SIMONA HALEP, învinsă de SERENA WILLIAMS cu 3-6, 6-7, urcă pe locul 2 în clasamentul WTA

SIMONA HALEP, locul 3 WTA, a fost învinsă, duminică, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, în finala turneului de categorie Prmier 5 de la Cincinnati.

23 aug. 2015, 13:21
SIMONA HALEP, învinsă de SERENA WILLIAMS cu 3-6, 6-7, urcă pe locul 2 în clasamentul WTA

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams la Cincinnati. Finala a durat o oră şi 39 de minute, iar scorul partidelor dintre Halep şi Serena Williams este acum de 6-1 în favoarea americancei.

Halep a întâlnit o jucătoare în mare formă duminică şi s-a ridicat a nivelul ei în setul al doilea. Românca a început destul de agresiv meciul cu Williams, reuşind un break la debut, apoi a condus cu 2-0. De altfel, în primele două ghemuri, americanca a greşit mult şi nu a obţinut decât trei puncte. Halep a mai condus cu 3-1, înainte ca Williams să-şi regleze tirul şi să câştige cinci ghemuri la rând. Fără soluţie în faţa rivalei sale, care a servit din ce în ce mai bine, Halep a pierdut setul cu 3-6, după 32 de minute, şi a apelat la sfaturile antrenorului Darren Cahill, care i-a cerut să-şi ridice nivelul de agresivitate.

Intervenţia lui Cahill a avut efect. Românca a rupt jocul aproape perfect al liderului mondial la începutul setului al doilea. După 1-0 pentru româncă, Williams a câştigat două ghemuri la rând. Halep a reuşit un rebreak, apoi cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 6-6, nu înainte ca Darren Cahill să mai intervină o dată, la 4-3, pentru sportiva pe care o antrenează. Tie-break-ul a avut schimburi de mingi interesante, care au ridicat în picioare publicul din tribune. Mai sigură pe ea, Williams s-a impus cu 7-5 şi a încheiat cu victorie a 15-a finală disputată la rând.

Calificarea în finală la Cincinnati este recompensată cu un premiu de 240.500 de dolari şi cu 585 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 495.000 de dolari şi 900 de puncte WTA.

Pentru Halep aceasta a fost a 19-a finală din carieră, a doua consecutivă. Românca de 23 de ani a câştigat 11 turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Ea a mai disputat opt finale, Cincinnati, Rogers Cup, ambele Premier 5, în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

În ciuda înfrângerii suferite, Halep va fi, începând de luni, pe locul 2 WTA, detronând-o de pe această poziţie pe rusoiaca Maria Şaarapova.


SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS 3-6, 6-7

6-7 în tie break, Simona pierde finala de la Cincinnati

Serena Williams egalează. Va fi tie-break: 6-6

Simona Halep conduce: 6-5

Din nou, fiecare îşi face serviciul: 5-4

Simona Halep păstrează avantajul: 4-3

Simona Halep preia conducerea: 3-2

Break Simona Halep: 2-2

Break la zero pentru Serena Williams. Simona Halep suferă: 1-2

Simona Halep a început bine setul doi şi a ratat două mingi de break. Serena Williams serveşte incredibil: 1-1

Serena Williams ia primul set: 3-6

Serena Williams este de neoprit: 3-5

Din nou, fiecare îşi face serviciul: 3-2

Simona Halep şi-a făcut serviciul, la fel şi Serena Williams: 2-1

Simona Halep începe cu break: 1-0

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS, meci care va fi LIVE VIDEO la DOLCE SPORT de la ora 22:00, este al şaptelea între cele cele două sportive. Williams o conduce pe Halep la victorii in intalnirile directe, scor 5-1, singura victorie a romancei venind la Turneul Campioanelor 2014, cand i-a administrat americancei un fabulos 6-0, 6-2.

CITEŞTE ŞI SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO DOLCE SPORT: Secretul revenirii româncei

SIMONA HALEP şi SERENA WILLIAMS s-au intalnit ultima oara la Mastersul de la Miami, in semifinale. Williams a invins-o pe Halep cu 6-2 4-6 7-5.

CITEŞTE ŞI Simona Halep, mesaj de la Lucian Bute înainte de finala cu Serena Williams

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS. „Simona Halep a surclasat-o pe fosta nr. 1 mondial în două seturi scurte, redevenind Nr. 2 în lume, pentru a disputa o finală de superclasă împotriva Serenei Williams, la Cincinnati”, scrie site-ul oficial al WTA, textul, însoţit de fotografia româncei, deschizând pagina web de duminică a organismului care conduce tenisul feminin.

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS. „Simona Halep a câştigat, de altfel, ultimele 5 meciuri disputate cu Jelena Jankovic, iar sâmbătă seara a obţinut o victorie de croazieră, cu 6-1, 6-2, succes realizat după ce românca a marcat 22 de lovituri câştigătoare, faţă de doar 14 greşeli neprovocate, cu 7 mingi de break concretizate din cele 10 pe care şi le-a creat”, notează WTA.

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS. „Am făcut un joc bun în seara asta şi cu adevărat m-am bucurat să fiu aici. Sunt foarte fericită că pot disputa finala din nou, pentru a doua săptămână consecutiv”, a spus românca în interviul acordat imediat după meci, adăugând: „Şi publicul a fost uimitor, au fost prezenţi, atât de târziu, atâţia oameni, în aceste tribune imense”.

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS. Duminică, de la ora 22:00, adversara Simonei Halep în ultimul act este nr. 1 mondial Serena Williams, care a eliminat-o pe tânăra în urcare Elina Svitolina, în două seturi, cu 6-4, 6-3, în prima semifinală. Williams o conduce pe Halep în întâlnirile directe cu 5-1.

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS. „Joacă bine, a fost finalistă şi săptămâna trecută, va fi un meci greu, echilibrat”, a spus Serena Williams despre Halep. „Când m-a bătut anul trecut la Singapore a fost excepţională, apoi am câştigat eu, iar ea vine acum să caute să se răzbune”.

CITEŞTE ŞI CTP, sfaturi pentru SIMONA HALEP înainte de FINALA cu SERENA WILLIAMS

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS. „Este cea mai bună jucătoare din lume pentru mine”, a replicat Halep vorbind despre Williams, arată WTA. „Nu am nimic de pierdut, voi încerca doar să mă simt bine, dar să şi cred în şansa mea”, a încheiat românca, de acum, începând de luni în mod oficial, a doua jucătoare din lume în ierarhia WTA.

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS. „Eu cred ca totul depinde de Serena. Simona trebuie sa fie puternica si sa nu greseasca. Depinde cum incepe Serena meciul, daca e in forma, e de nebatut. Te demoralizeaza cand are lovituri pe care nici nu le vezi. Ceea ce a facut Simona pana acum e extraordinar pentru tenisul romanesc. O finala de Grand Slam castigata poata sa vina oricand, dar ar putea sa nu vina niciodata”, a declarat Irina Spîrlea la Dolce Sport.

SIMONA HALEP SERENA WILLIAMS. Indiferent de rezultatul din aceasta finala, SIMONA HALEP va urca pe locul 2 WTA, in timp ce SERENA WILLIAMS va ramane nr. 1 WTA. Locul 2 în clasamentul WTA este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competiţie care va începe la 31 august. Simona Halep, a doua favorită, va avea certitudinea că nu o va întâlni înaintea finalei pe Serena Williams.