SIMONA HALEP rămâne pe locul 2 în lume. Maria Şarapova a fost eliminată la Madrid

Maria Şarapova, deţinătoarea titlului în turneul patronat de Ion Ţiriac, la Madrid, a fost eliminată vineri, în semifinale, de compatrioata sa Svetlana Kuzneţova.

08 mai 2015, 11:30
SIMONA HALEP rămâne pe locul 2 în lume. Maria Şarapova a fost eliminată la Madrid

Maria Şarapova, campioana en-titre a turneului WTA de la Madrid, a fost eliminată vineri în semifinalele turneului spaniol, dotat cu premii de 4.185.405 euro, de conaţionala sa Svetlana Kuzneţova cu 6-2, 6-4.

Ca urmare a înfrângerii Şarapovei, Simona Halep rămâne pe locul 2 în clasamentul WTA înaintea turneului de săptămâna viitoare, de la Roma. Condiţia ca Şarapova să o întreacă era ca rusoaica să se califice în finală la Madrid.

Vezi şi SIMONA HALEP, spectator de lux la Madrid. A văzut meciul lui Nadal alături de Ion Ţiriac FOTO

Kuzneţova, campioană la US Open 2004 şi Roland Garros 2009, a pus capăt unei serii de 5 înfrângeri consecutive în faţa Şarapovei, care o conduce la meciurile directe cu 8-5. Ultimul succes al Kuzneţovei fusese consemnat în 2008, în semifinalele de la Indian Wells.

În finală, Kuzneţova va juca cu învingătoarea dintre Serena Williams, campioană la Madrid în 2012 și 2013, şi cehoaica Petra Kvitova, campioana din 2011.