Simona Halep, prima decizie după ce a fost eliminată de la Roland Garros

Simona Halep a acceptat eliminarea din optimile de finală la Roland Garros, suferită, duminică, după meicul cu Iga Swiatek, scor 1-6, 2-6.

04 oct. 2020, 12:24
Simona Halep, prima decizie după ce a fost eliminată de la Roland Garros

„Nu-mi voi face o tragedie din această înfrângere. Sunt obişnuită cu astfel de momente dificile. În timpul carierei mele mi s-a mai întâmplat asta. O să mănânc nişte ciocolată şi mă voi simţi mai bine mâine. Ea a făcut un joc incredibil, a acoperit tot terenul. Mingile ei erau puternice şi lungi. A fost puţin răcoare, rece. Nu am fost în cea mai bună formă. Ea a jucat foarte bine. Astăzi, a fost meciul ei”, a declarat Simona Halep.

„Tot meritul îi revine. A jucat incredibil astăzi, era peste tot şi lovea toate mingile foarte puternic. A fost puţin frig şi uneori, când este frig, nu-mi simt suficient picioarele în schimburile de mingi. Nu am putut atinge cel mai bun nivel al meu, dar ea a jucat foarte bine… A fost jocul ei. Bineînţeles că aş fi putut face lucrurile diferit, să fi jucat mai multe mingi sau să le împing mai mult, dar asta era tot ce aveam şi nu puteam face lucrurile mai bine. Ea dominat cu adevărat jocul, a fost agresivă. A fost un an fantastic, în ciuda tuturor momentelor dificile pe care le-am avut. Aşa că nu voi arunca totul doar pentru o înfrângere. Desigur, nu este uşor de încasat, dar sunt obişnuită să trec prin momente dificile din carieră”, a spus nr. 2 WTA.

Simona Halep a fost învinsă, duminică, scor 6-1, 6-2, de poloneza Iga Swiatek, 19 ani, locul 54 WTA, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros.