Simona Halep merge la Moscova de teamă să nu fie amendată. Secretul deciziei de a participa la Kremlin Cup

Organizatorii turneului Kremlin Cup, de la Moscova, au anunţat că liderul WTA, Simona Halep va juca în competiţia programată între 15 şi 20 octombrie, cu doar o săptămână înainte de Turneul Campioanelor. Decizia Simonei îşi găseşte explicaţia în regulamentele WTA.

26 sept. 2018, 17:31
Simona Halep merge la Moscova de teamă să nu fie amendată. Secretul deciziei de a participa la Kremlin Cup

Decizia Simonei să joace în turneul moscovit, pe care l-a câştigat în urmă cu 5 ani, a fost una care i-a luat prin surprindere pe iubitorii tenisului. Kremlin Cup este un turneu din categoria Premier, iar jucătoarele din TOP 10 WTA sunt obligate de forul internaţional să participe la cel puţin două astfel de turnee anual.

Cum Halep a jucat în acest sezon la un singur turneu Premier, cel de la Stuttgart, constănţeanca a decis să strecoare şi competiţia din Moscova în programul ei pentru a evita o amendă consistentă din partea WTA.

Citeşte şi Simona Halep, revenire simbolică, după 5 ani. Numărul 1 mondial se întoarce acolo unde a câştigat primul titlu WTA

Am câştigat primul meu titlu aici, la Moscova, în 2013, astfel că turneul are un loc special în inima mea. Abia aştept să concurez din nou în faţa fanilor extraordinari de aici„, a declarat Simona Halep, potrivit kremlincup.ru.

Simona Halep a fost eliminată în această săptămână în turul 2 al Wuhan Open, după ce a fost învinsă de Dominika Cibulkova, scor 6-0, 7-5. În timpul meciului, Halep a acuzat probleme medicale şi a cerut în mai multe rânduri intervenţia medicului.