SIMONA HALEP s-a oprit în semifinale la Indian Wells

Simona Halep a ajuns la final de drum la turneul WTA de la Indian Wells. Jucătoarea română de tenis a fost eliminată în semifinale de poloneza Agnieszka Radwanska.

15 mart. 2014, 06:41
SIMONA HALEP s-a oprit în semifinale la Indian Wells

Simona Halep, cap de serie numărul şase la Indian Wells, a fost învinsă în două seturi, scor 6-3, 6-4, de Agnieszka Radwanska, favorita numărul doi a competiţiei, după o oră și 23 minute de joc, într-o partidă disputată în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Halep, în vârstă de 22 ani, va primi un cec de 225.000 dolari și 390 puncte WTA pentru rezultatele de la acest turneu.

Simona Halep va urca de pe locul 7 pe locul cinci în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a sa din carieră şi o nouă cea mai bună clasare a unei românce în ierarhia profesionistă. Doar alte două românce au mai ajuns vreodată în Top 10 WTA: Virginia Ruzici, pe locul 8, şi Irina Spîrlea, pe locul 7, în octombrie 1997.

În mai puţin de un an, începând din mai 2012, Simona Halep a avut o ascensiune fabuloasă în ierarhia WTA, ajungând de pe locul 64 până pe 5. Ascensiunea sa a început după eliminarea sa din primul tur al competiției Mutua Madrid Open, în mai anul trecut, când Halep ocupa doar locul 64 în lume și nu câștigase niciun titlu WTA, deşi jucase trei finale. De atunci, Simona Halep și-a trecut în cont șapte titluri WTA din tot atâtea finale jucate (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia, în 2013; Doha, în 2014) și are cele mai multe victorii, 57, în circuitul profesionist feminin (WTA), într-un clasament pe ultimele zece luni, devansându-le în această inedită ierarhie pe Serena Williams, liderul mondial, 51 victorii, și pe poloneza Agnieszka Radwanska, 49 victorii.