SIMONA HALEP – NICOLE GIBBS, victorie în trei seturi pentru Simona la US Open 2019

Simona Halep, în turul al doilea al US Open după trei ani şi după un meci complicat cu Nicole Gibbs, câştigat cu 6-3, 3-6, 6-2.

27 aug. 2019, 16:14
SIMONA HALEP – NICOLE GIBBS, victorie în trei seturi pentru Simona la US Open 2019

UPDATE: Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open după trei ani şi după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2, pe americanca Nicole Gibbs, locul 135 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

Simona Halep a avut parte de o întâlnire complicată în primul tur, începută convingător, continuată mediocru şi terminată en fanfare. Experienţa, valoarea şi condiţia fizică superioare ale campioanei de la Wimbledon şi-au spus în final cuvântul.

Halep a reuşit un prim set cu o evoluţie încurajatoare pentru un start de turneu, cu niveluri ridicate de agresivitate şi mobilitate. Românca şi-a făcut jocul ei, fără să aştepte erorile de dincolo de fileu, cum poate ar fi fost tentată să o facă împotriva unei jucătoare atât de slab clasate. Însă Gibbs a opus o dârză rezistenţă, a dat şi ea tare în minge, s-a apărat, s-a mişcat şi a servit bine, fără a fi impresionată de faima rivalei.

Halep a fost la controlul primului set, a început cu break, l-a păstrat până la 3-1, când Gibbs a reuşit două ghemuri la rând şi a egalat, după un break de 3-3. Halep a luat următoarele trei ghemuri şi setul, după 40 de minute şi după a cincea minge de 6-3 avută pe serviciul advers.

Românca a încercat să joace la fel şi setul al doilea, dar şi-a pierdut precizia şi servicul ei a slăbit, în timp ce opoziţia de dincolo de fileu a devenit mai înverşunată. Halep a risipit cu uşurinţă puncte şi ghemuri pe serviciu, dar a încrecat să se agaţe de set, să nu-l cedeze uşor. Nu a fost posibil pentru că Gibbs a acoperit excelent terenul, s-a apărat şi a contraatacat cu succes, a variat mingile, lovind când plat, tare, când liftat, arătând o evoluţie şi o condiţie fizică mult peste locul ei din clasamentul WTA.

În setul al doilea, Gibbs a condus cu 2-0, după un break în primul ghem, apoi cu 4-1, după un alt break, în ghemul al cincilea. Halep a luat rebreak-ul la 0, dar la fel şi-a pierdut serviciul. Fostul lider WTA a mai reuşit un rebreak la 2-5, revenind de la 0-40 şi salvând în total şase mingi de set. Nu a mai putut să o salveze pe a şaptea, care a venit pe serviciul ei, astfel că americanca a egalat la seturi, tot după un 6-3, la o oră şi 21 de minute de la start.

Simona Halep a trebuit să scoată din arsenalul ei de campionană toată puterea de luptă şi toate loviturile de efect pe care le deţine. În aceste condiţii, Gibbs nu a mai putut să mai ţină pasul cu nivelul de joc etalat de adversara ei în decisiv. Jucătoarea română a preluat iniţiativa în schimburile lungi de mingi, a punctat ori d ecâte ori a avut ocazia şi nu i-a mai lăsat nicio şansă rivalei.

La fel ca în precedentele seturi, primul ghem a fost un break, al Simonei Halep, care l-a dublat la 3-1. Ea a menţinut apoi avantajul până la 6-2, impunându-se după o oră şi 50 de minute d ejoc.

Simona Halep va juca în manşa a doua cu Katerina Kozlova din Ucraina, locul 74 WTA, sau cu o jucătoare venită din calificări, tot o americancă, Taylor Townsend, locul 116 WTA.

Halep a învins-o pe Kozlova la Indian Wells, în acest an, în turul al treilea, scor 7-6 (3), 7-5, în singura lor întâlnire.

Cu Townsend, Halep a jucat de trei ori şi a câştigat de fiecare dată în două seturi, ultima oară la Miami, în acest an, în turul al doilea, scor 6-1, 6-3.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la US Open cu un premiu de o sută de mii de dolari şi cu 70 de puncte WTA.

