Simona Halep s-a retras din turneul de la New Haven

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, de luni, s-a retras din turneul WTA de la New Haven (Connecticut) care dispune de premii totale de 689.063 dolari şi care a debutat duminică și în care era principala favorită, au anunțat organizatorii.

24 aug. 2015, 05:54
Simona Halep s-a retras din turneul de la New Haven

Halep (23 ani) a jucat finalele turneelor de la Toronto și Cincinnati, pierdute în fața elvețiencei Belinda Bencic (abandon în setul al treilea) respectiv a liderului mondial Serena Williams.

Românca a resimțit dureri la piciorul stâng la Cincinnati, precizează France Presse. Simona Halep a fost învinsă, duminică, de Serena Williams, cu 6-3, 7-6 (5), în finala turneului de la Cincinnati.

Turneul de la New Haven, pe care Halep l-a câștigat în 2013 (anul trecut a cedat în optimi la Magdalena Rybarikova, n. red.), este ultimul înainte de US Open, care debutează pe 31 august.

Citeşte şi Simona Halep, mesaj pe Facebook: „Sunt tristă”

Halep urma să joace direct în optimile de finală la New Haven și a fost înlocuită de Lesia Țurenko (Ucraina) — lucky loser. Aceasta va juca în turul secund cu Barbora Strycova (Cehia), victorioasă în runda inaugurală în fața italiencei Camila Giorgi, cu 6-2, 7-5.

Românca Irina Begu s-a calificat în optimi după 7-5, 5-7, 6-2 cu kazaha Zarina Dias, urmând să joace împotriva învingătoarei dintre Lucie Safarova (Cehia), a patra favorită, și Daria Gavrilova (Rusia).

În alt meci din primul tur, Dominika Cibulkova (Slovacia) a trecut de Țvetana Pironkova (Bulgaria), cu 7-6 (6), 6-7 (5), 6-3.