SIMONA HALEP se pregăteşte să-şi concedieze din nou antrenorul. Zilele lui Victor Ioniţă sunt numărate

SIMONA HALEP a avut un sezon modest pe zgură, faţă de aşteptările pe care le aveau de la ea iubitorii tenisului, bifând doar o finală, la Nurnberg. După Roland Garros Simona coborî de pe podiumul WTA şi sunt toate şansele ca ea să renunţe la antrenorul Victor Ioniţă.

01 iun. 2015, 07:20
SIMONA HALEP se pregăteşte să-şi concedieze din nou antrenorul. Zilele lui Victor Ioniţă sunt numărate

SIMONA HALEP se află pe primul loc într-un clasament al schimbărilor de antrenori realizat pe o perioadă de doi ani şi jumătate, la mare distanţă de celelalte jucătoare din Top 10. În ultimele 30 de luni, Simona Halep a lucrat cu nu mai puţin de şase tehnicieni: a început anul 2013 alături de Firicel Tomai, pe care l-a schimbat cu Andrei Mlendea, care a acuzat-o că a renunţat la serviciile sale printr-un sms. La jumătatea lui 2013 a început colaborarea cu Adrian Marcu, care a durat până la finalul lui 2013. Belgianul Wim Fissette, angajat în februarie 2014, a dus-o pe Halep în finala de la Roland Garros, în semifinala de la Wimbledon, dar şi în ultimul act al Turneului Campioanelor de la Singapore.

La sfârşitul anului 2014, pe care l-a terminat pe locul 3 WTA, cel mai bun al unei românce din istorie, Simona a anunţat că se desparte de Wim şi porneşte la drum alături de Victor Ioniţă şi Thomas Hogstedt. În februarie 2015 a mai rămas un singur antrenor în stafful româncei, Victor Ioniţă, iar în prezent, în paralel, Simona Halep lucrează şi cu australianul Darren Cahill, antrenor din stafful Adidas.

Citeşte şi Decizie ŞOC luată de SIMONA HALEP. Gestul care ÎI DEZAMĂGEŞTE pe TOŢI ROMÂNII

În momentul de faţă zilele lui Victor Ioniţă ca antrenor al Simonei Halep sunt numărate, informaţia fiind lansată pe piaţă de Nigel Sears , unul dintre cei mai buni tehnicieni din circuitul feminin şi socrul lui Andy Murray. Fosta antrenor al Anei Ivanovic, acesta l-a pus în gardă pe Victor Ioniţă, spunând într-o intervenţie la Eurosport: „Victor Ioniţă, ai grijă ce faci în decembrie! Păzeşte-ţi spatele! Jobul tău e în pericol!„. Potrivit prosport.ro, condiţiile contractuale ca Victor Ioniţă să continue alături de Simona Halep sunt ca Simona să încheierea sezonului pe primul loc al ierarhiei WTA, lucru aproape imposibil, sau câştigarea unui turneu de Grand Slam.

Victor IoniţăIoniţă este însă un antrenor ieftin, el primind 5% din câştigurile Simonei şi neavând salariu. În schimb, belgianul Wim Fissette încasa 3.000 euro/săptămână, plus 10% din câştigurile lui Halep din turnee.