Simona Halep revine într-o poziţie de număr 1, mai repede decât se aştepta. Anunţul făcut de Naomi Osaka

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, noul lider al clasamentului mondial feminin, a declarat forfait pentru turneul WTA de la Doha (11-16 februarie), acuzând dureri de spate.

06 feb. 2019, 08:12
Simona Halep revine într-o poziţie de număr 1, mai repede decât se aştepta. Anunţul făcut de Naomi Osaka

Sunt dezamăgită că mă retrag din turneul de la Doha, unde îmi doream să particip anul acesta şi să mă întâlnesc cu fanii mei„, a precizat Naomi Osaka, în comunicatul dat publicităţii de responsabilii competiţiei din capitala Qatarului. Nu a fost oferit niciun detaliu legat de accidentarea japonezei, care nu a participat nici la turneul de la Hong Kong, în luna octombrie, tot din cauza problemelor la spate.

Retragerea japonezei Osaka reprezintă o lovitură dură pentru organizatori, care au precizat că, în aceste condiţii, principala favorită a turneului de la Doha devine românca Simona Halep, ocupanta locului al treilea în clasamentul WTA. Următoarele favorite sunt, în ordine, Karolina Pliskova, Angelique Kerber şi Kiki Bertens. Totuşi, Osaka nu pierde decât 60 de puncte din cele 7.030 pe care le are, ea fiind eliminată în turul doi anul trecut. În schimb, Halep, care a ajuns până în semifinale, are de apărat 350 de puncte, ea urmând să înceapă competiţia de la Doha cu un total de 5232 de puncte, mai puţine chiar decât Sloane Stephens, ocupanta locului 4 în lume.

În vârstă de 21 ani, Naomi Osaka a reuşit să câştige ultimele două turnee de Mare Şlem, US Open şi Australian Open, ultimul dintre ele câştigat după o finală jucată contra cehoaicei Petra Kvitova, deţinătoarea titlului la Doha.


loading...