SIMONA HALEP, mesaj special pentru Horia Tecău, după titlul cucerit la Wimbledon

Simona Halep a postat sâmbătă un mesaj pe Facebook în care îl felicita pe Horia Tecău, care, sâmbătă, a câştigat proba de dublu la Wimbledon, devenit primul român care a reuşit această performanţă, după Ilie Năstase, în 1973.

11 iul. 2015, 19:02
SIMONA HALEP, mesaj special pentru Horia Tecău, după titlul cucerit la Wimbledon

Horia Tecău a câştigat sâmbătă prima sa finală la Wimbledon, în proba de dublu, o performanţă remarcabilă, de care a mai fost aproape în 2010, 2011 şi 2012, când a pierdut finala. Horia Tecău este performerul momentului în tenisul românesc, devenind primul român care câştigă un turneu de Grand Slam, după Ilie Năstase.

Citeşte şi WIMBLEDON 2015: Horia Tecău, primul român după Ilie Năstase care câştigă trofeul la Wimbledon

În acelaşi timp, Simona Halep a fost marea dezamăgire a Internaţionalelor Marii Britanii de anul acesta, ea pierzând în ptimul tur la Wimbledon 2015. Simona a urmărit meciul lui Horia din faţa televizorului, iar la scurt timp după victoria compatriotului nostru ea a postat pe Facebook: „Champ, you did it! Felicitari, Horia!„.

Horia Tecău s-a mai impus în 2012 în proba de dublu mixt la Australian Open, dar sâmbătă a obținut primul său titlu la Wimbledon, la a patra finală. În 1978, Virgina Ruzici a câștigat la Roland Garros, atât la simplu, cât și la dublu (alături de iugoslava Mima Jausovec). Ultimul titlu românesc la dublu masculin a fost cucerit de Ilie Năstase, acum 40 de ani, în 1975, la US Open, alături de Jimmy Connors.