SIMONA HALEP şi-a aflat adversarele de la Doha. Traseu dificil pentru româncă

Simona Halep, numărul trei mondial, și Monica Niculescu figurează pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Doha, dotat cu premii totale de 2.517.250 dolari, care va debuta luni, în capitala Qatarului.

19 feb. 2016, 20:17
SIMONA HALEP şi-a aflat adversarele de la Doha. Traseu dificil pentru româncă

Simona Halep este a doua favorită și va intra direct în turul al doilea, fază în care o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Caroline Garcia (Franța) și o jucătoare venită din calificări. Garcia (22 ani, 38 WTA), semifinalistă la Dubai, a jucat o singură dată cu Halep, anul acesta, în optimi la Sydney, când românca s-a impus în trei seturi, cu 6-4, 2-6, 6-1.

Citeşte şi SIMONA HALEP, frustrată după înfrângerea cu Ana Ivanovic: Mi-e necaz că am pierdut

Dacă se va califica în optimi, Halep o va întâlni pe revelaţia de la Australian Open, Daria Gavrilova, sazu Caroline Wozniacki, în timp ce sferturile ar aduce-o faţă în faţă cu Carla Suarez Navarro sau Timea Bacsinski. Pentru semifinale îi sunt rezervate Sfarova, Radwanska sau Roberta Vinci, în timp ce până în finală nu se poate întâlni cu Angelique Kerber, Petra Kvitova sau Garbine Muguruza

Monica Niculescu va juca în primul tur cu Sabine Lisicki, duel care prefațează confruntarea dintre echipele celor două țări din Fed Cup (16-17 aprilie, la Cluj-Napoca, în baraj pentru Grupa Mondială). Monica (28 ani, 37 WTA) și Sabine (26 ani, 32 WTA) sunt la egalitate la duelurile directe, 3-3. Germanca a câștigat ultimele două partide. În turul doi, Niculescu ar întâlni-o pe învingătoarea dintre jucătoarea sârbă Jelena Jankovic şi o sportivă venită din calificări.

Germanca Angelique Kerber, câștigătoarea turneului Australian Open de anul acesta, este principala favorită la Doha, unde Simona Halep a cucerit titlul în 2014, după o finală chiar cu Kerber (6-2, 6-3). Anul trecut românca nu a participat, titlul revenind cehoaicei Lucie Safarova.