SIMONA HALEP-MARIANA DUQUE-MARINO 3-6, 6-4, 6-2. Următorul adversar, Ekaterina Makarova

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Washington, după victoria obţinută în faţa Marianei Duque-Marino, locul 115 WTA, scor 3-6, 6-4, 6-2.  

03 aug. 2017, 13:37
SIMONA HALEP-MARIANA DUQUE-MARINO 3-6, 6-4, 6-2. Următorul adversar, Ekaterina Makarova

UPDATE: SIMONA HALEP-MARIANA DUQUE-MARINO 3-6, 6-4, 6-2. Simona se va duela în sferturi cu Ekaterina Makarova, a șaptea favorită a turneului american.

Primul set al întâlnirii de joi a fost poate unul dintre cele mai slabe ale Simonei Halep în 2017. Fără precizie, fără incisivitate, Halep a fost copleşită de un joc corect, dar nu extraordinar al adversarei. Românca nu a avut nicio minge de break în acest set. În spatele unui serviciu bun, al unor lovituri cu amplitudine şi unghiuri potrivite, columbianca a dominat-o pe Halep. Favorita principală a câştigat trei mingi în trei ghemuri, iar scorul de fost de 3-0 pentru Duque-Marino, în vreo şase minute de joc. Break-ul din al doilea ghem i-a fost suficient sportivei mai slab clasate să câştige setul cu 6-3, după 29 de minute. 

Setul al doilea a arătat o altă Simona Halep, mai agresivă, mai dispusă la efort, mai precisă, mai aproape de statutul pe care îl are. Ea a câştigat cinci din primele şase ghemuri şi a condus cu 5-1, după ce şi-a cedat serviciul la 2-0. Apoi, sportiva din Constanţa a intrat din nou într-un con de umbră în ceea ce priveşte evoluţia, permiţându-i sportivei din Columbia să anuleze avantajul celor două break-uri. La 5-4, Halep a reuşit un nou break şi a închis setul cu 6-4, după o oră şi 11 minute de la start.

În decisiv, Simona a condus cu 2-0 , după un break în al doilea ghem. Duque-Marino nu a cedat si a egalat la 2, iar acestea au fost ultimele ei ghemuri. Halep nu a mai lăsat nimic până la final şi s-a impus cu 6-2, după o oră şi 40 de minute de la start.

În faza următoare, Halep va evolua cu rusoaica Ekaterina Makarova, locul 58 WTA şi cap de serie numărul 7. Halep conduce cu 3-1 în meciurile directe.

Calificarea în sferturi este recompensată cu 6.200 de dolari şi 60 de puncte WTA.

În primul tur, Halep s-a impus în fața americancei Sloane Stephens, 7-6, 6-0. Duque-Marino a trecut de Shelby Rogers, scor 6-4, 6-1.

SIMONA HALEP-MARIANA DUQUE-MARINO LIVE VIDEO DIGISPORT. Columbianca Mariana Duque-Marino, numărul 115 mondial, a eliminat-o luni pe americanca Shelby Rogers. Halep şi Duque Marino s-au mai întâlnit o dată, în 2011, când românca a câştigat cu 6-3, 7-6 în turul doi al calificărilor pe tabloul principal al turneului de la Madrid.

SIMONA HALEP-MARIANA DUQUE-MARINO LIVE VIDEO DIGISPORT. Câştigătoarea meciului Simona Halep – Mariana Duque-Marino va juca în sferturile de finală împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, care a trecut cu 6-2, 6-4 de campioana olimpică, portoricanca Monica Puig.

SIMONA HALEP-MARIANA DUQUE-MARINO LIVE VIDEO DIGISPORT.Pentru calificarea în optimi la Washington, Simona Halep şi-a asigurat 30 de puncte WTA şi un cec de 3.420 de dolari.