Simona Halep revine pe terenul de tenis după ce a câștigat la TAS, dar nu-i iartă pe cei care au greșit. Se așteaptă despăgubiri uriașe pentru sportivă

Victorie uriașă pentru Simona Halep. TAS a decis reducerea pedepsei de la 4 ani la 9 luni în scandalul de dopaj. Acum jucătoarea din România poate reveni pe terenul de tenis. Deși a obținut reducerea pedepsei, Simona Halep nu renunță la procesul cu firma canadiană care a fabricat suplimentul contaminat. Dacă va câștiga procesul, se așteapt despăgubiri uriașe.

06 mart. 2024, 13:45
Simona Halep revine pe terenul de tenis după ce a câștigat la TAS, dar nu-i iartă pe cei care au greșit. Se așteaptă despăgubiri uriașe pentru sportivă

Simona Halep şi-a găsit dreptatea la TAS. Judecătorii au decis că sportiva noastră trebuie să ispăşească o suspendare de doar 9 luni, nu de 4 ani cum se dictase iniţial.

La Lausanne au fost audiați și Patrick Mouratoglou și echipa sa – formată din fizioterapeuta Candice Gohier și Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia. Aceștia și-ar fi asumat răspunderea pentru înlocuirea suplimentelor administrate Simonei Halep cu cele pe bază de colagen.

Citește și: Simona Halep, pe prima pagină în toată lumea: „Suspendare redusă, Simona Halep poate reveni în circuit cu efect imediat!”

La audierile de la TAS, Simona Halep a apelat și la ajutorul unui expert francez, Jean-Claude Alvarez, specialist în farmacologie, toxicologie si biologie.

Inițial, Simona Halep a primit o suspendare de patru ani din partea Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA) pentru două încălcări ale reglementărilor privind dopajul. Marți, 5 martie, TAS a decis reducerea pedepsei de la 4 ani la 9 luni.

Chiar dacă a câștigat și se va putea întoarce în circuit, Halep va continua procesul cu firma canadiană care a produs suplimentul contaminat, pe care l-a luat la US Open.

Avocatul Simonei, Bogdan Stoica, a explicat că acel proces va continua, pentru că Halep nu vrea să îi scape pe cei care au greșit și care i-au făcut ultimul an și jumătate din carieră un adevărat calvar.

„Procesul acela o să își urmeze cursul. Simona a pierdut în această perioadă tot. Și când zic tot, mă refer chiar la tot. Ea a pierdut sponsori, credibilitate, ea are în prezent 0 puncte în clasament. Dacă nu primește wildcard, ea trebuie să joace în calificări la turnee. A trebuit să stea și să îi audă pe diverși, care nu știau nimic despre dosar și care vorbeau cu o dezinvoltură incredibilă despre ea, că s-ar fi dopat”, a spus avocatul Simonei Halep, la Digisport.

Citește și: Simona Halep, prima reacție după verdictul TAS: „Abia aștept să mă întorc în circuit. Adevărul a triumfat”

Pe lângă procesul pe care îl va avea cu firma care a produs suplimentul contaminat cu Roxadustat, Simona Halep poate cere despăgubiri uriașe și la ITIA.