Simona Halep, primită ca o regină la Moscova. Wozniacki şi Kerber nu participă la turneu

Simona Halep a ajuns la Moscova, acolo unde va participa la turneul Kremlin Cup, care se va desfășura în perioada 15-21 octombrie. 

13 oct. 2018, 14:00
Simona Halep, primită ca o regină la Moscova. Wozniacki şi Kerber nu participă la turneu

Liderul WTA a fost așteptat chiar de președintele turneului, Aleksey Selivanenko și de vicepreşedintele Federaţiei de Tenis din Rusia. Halep a postat pozele pe rețelele de socializare.

În plus, principala favorită a competiției a găsit și un cadou în luxoasa cameră de hotel. Pe pat se afla un leu din pluș, pentru ca Simona să-l poată face cadou micuței sale nepoate, Tania, care are o slăbiciune pentru astfel de jucării.

Simona a făcut un tratament special după ce a aflat că suferă de hernie și speră să poată fi în deplinătatea forțelor la Moscova. Turneul Kremlin Cup este penultimul din acest an la care va participa Halep. Ultima competiție va fi Turneul Campioanelor, de la Singapore, care va avea loc între 21 şi 28 octombrie și va fi ÎN DIRECT la Digi Sport.

„Kremlin Cup” este dotat cu premii totale în valoare de 932.866 de dolari. Românca va avea parte de adversare pe masură. Simona își va afla prima adversară de la Moscova duminică, de la ora 13.

Mai multe jucatoare aflate in Top 20 WTA vor fi prezente la turneul din Moscova. Lista capilor de serie:

1. Simona Halep 
2. Karolina Pliskova 
3. Sloane Stephens 
4. Daria Kasatkina 
5. Kiki Bertens 
6. Elise Mertens 
7. Anastasija Sevastova 
8. Aryna Sabalenka

Halep a scăpat de Wozniacki și Kerber, care nu vor participa la Moscova

Principalele urmăritoare din clasamentul WTA şi cele care o pot detrona din fruntea clasamentului din 2018, Angelique Kerber şi Caroline Wozniacki, nu vor lua startul la turneul de la Moscova şi nici nu au solicitat wildcard pentru cel din Luxemburg.

În acest context, Simona Halep nu mai poate pierde prima poziţie a clasamentului în acest an. În clasamentul pe anul 2018, Simona Halep conduce cu 6.921 puncte, cu 1.546 puncte mai mult decât Angelique Kerber şi 1.835 mai mult decât daneza Caroline Wozniacki. Cum punctajul maxim la Turneul Campioanelor este de 1.500, Simona Halep va rămâne în fruntea clasamentului WTA Race, indiferent de rezultate. Oricum, Simona Halep îşi va mări avansul în fruntea clasamentului, având în vedere că la Moscova va juca direct în turul 2.

Top 5 WTA pe anul 2018:
1. Simona Halep 6.921 puncte
2. Angelique Kerber 5.375p
3. Caroline Wozniacki 5.086p
4. Naomi Osaka 4.740p
5. Petra Kvitova 4.255p