Simona Halep a fost învinsă anul trecut în primul tur al openului american de Kaia Kanepi din Estonia, cu 6-2, 6-4, la fel în 2017, de Maria Şarapova, scor 6-4, 4-6, 6-3. Cel mai bun rezultat al fostului lider WTA la Flushing Meadows a fost atingerea fazei semifinalelor, în 2015, când a fost învinsă de italianca Flavia Pennetta, cu 6-1, 6-3.


SIMONA HALEP – NICOLE GIBBS 6-3, 3-6, 6-2 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT

Click aici pentru a vedea Simona Halep – Nicole Gibbs

Halep și Gibbs s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, în șaisprezecimile de finală de la Shenzhen 2018. Simona s-a impus cu 6-4, 6-1.

Înfruntarea dintre cele două este programată marți, în jurul orei 20:30. Va fi al doilea meci al zilei de pe arena Louis Armstrong și va începe imediat după meciul de pe tabloul masculin dintre grecul Stefanos Tsitsipas și rusul Andrey Rublev.

SIMONA HALEP – NICOLE GIBBS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. Nicole Gibbs, adversara Simonei Halep în turul I al US Open, a suferit de cancer la glandele salivare

Jucătoarea de tenis Nicole Gibbs, adversara Simonei Halep în turul I al US Open, a suferit de cancer la glandele salivare, fiind operată cu succes în luna mai.

Gibbs a anunţat, la 14 mai, că suferă de o formă rară de cancer şi din acest motiv nu va evolua în acest an la turneul de la Roland Garros (26 mai – 9 iunie).

„Nu voi mai juca pe zgură în acest sezon şi nu voi fi la Roland Garros. În urmă cu o lună, am mers la dentist şi o excrescenţă din gură m-a alertat, iar biopsia a arătat că sufăr de o formă rară de cancer al glandelor salivare. Chirurgul are încredere că operaţia va fi suficientă pentru a regla această problemă”, a declarat jucătoarea americană.

Sportiva nu a participat nici la Wimbledon, preferând să revină pe teren la un turneu ITF, la Honolulu, la care a ajuns în finală, în luna iulie.

Ea a jucat apoi în calificări la Toronto şi în turul I al unui alt turneu ITF, la Vancouver, pierzând de fiecare dată în turul I.

Gibbs este pe locul 135 WTA în acest moment, dar în 2016 a fost pe locul 68 WTA, cea mai bună clasare din carieră.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, va evolua, marţi, cu o jucătoare venită din calificări, americanca Nicole Gibbs, locul 135 WTA, în primul tur al US Open, ultimul grand slam al anului.

Gibbs, 26 de ani, a mai jucat o dată cu Halep, anul trecut, în turul I al turneului de la Shenzhen, când românca s-a impus cu 6-4, 6-1.

Partida de la US Open va avea loc pe arena Louis Armstrong, a doua ca mărime de la Flushing Meadows. Întâlnirea este programată marţi, după ora 20.00, după un meci de simplu masculin, Stefanos Tsitsipas – Andrei Rublev, care începe la ora 18.00.

 

Ion Țiriac a ținut să fie prezent lângă Simona Halep la debutul de la actuala ediție a US Open. Omul de afaceri a asistat la unul dintre antrenamentele câștigătoarei de la Wimbledon. Ion Țiriac a discutat cu Simona și i-a dat unele sfaturi. Președintele Federației Române de Tenis s-a alăturat lui Daren Cahill pentru a o susține pe Halep.

SIMONA HALEP – NICOLE GIBBS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. Parcursul virtual al Simonei Halep la US Open

Simona Halep (locul 4 WTA) va juca marți cu americanca Nicole Gibbs (135 WTA).

