost un monolog al jucătoarei române, care l-a încheiat la 0.

Sportiva din Cehia s-a remarcat mai mult prin dârzenie şi spirit de luptă, decât prin calitatea loviturilor, însă perseverenţa şi efortul ei generos i-au pus probleme fostului lider WTA, în prima parte a jocului. În partea a doua a meciului, Siniakova nu a mai avut prospeţimea din primul set, iar defensiva ei energică a fost străpunsă defintiv de jucătoarea română.

Halep a reuşit primul break pentru echipa României (Buzărnescu nu a făcut niciunul cu Pliskova), în ghemul de început al meciului. Siniakova a echilibrat apoi jocul pe serviciul ei până la 2-4, când, după un ghem de aproape nouă minute, a cedat un nou break. În ghemul următor, la 5-2, Halep a avut 40-0, iar Siniakova a cerut „challenge”, la al doilea serviciu al româncei, care s-a dovedit a fi aut. Impecabilă până atunci la serviciu, Halep a ratat toate mingile de set de la 40-0, una cu o a doua dublă, apoi încă o minge de set şi şi-a cedat serviciul, la prima minge de break din partidă a rivalei. Sportiva cehă s-a apropiat la un ghem, 4-5, dar Halep a luat setul până la urmă, scor 6-4, după 47 de minute de joc. 

Katerina Siniakova nu a mai reuşit mai nimic în setul al doilea, iar Halep a reuşit un „bagel”, 6-0, după 72 de minute de la start.

La partidele din Ostravar Arena a asistat şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Duminică, de la ora 14.00, vor avea loc meciurile:

Karolina Pliskova – Simona Halep;

Katerina Siniakova – Mihaela Buzărnescu.

Partida de dublu va avea loc duminică, după încheierea meciurilor de simplu. Astfel se vor întâlni Katerina Siniakova / Barbora Krejcikova – Irina Begu / Monica Niculescu.

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 6-4, 6-0 

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 6-4, 5-0, Simona este la un game de câştigarea meciului

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 6-4, 4-0, Simona defilează în setul secund

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 6-4, 3-0, debut în forţă în setul secund, două breakuri pentru Simona

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 6-4, Simona se impune cu ceva emoţii în primul set

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 5-3, Simona îşi pierde serviciul de la 40-0

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 5-2, România mai are un game până la câştigarea setului

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 4-2, Simona se apropie de câştigarea setului

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 3-2

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 3-1, Simona se distanţează din nou

 

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 2-1, primul game pierdut de România în acest meci

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 2-0, Simona îşi încheie game-ul cu un as.

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA 1-0, românca începe excelent, cu un break

UPDATE: Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-4, de Karolina Pliskova, locul 5 WTA, în primul meci al întâlnirii de la Ostrava, dintre Cehia şi România, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei.

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA LIVE STREAM VIDEO ONLINE ROMANIA CEHIA FED CUP. „Este important pentru mine să facem un rezultat bun la Fed Cup anul acesta. Pot să spun că este cel mai mare obiectiv. Nu este uşor însă pentru că noi ca echipă nu suntem foarte obişnuite să jucăm. Bineînţeles că avem câţiva ani de când jucăm împreună, dar săptămânal jucăm individual şi nu e uşor să te motivezi în grup. Dar eu sper să fiu bine, să îmi fac treaba foarte bine pe teren, să ajut echipa să câştigăm întâlnirea cu Cehia. După cum bine ştim toţi, Cehia este o echipă foarte puternică, a câştigat de atâtea ori trofeul Fed Cup. Aşa că nu va fi uşor deloc, însă în 2016 consider că am fost foarte aproape să le învingem. Aşa că eu spun că există o şansă în plus faţă de data trecută”, a spus Simona Halep despre meciul cu Katerina Siniakova de la Ostrava. SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA LIVE STREAM VIDEO ONLINE ROMANIA CEHIA FED CUP. SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA, al doilea meci din prima zi a întâlnirii CEHIA ROMANIA FED CUP, se joacă, sâmbătă, imediat după partida Mihaela Buzarnescu – Karolina Pliskova, programată pentru ora 14:00, LIVE STREAM VIDEO ONLINE DIGI SPORT TELEKOM SPORT.

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA LIVE STREAM VIDEO ONLINE ROMANIA CEHIA FED CUP. Simona Halep a precizat că suprafaţa de joc nu e deloc uşoară, dar pentru toată lumea este la fel: „Eu cred că deja m-am obişnuit cu ea. Mâine în primul meci oficial o să văd exact cum. Important e să ne concentrăm pe fiecare meci, iar la final să câştigăm. Nu contează că mai întâi e 2-0, 4-0 sau alt scor. Faţă de meciul precedent cu Cehia consider că avem şi noi mai multă experienţă în Fed Cup. Cred că anul trecut am câştigat meciuri importante. De asemenea, atmosfera în echipă cred că e mult mai bună. Suntem mult mai unite, mai mature. În Fed Cup nu e uşor să gestionezi emoţiile. Sunt emoţii diferite pentru că joci pentru ţara ta şi totul aduce o presiune în plus. Dar sper eu să facem faţă bine şi să ieşim învingătoare de data asta”. DIGI SPORT şi TELEKOM SPORT transmit, sâmbătă, SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA LIVE STREAM VIDEO ONLINE ROMANIA CEHIA FED CUP.

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA LIVE STREAM VIDEO ONLINE ROMANIA CEHIA FED CUP. Karolina Pliskova – Mihaela Buzarnescu şi Katerina Siniakova – Simona Halep sunt meciurile de sâmbătă, de la simplu la întâlnirea Cehia – Romania programată la Ostrava, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale ale FED CUPSIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA, al doilea meci din prima zi a întâlnirii CEHIA ROMANIA FED CUP, se joacă, sâmbătă, imediat după partida Mihaela Buzarnescu – Karolina Pliskova, programată pentru ora 14:00, LIVE STREAM VIDEO ONLINE DIGI SPORT TELEKOM SPORT.

SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA LIVE STREAM VIDEO ONLINE ROMANIA CEHIA FED CUP. SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA, al doilea meci din prima zi a întâlnirii CEHIA ROMANIA FED CUP, se joacă, sâmbătă, imediat după partida Mihaela Buzarnescu – Karolina Pliskova, programată pentru ora 14:00, LIVE STREAM VIDEO ONLINE DIGI SPORT TELEKOM SPORT. SIMONA HALEP şi KATERINA SINIAKOVA se întâlnesc în al doilea meci al întâlnirii CEHIA ROMANIA din sferturile de finală ale FED CUP. DIGI SPORT şi TELEKOM SPORT transmit, sâmbătă, SIMONA HALEP KATERINA SINIAKOVA LIVE STREAM VIDEO ONLINE ROMANIA CEHIA FED CUP.