SIMONA HALEP, învinsă de SHELBY ROGERS în turul I la Australian Open 2017. Begu şi Cârstea merg mai departe

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a patra favorită, a fost învinsă surprinzător de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, luni, la Melbourne, în runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului. Este a doua oară consecutiv când Halep părăseşte această competiţie după prima manşă.

16 ian. 2017, 03:34
SIMONA HALEP, învinsă de SHELBY ROGERS în turul I la Australian Open 2017. Begu şi Cârstea merg mai departe

UPDATE: Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, luni, la Melbourne, în runda a doua a turneului Australian Open, după ce a dispus cu 6-2, 6-1 de rusoaica Irina Hromaceva. 

UPDATE: Irina Begu s-a calificat în turul secund.Irina-Camelia Begu, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 27, a învins-o, luni, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, pe Iaroslava Şvedova din Kazahstan, locul 39 WTA, în primul tur al Australian Open.

UPDATE. Simona Halep, a patra favorită, a fost învinsă surprinzător de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, luni, la Melbourne, în runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului.

Halep a deschis turneul de la Melbourne pe Arena Rod Laver, dar a jucat la fel de slab ca în meciul anterior, cu sportiva cehă Katerina Siniakova, disputat în turul secund de la Shenzhen.

Simona Halep a lăsat impresia că nu este în plenitudinea forţelor fizice, fiind surclasată de Rogers. Românca a fost lipsită de agresivitate şi de combativitate, serviciul ei al doilea a fost la pământ, iar mişcarea din teren departe de cea cu care a impresionat lumea tenisului. Dincolo de fileu, Rogers a fost ceea ce nu a reuşit Halep, să servească şi să returneze puternic, să joace pe pe marginile terenului şi să domine meciul.

Prima parte a întâlnirii a fost echilibrată, cu ghemuri şi schimburi de mingi lungi. Cele două jucătoare şi-au făcut serviciul până la 2-3, când Halep a ratat un voleu şi Rogers a obţinut break-ul. A fost suficient pentru ca americanca să-şi treacă pe tabelă primul set, cu 6-3, după 46 de minute.

Setul secund a fost la discreţia lui Rogers, care nu a mai cedat decât un ghem, primul. Ea s-a impus cu 6-1, după alte 29 de minute.

În faza următoarea, Shelby Rogers va evolua cu învingătoarea din meciul dintre australianca Ashleigh Barty, locul 223 WTA, beneficiară a unui wild card, şi germana Annika Beck, locul 50 WTA.

Calificarea în turul al doilea este recompensată la AusOpen cu 80.000 de dolari australieni (56.000 de euro) şi cu 70 de puncte WTA. Învinsele în primul tur la simplu primesc 50.000 de dolari australieni (35.000 de euro) şi 10 puncte WTA.

Anul trecut, Halep a pierdut în primul tur la Melbourne, în faţa chinezoaicei Shuai Zhang, cu scorul de 6-4, 6-3. Românca a obţinut cea mai bună performanţă la Australian Open în 2015 şi 2014, când a atins faza sferturilor de finală.


SIMONA HALEP SHELBY ROGERS LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT. Partida dintre SIMONA HALEP, locul 4 WTA, și SHLEBY ROGERS, locul 57 WTA, se va disputa pe Arena Rod Laver, fiind prima de la AUSTRALIAN OPEN 2017 care se joacă pe terenul central. EUROSPORT va transmite LIVE VIDEO ONLINE STREAM, de la ora 2:00, meciul SIMONA HALEP – SHELBY ROGERS.

SIMONA HALEP – SHELBY ROGERS este LIVE VIDEO AICI.

SIMONA HALEP SHELBY ROGERS LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT. Simona Halep și Shelby Rogers s-au mai duelat o singură dată, la US Open, când românca s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-3. Câștigătoarea meciului SIMONA HALEP SHELBY ROGERS se va duela în turul II cu învingătoarea meciului Ashleigh Barty – Annika Beck.

SIMONA HALEP SHELBY ROGERS LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT. Simona Halep a susținut conferința de presă premergătoare meciului cu Shelby Rogers. „Sper că mă voi descurca mai bine decât anul trecut, când am pierdut încă din primul tur. Adversara mea de atunci a ajuns însă până în sferturile de finală, a jucat bine. Abia aștept să intru pe teren, mai ales că voi juca pe arena centrală”, a spus românca înainte de SIMONA HALEP SHELBY ROGERS LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT.

SIMONA HALEP SHELBY ROGERS LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT. Simona Halep a fost distribuită pe aceeaşi jumătate de tablou cu liderul mondial Angelique Kerber, iar asta înseamnă că cele două se pot întâlni în semifinale. În schimb, Simona Halep scapă de Serena Williams (2 WTA) până în marea finală. În 2016, Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur, iar cel mai bun rezultat este sfertul de finală din 2015.

SIMONA HALEP SHELBY ROGERS LIVE VIDEO ONLINE STREAM EUROSPORT. SIMONA HALEP – SHELBY ROGERS este meciul care deschide AUSTRALIAN OPEN 2017. Partida SIMONA HALEP – SHELBY ROGERS se joacă în noaptea de duminică spre luni, de la ora 2:00, LIVE VIDEO ONLINE STREAM la EUROSPORT.