Simona Halep: „Mă dor încheieturile, spatele și coloana vertebrală”

Simona Halep (2 WTA, 28 de ani) a vorbit despre problemele fizice pe care le are și recunoaște că nu-i place să alerge. Românca vorbește și despre relația pe care a avut-o cu antrenorii de-a lungul carierei.

03 mart. 2020, 11:03
Simona Halep: „Mă dor încheieturile, spatele și coloana vertebrală”

Simona Halep urmează să participe la Indian Wells, turneu care începe pe 9 martie și se termină pe 22 martie, dar încă are probleme de sănătate. „Când îmi pun ceva în minte, o pot face, dar trebuie să am mereu pe cineva lângă mine, nu știu de ce. Nu am făcut multe lucruri singură. Întotdeauna am făcut tot ce mi-au spus antrenorii, dar mă plâng mereu. De când joc tenis știu că îmi spuneam tot timpul, când un antrenor îmi cerea să fac un anumit exercițiu: ‘Trebuie să fac asta din nou? De ce trebuie să fac asta?”, a povestit Simona Halep, potrivit tennisworldes.com.

Simona Halep rămâne pe locul 2 WTA, dar distanţa faţă de lider a crescut

Antrenamentele fizice nu sunt deloc pe placul fostului lider WTA: „Sunt frustrată că trebuie să lucrez atât de mult fizic, dar mereu fac ceea ce îmi spun antrenorii. Nu sar niciodată peste nimic. Nu mi-a plăcut niciodată să alerg o perioadă lungă de timp, cum ar fi să alerg 10 kilometri.

Exercițiile de gimnastică sunt și ele dificile pentru că sunt forțate tendoanele. Când le fac mă dor încheieturile, spatele și coloana vertebrală. Am probleme și dacă ridic greutăți mari. Imediat mă doare spatele și nu mai pot da maximum o săptămâna sau chiar două. Însă nu mă pot opri, pentru că așa cum spune Darren anii trec și îmbătrânesc. Trebuie să-mi dezvolt mușchii, astfel încât să îmi poate ține mai bine tendoanele și oasele”.

„Genunchii și gleznele mă dor, mă plictisesc, urăsc să alerg. Deci, noua mea echipă a crezut că ar trebui să fac un antrenament mai scurt și mai intens. A fost nevoie să vină Darren și să spună că nu trebuie să alergi atât de mult în tenis”, a spus Simona Halep.