Simona Halep: M-am simţit grozav. Nici vorbă de accidentare

Simona Halep a recunoscut după meciul de la Madrid împotriva slovacei Dominika Cibulkova că nu se aştepta să ajungă în finală după parcursul avut în 2016.

08 mai 2016, 07:56
Simona Halep: M-am simţit grozav. Nici vorbă de accidentare

Simona Halep recunoaşte că nu se gândea că ar putea cuceri trofeul la Madrid Open.

„Nu mă aşteptam înainte de a ajunge aici că voi câştiga titlul, dar după prima săptămână de antrenamente cu Darren, după multe ore petrecute pe teren, am simţit că am şansa mea. Zi după zi am jucat tot mai bine, iar asta m-a ajutat să cresc din punct de vedere mental, să am mai multă încredere. M-am simţit grozav. Nici vorbă de accidentare sau aşa ceva, totul a fost OK. De asta poate am putut câştiga aproape toate meciurile în două’, a precizat Simona Halep, conform wta.com, preluat de Mediafax.

După victoria de la Madrid, Simona Halep va urca pe locul 5 în clasamentul WTA şi pe locul 6 în clasamentul Road to Singapore, clasament ce stabileşte sportivele calificate la Turneul Campioanelor.

Halep consideră că ”e normal ca jucătoarele clasate în top 20 sau top 30 să vrea să bată jucătoarele din top 10. Am fost în poziţia aceasta şi cunosc sentimentul. Dar, acum sunt obişnuit cu el. Nu-mi pasă cu cine joc, nu mă mai gândesc la clasament”, a adăugat Simona Halep.

Pentru victoria de la Madrid Open, Simona Halep va încasa un cec de 912.900 euro dar şi 1.000 de puncte WTA.

Citeşte şi: SIMONA HALEP a câştigat turneul de la Madrid şi a luat UN MILION DE EURO

Adversara Simonei Halep din finala de la Madrid, Dominika Cibulkova a recunoscut la finalul meciului că românca nu i-a dat nicio şansă şi a spus că ar fi putut câştiga meciul doar dacă ar fi jucat ceva mai agresiv.

”Nu am dorit să mă grăbesc prea tare. Asta trebuie să faci când joci cu jucătoare precum Radwanska sau Halep. Nu te poţi grăbi. Dar tot trebuie să joc agresiv. Nu e uşor să echilibrezi aceste lucruri. Aş schimba ceva din ce am jucat în finală, aş juca mai agresiv de la început. Dar ea a jucat foarte bine, nu eu am jucat rău, aşa că nu am regrete’ ” a spus Cibulkova la finalul meciului pierdut în faţa Simonei Halep.

Sportiva din Slovacia regretă că nu a mai putut face acelaşi meci bun în faţa Simonei Halep precum cel de la Australian Open din 2014, când a câştigat în două seturi: 6-3, 6-0.

“Simona este genul de jucătoare care trimite multe mingi înapoi. Am jucat mai bine în setul al doilea, am fost mai agresivă, am încercat multe lovituri şi nu doar în cros. Ar fi trebuit să fac asta de la mijlocul primului set. Am început un pic cam târziu, dar apoi am simţit că sunt o jucătoare mai bună. Însă ea a obţinut mereu puncte uşoare din partea mea şi eu nu am primit nimic de la ea. Aceasta a fost diferenţa” a mai spus Dominika Cibulkova

Pentru prezenţa în finala turneului de la Madrid, Dominika Cibulkova şi-a asigurat un cec de 447.630 de euro şi 650 de puncte WTA.