Turul 1 – Nicole Gibbs
Turul 2 – Townsend/Kozlova
Turul 3 – Sorana Cîrstea/Siniakova/Strycova
Optimi – Bianca Andreescu/Caroline Wozniacki
Sferturi – Petra Kvitova/Sloane Stehens
Semifinale – Naomi Osaka/Kiki Bertens
Finală – Serena Williams/Elina Svitolina/Ashleigh Barty/Karolina Pliskova/Madison Keys

SIMONA HALEP – NICOLE GIBBS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. Rolul lui Ion Țiriac în cariera Simonei Halep

Simona Halep a vorbit despre rolul lui Ion Țiriac în cariera sa. „Ion Ţiriac este toate la un loc pentru mine. Are o experienţă extraordinară, a fost alături de mulţi campioni şi a jucat tenis. Ştie ce se întâmplă în momentele grele. Dar în primul loc aş spune că este un prieten. E un om de suflet pe care l-am cunoscut în 2014, după finala de la Madrid. De atunci, vorbim zilnic, îmi spune cum pot să devin mai bună, cât trebuie să mă antrenez”, a mărturisit Simona la emisiunea Garantat 100% de la TVR.

Sfaturile lui Ion Țiriac pentru Simona Halep

Simona Halep îl apreciază foarte mult pe actualul președinte al Federației Române de Tenis. „Este alături de mine la toate turneele, îmi dă sfaturi despre tenis, despre ce trebuie să fac în afara terenului, despre cum trebuie să mă comport, despre absolut orice. Şi lecţii de viaţă foarte importante”, a completat Simona.

Simona Halep a fost întrebată ce face când părerile lui Ion Țiriac sunt diferite de cele ale antrenorului său, Daniel Dobre. „De obicei vorbesc între ei şi la mine ajunge o idee clară. Dar întotdeauna am ascultat ce a spus domnul Ţiriac. Nu înseamnă că nu îl ascult pe domnul Dobre, dacă şi eu cred că aşa e mai bine. Dar, de obicei vorbesc între ei”, a mai spus fostul lider mondial.

SIMONA HALEP – NICOLE GIBBS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. Simona Halep se menţine pe locul 4 WTA

Simona Halep se menţine pe locul 4 WTA, cu 4.743 de puncte, în clasamentul dat publicităţii luni, ultimul înaintea începerii US Open.

Japoneza Naomi Osaka se menţine şi ea, pe primul loc în clasamentul WTA, cu 6.606 puncte, la fel australianca Ashleigh Barty, pe locul 2, cu 6.501 puncte, şi Karolina Pliskova din Cehia, locul 3, cu 6.315 puncte.

În Top 200 se află, în afară de Simona Halep, încă opt jucătoare din România: Irina Begu – locul 92, cu 666 de puncte (menţinere), Monica Niculescu – locul 105, cu 588 de puncte (menţinere), Sorana Cîrstea – locul 106, cu 573 de puncte (menţinere), Mihaela Buzărnescu – locul 129, cu 486 de puncte (în urcare şapte locuri), Patricia Ţig – locul 137, cu 454 de puncte (menţinere), Ana Bogdan – locul 152, cu 403 puncte (coborâre cinci poziţii), Elena-Gabriela Ruse – locul 177, cu 345 de puncte (urcare o poziţie) şi Irina Bara – locul 191, cu 311 puncte (urcare o poziţie).

În ierarhia de dublu, cel mai bine clasată româncă este Monica Niculescu, finalistă la Bronx Open, care a urcat cinci locuri, până pe 36, cu 1850 puncte. Raluca Olaru a coborât două locuri şi este pe 37, cu 1.845 de puncte. În Top 100 se mai află Irina Begu, pe locul 55, cu 1.480 de puncte, în urcare o poziţie, Irina Bara, pe locul 79, cu 1.126 de puncte, în urcare o poziţie, şi Mihaela Buzărnescu, pe locul 91, cu 907 puncte, în menţinere.

Primele zece locuri în clasamentul de simplu sunt ocupate de următoarele jucătoare:

1. Naomi Osaka (Japonia) – 6.606 puncte;

2. Ashleigh Barty (Australia) – 6.501;

3. Karolina Pliskova (Cehia) – 6.315;

4. Simona Halep (România) – 4.743;

5. Elina Svitolina (Ucraina) – 4.492;

6. Petra Kvitova (Cehia) – 4.386;

7. Kiki Bertens (Olanda) – 4.325;

8. Serena Williams (SUA) – 3.935;

9. Madison Keys (SUA) – 3.267

10. SloaneStephens (SUA) – 3.189.