Simona Halep, primele declaraţii după victoria de vineri. Cu cine va juca în semifinalele de la Wuhan

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat joi, după victoria înregistrată în fața americancei Madison Keys în sferturile de finală ale turneului WTA de la Wuhan (China), că participarea la Turneul Campioanelor de la Singapore era unul dintre obiectivele sale în acest an.

29 sept. 2016, 11:33
Simona Halep, primele declaraţii după victoria de vineri. Cu cine va juca în semifinalele de la Wuhan

Accederea în semifinale la Wuhan, unde este favorita numărul patru, îi garantează reprezentantei țării noastre prezența la competiția din Singapore, programată luna viitoare (23-30 octombrie), care va aduna la start cele mai bune jucătoare ale lumii.

Calificarea mea la finala WTA de la Singapore înseamnă foarte mult pentru mine. Era unul dintre obiectivele mele în acest an. Va fi pentru a treia oară consecutiv când voi participa la Turneul Campioanelor, unde sper să joc cât mai bine. Am amintiri frumoase legate de ediția 2014 și sunt încrezătoare că voi avea o evoluție bună. Voi fi foarte concentrată„, a declarat Halep, după victoria cu 6-4, 6-2 înregistrată în fața lui Keys.

Simona Halep, numărul 5 mondial, care în urmă cu două zile a împlinit 25 de ani, este una dintre cele patru jucătoare care au cucerit trei titluri WTA la simplu în 2016, alături de germanca Angelique Kerber, liderul clasamentului WTA, poloneza Victoria Azarenka, și americanca Sloane Stephens. Ea s-a impus în turneele de la Madrid, București și Montreal, ajungând la un total de 43 de meciuri câștigate și 14 pierdute de la debutul acestui an.

În plus, românca s-a calificat în semifinalele turneelor de la Sydney și Cincinnati, atingând totodată sferturile de finală la Indian Wells, Miami, Wimbledon și US Open.

Președintele și directorul executiv al circuitului WTA, Steve Simon, a ținut să o felicite pe Simona Halep pentru calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Este o jucătoare excepțională, care traversează un sezon foarte reușit, cu trei victorii în circuit, iar fanii de la Singapore și din întreaga lume vor profita pentru a urmări spiritul ei competitiv împotriva altor jucătoare de top„, a spus Simona, citat de site-ul WTA.

Simona Halep urmează să joace vineri în semifinalele turneului de la Wuhan împotriva jucătoarei cehe Petra Kvitova, care a eliminat-o în sferturi pe britanica Johanna Konta.