ROLAND GARROS 2020. Simona Halep s-a calificat în turul II, de ziua sa. Victorie categorică în faţa Sarei Sorribes Tormo

SIMONA HALEP a câştigat cu 6-4, 6-0 meciul cu Sara Sorribes Tormo, din primul tur de la Roland Garros. Duminică, Simona Halep a împlinit 29 de ani.

27 sept. 2020, 10:17
ROLAND GARROS 2020. Simona Halep s-a calificat în turul II, de ziua sa. Victorie categorică în faţa Sarei Sorribes Tormo

SIMONA HALEP – SARA SORRRIBES TORMO 6-4, 6-0. Halep, campioana din 2018 şi principala favorită anul acesta, s-a impus după o oră şi 22 de minute.

Românca a început mai greu şi a fost condusă cu 3-1 şi 4-2 în primul set, până şi-a găsit ritmul de joc. Halep a dominat apoi jocul şi a reuşit patru ghemuri consecutive, câştigând primul act cu 6-4. În setul secund, Simona Halep a controlat jocul de la un capăt la altul şi s-a impus cu 6-0.

Halep a reuşit un as în acest meci, iar Sorribes Tormo (23 ani, 70 WTA) a comis două duble greşeli. Simona Halep a avut 23 de mingi direct câştigătoare şi 23 de erori neforţate, în timp ce iberica a adunat 10 winners şi 16 erori neprovocate.

Halep şi-a asigurat un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA. În turul secund, Halep o va înfrunta pe câştigătoarea dintre românca Irina Begu şi elveţianca Jil Teichmann, meci care va avea loc tot duminică. Simona s-a oprit în sferturi la ediţia de anul trecut a turneului parizian.

 Simona Halep va reveni pe locul 1 WTA dacă va câștiga Roland Garros

Dacă va obține trofeul la French Open, Simona Halep va ajunge la 8,825 de puncte în clasamentul mondial, în timp ce actualul lider, australianca Ashleigh Barty, care nu va juca la Roland Garros, va rămâne cu 8,717.

Ar fi al 23-lea trofeu al Simonei și al doilea pe zgura de la Paris-Bercy. După victoria obținută la Roma, Halep a ajuns la 22 de titluri WTA. Moralul sportivei noastre este unul deosebit de ridicat. Simona Halep are trei turnee consecutive câștigate, premieră pentru ea.

În acest moment, numai Serena Williams, 73 de titluri, Venus Williams, 49, Kim Clijsters, 41, şi Petra Kvitova, 27, au mai multe trofee de simplu decât Halep, în ceea ce privește jucătoarele aflate în activitate.