Simona Halep, reacţie dură după o nouă amânare în cazul de dopaj: „Sunt din nou extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA”

Simona Halep nu se teme că poate rămâne fără titlurile de la Wimbledon și Roland Garros, după noile acuzații de dopaj lansate de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

23 mai 2023, 01:07
Simona Halep, reacţie dură după o nouă amânare în cazul de dopaj: „Sunt din nou extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA”
Veste proastă pentru Simona Halep, după amânarea audierii în cazul de dopaj. Anunţ oficial de la WTA

Simona Halep a anunţat, luni seară, în social media, că Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a cerut o nouă amânare a audierii în cazul său. Halep consideră că ITIA a dat dovadă de ipocrizie, deoarece declara că este hotărâtă să aibă o comunicare într-o manieră empatică, eficientă şi “în timp util” cu ea, deşi în acelaşi timp cerea oficial amânarea audierii.

Lovitură grea pentru Simona Halep după scandalul de dopaj. Anunţ oficial de la WTA

“Sunt din nou extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA. În timp ce ITIA, prin reprezentantul său Nicole Sapsead afirma public în urmă cu trei zile că ITIA ‘rămâne hotărâtă să comunice cu doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă şi în timp util’, în acelaşi timp cei de acolo cereau oficial Tribunalului să îmi amâne audierea… pentru a treia oară.

ITIA spune public ceva, în timp ce în mod privat face altceva. Am cerut în mod repetat să fiu audiată şi ITIA a căutat în mod repetat să se amâne audierea.

Când va înceta? Pun din nou această întrebare. Am dreptul la o audiere rapidă. Astfel de acţiuni îmi încalcă drepturile.

Simona”, este mesajul sportivei pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Stere Halep aruncă bomba după noile acuzaţii de dopaj aduse fiicei sale. Ce ar fi făcut, de fapt, Simona HalepMesaj de susţinere pentru Simona Halep din partea lui Darren Cahill: Încrederea mea în Simona este neclintită

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, şi-a reiterat încrederea în sportivă şi în corectitudinea ei, printr-un mesaj postat în social media, duminică, la două zile după ce ITIA a anunţat o nouă acuzaţie la adresa fostului lider WTA.

“Susţin fiecare cuvânt din declaraţia mea iniţială din octombrie. Încrederea mea în Simona şi susţinerea ei sunt neclintite.

Aştept cu nerăbdare ca ea să aibă şansa de a-şi prezenta cazul comisiei independente cât mai curând posibil”, a notat Cahill în social media, distribuind mesajul de vineri seară al Simonei Halep.

Simona Halep, acuzată de nereguli în pașaportul biologic

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanța interzisă Roxadustat la US Open 2022. Acum, Halep se confruntă cu noi acuzații grave:

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o încălcare suplimentară și separată a Programului anti-doping din tenis”, a transmis ITIA.

Pașaportul biologic este o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențialele nereguli anti-doping! ITIA a constatat nereguli în pașaportul biologic al Simonei Halep, care riscă acum o suspendare și mai mare.