Simona Halep: Nu mi-am dat seama că Svitolina a avut minge de meci, am văzut după, pe Twitter

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în semifinalele French Open, după ce a întors soarta unei partide ce părea pierdută, la scorul de 6-3, 5-1, pentru adversara ei, urcaineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5.

07 iun. 2017, 18:13
Simona Halep: Nu mi-am dat seama că Svitolina a avut minge de meci, am văzut după, pe Twitter

Simona Halep a salvat o minge de meci în tie-break-ul setului secund, înainte de a se impune cu 3-6, 7-6 (6), 6-0, în aproape două ore şi 10 minute. În conferinţa de presă de după meci Halep a spus că nu a conştientizat că adversara sa a avut minge de meci în tie-break.

Citeşte şi SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA, în semifinale la Roland Garros 2017. Meciul pentru supremaţia mondială în tenisul feminin

Simona Halep a declarat că nu şi-a dat seama că adversara ei a avut o minge de meci. Românca a recunoscut că nu a jucat foarte bine miercuri, dar a precizat că lucrul cel mai important a fost că nu a renunţat la luptă. „Nu mi-am dat seama că a avut minge de meci, am văzut apoi, pe Twitter. Când am văzut am zis: Nu mi-am dat seama pe teren. De fapt, a fost mai bine că nu am ştiut„, a spus ea. Jucătoarea din Constanţa a crezut că meciul este terminat la 5-2 pentru rivala ei, în setul secund. „Ea domina meciul. La 5-2 pentru ea am stat jos și mi-am spus că meciul e pierdut. Așa că nu am schimbat nimic, nu am schimbat ritmul. Era gata. Apoi am simțit că sunt mai relaxată — poate pentru că am crezut că meciul e terminat — și am schimbat ritmul. Am trimis niște mingi înalte. Am încercat să o facă să alerge mai mult, să deschid unghiurile și mi-a reușit. Nu știu cum, dar a fost cu adevărat bine„, a povestit Halep.

Citeşte şi Presa străină, extaziată de victoriile Simonei Halep: „Un bulevard pentru Halep să câştige Roland Garros-ul

Cred că ea a jucat un tenis extraordinar până la 5-1 în al doilea set. A jucat bine, dar şi eu am jucat scurt cred, mingea nu se ducea cât de lung aş fi vrut, dar a dominat. La 5-2, m-am aşezat pe scaun şi am zis că meciul e pierdut. Mi-am zis că dacă n-am făcut nimic să schimb ritmul, asta e, e terminat„, a explicat Simona la conferinţa de presă.

Acesta a fost revanşa Simonei Halep în faţa Elinei Svitolina, după finala de la Roma, din 21 mai. Jucătoarea din Ucraina a profitat la Foro Italico de o accidentare la gleznă a româncei şi a câştigat cu 4-6, 7-5, 6-1.