Simona Halep, în SEMIFINALE la WIMBLEDON 2019 după 7-6, 6-1 cu Shuai Zhang. Cu cine va juca pentru FINALĂ

Simona Halep s-a calificat, marţi, în semifinalele de la Wimbledon 2019, după ce a trecut cu 7-6, 6-1 de Shuai Zheng. Românca va lupta pentru un loc în finală cu învingătoarea meciului Elina Svitolina - Karolina Muchova.

09 iul. 2019, 13:16
Simona Halep, în SEMIFINALE la WIMBLEDON 2019 după 7-6, 6-1 cu Shuai Zhang. Cu cine va juca pentru FINALĂ

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) s-a calificat, marţi, în semifinale la Wimbledon 2019 după o victorie reușită în fața lui Shuai Zhang (30 de ani, 50 WTA), scor 7-6 (4), 6-1.

Simona Halep va juca în semifinale contra învingătoarei din partida Elina Svitolina (24 de ani, 8 WTA) – Karolina Muchova (22 de ani, 68 WTA), programată, marţi, de la ora 17:00.

Simona Halep a intrat în meciul cu Shuai Zhang ușor timorată, iar chinezoaica a profitat din plin, distanțându-se în doar câteva minute la 3-0. Românca nu s-a panicat însă, iar reglajele făcute au ajutat-o să revină și să neutralizeze cumva jocul agresiv al adversarei sale. A avut răbdare în game-urile jucate pe propriul serviciu, rezistând în fața mingilor puternice trimise de adversara sa. Cheia primului set a fost la scorul de 4-1 în favoarea chinezoaicei, când Simona Halep a anihilat patru mingi de dublu break, acela fiind momentul în care revenirea a prins contur. A servit de două ori pentru a rămâne în set, la 4-5 și 5-6. În tie-break, Simona Halep a fost mai solidă și a profitat de căderea chinezoaicei, care a comis patru erori neforțate.

Setul secund a curs într-o singură direcție. Complet eliberată de presiune, Simona Halep a dictat ritmul punctelor și nu i-a mai permis chinezoaicei să preia controlul. După două game-uri echilibrate în start, Simona Halep a pus definitiv stăpânire pe partidă, game-urile curgând în favoarea ei cu o lejeritate reconfortantă.

Simona Halep ajunge astfel în semifinale la Wimbledon pentru a doua oară în carieră, după ce în 2014 a pierdut cu Eugenie Bouchard.