Simona Halep se plânge de căldura de la Sydney. Prima sa reacţie după calificarea în semifinale

Simona Halep s-a arătat mulțumită de faptul că a câștigat meciul cu Karolina Pliskova (Cehia) în doar două seturi, 6-4, 7-5, miercuri, la Sydney, din cauza căldurii.

13 ian. 2016, 09:39
Simona Halep se plânge de căldura de la Sydney. Prima sa reacţie după calificarea în semifinale

Împotriva ei (Pliskova, n. red.) nu ai un ritm de joc, deci e foarte greu de jucat cu ea. Cred că am făcut bine că am rămas concentrată la ultimele ghemuri din setul secund și am putut să închei în două seturi. Deoarece vremea a fost destul dă călduroasă și era dificil pentru mine să continui„, a declarat Simona Halep, după victoria din sferturile de finală de la Sydney.

Simona Halep a explicat și căderea sa după ce a condus cu 5-1, iar Pliskova s-a apropiat la 5-4: „Am condus în primul set cu 5-1, dar ea a revenit în forță. A luat două ghemuri la rând la zero — știam că joacă tare, că joacă bine, că are un serviciu puternic și mă așteptam să lovească bine„.

Totuși, principala favorită a turneului de la Sydney a apreciat că evoluția sa este ”normală”, având în vedere că de la Turneul Campioanelor de la Singapore (octombrie) până acum nu a avut niciun meci oficial.

Citeşte şi Simona Halep, reacţie fabuloasă în meciul cu Pliskova: „Mişcă-te şi tu odată, că te rog de o oră!”

E dificil să revii. Dar mă simt bine, e bine că merg mai departe. Acum sunt în semifinale la primul meu turneu. Trebuie să mă bucur de asta și să fiu optimistă mâine”, a subliniat Halep.

Știu că mai am de lucru la jocul meu, știu că trebuie să joc mai bine, dar e nevoie de timp. Am nevoie de câteva luni pentru a face jocul meu mai puternic. Am avut patru săptămâni în România de antrenamente și am făcut o treabă bună cu Darren (antrenorul Darren Cahill, n. red.). Știu că am progresat mult, dar azi serviciul meu nu a fost destul de bun”, a adăugat românca.

Citeşte şi SIMONA HALEP, victorie categorică la Sydney, în faţa Karolinei Pliskova. Românca e în semifinale

Halep a mai spus că îi place să joace contra rusoaice Svetlana Kuznețova, adversara sa din semifinale: ”Îmi place să joc împotriva ei. Am avut meciuri bune cu ea. Mă aștept la o partidă dificilă. Bineînțeles orice meci e greu la acest nivel, dar cred că am șansa mea și voi lupta pentru ea”.

Simona Halep a învins-o pe Svetlana Kuznețova în ultimul lor meci direct, în 2014, în drumul spre singura sa finală de Grand Slam, la Roland Garros.