Simona Halep şi-a aflat suspendarea pentru dopaj. Anunţul făcut de președintele Federaţiei Române de Tenis

În curând, pe 29 august 2023, se împlinește un an de la ultimul meci oficial jucat de Simona Halep. Eliminată în primul tur de la US Open, constănțeanca a fost ulterior depistată cu o substanță interzisă, roxadustat.

17 aug. 2023, 08:34
Simona Halep şi-a aflat suspendarea pentru dopaj. Anunţul făcut de președintele Federaţiei Române de Tenis

Simona Halep a fost suspendată temporar și a reușit să se apere în fața unui tribunal independent abia la sfârșitul lunii iunie. Verdictul din partea Sports Resolutions întârzie nepermis de mult.

George Cosac prevede minimum un an de suspendare pentru Simona Halep

Într-un interviu acordat Gazetei, George Cosac a explicat de ce judecătorii nu o vor declara nevinovată pe Simona Halep. „Din punctul meu de vedere, îi vor da minimum un an Simonei ca ei să-și acopere această perioadă în care ea nu a jucat. Dacă vor spune că este nevinovată, cu siguranță vor trebui să răspundă ei pentru prejudiciile enorme de imagine și tot ce s-a întâmplat vizavi de ea”, a spus George Cosac pentru GSP.ro.

Simona Halep ar putea reveni pe teren în octombrie, pedeapsă redusă la jumătate în scandalul de dopaj

Acuzată că a trădat-o pe Simona Halep, o campioană din circuitul WTA a răbufnit

Mai multe voci susțin că Simona Halep a fost trădată de Victoria Azarenka și de celelalte membre ale Consiliului Jucătoarelor WTA, după izbucnirea scandalului de dopaj, iar bielorusa a făcut o declarație incredibilă în acest context. Consiliul Jucătoarelor WTA, din care fac parte Victoria Azarenka și alte șapte tenismene, ce ar trebui să apere interesele tuturor sportivelor din circuitul de tenis profesionist, i-a întors spatele Simonei Halep! Jurnalista americană Amy Lundy Dahl, dar și fanii româncei le-au acuzat pe Azarenka și compania că nu au susținut-o pe Halep în cazul de dopaj.

Acuzată că a trădat-o pe Simona Halep, Victoria Azarenka a răbufnit! Ce scuză incredibilă a găsit: „Muncim mult în Consiliul Jucătoarelor!”
Cu toate acestea, Victoria Azarenka s-a plâns că muncește prea mult în cadrul Consiliului Jucătoarelor, motiv pentru care dă un randament mai slab la turneele de tenis:

„Muncim atât de mult în Consiliul Jucătoarelor și mă simt atât de frustrată, de parcă nu mă pot deconecta, am depus mult timp, mult efort… Încerc să fiu rezonabilă, încerc să fac compromisuri, încerc să creez idei și ne mișcăm în cel mai lent ritm pentru a duce lucrurile la bun sfârșit.

Acesta este singurul sport din lume în care nu știi când vei juca… Îl privesc ca jucătoare și este ridicol. Dacă privești ca un fan, nu știi când și ce meciuri vor avea loc, cu excepția cazurilor în care ești fanatic, dar trebuie să atragem mai mulți oameni pentru a ne urmări sportul”, a declarat, potrivit „Tennis Letter”, fostul lider WTA despre programul infernal pe care îl are ca reprezentantă a Consiliului Jucătoarelor WTA.

„Consiliul Jucătoarelor nu se grăbește să o readucă pe Simona Halep în circuit”

Consiliul Jucătoarelor WTA a trădat-o pe Simona Halep, în opinia jurnalistei americane Amy Lundy Dahl: „Problema aici este că grupul care ar putea să o susțină, format din membrele Consiliului Jucătoarelor WTA, nu se grăbește să o readucă pe Simona Halep în circuit! Ea este concurenta lor. Ar trebui să existe o asociație de jucători precum cea din NBA”, a afirmat jurnalista care colaborează cu ESPN și Tennis Channel.

„Simona Halep va reveni!” Anunţul aşteptat de toţi fanii campioanei României

Consiliul Jucătoarelor WTA este fomat în 2023 din opt colege ale Simonei Halep: Victoria Azarenka (Belarus), Madison Keys (SUA), Jessica Pegula (SUA), Sloane Stephens (SUA), Donna Vekic (Croația), Magda Linette (Polonia), Gabriela Dabrowski (Canada) și Aleksandra Krunic (Serbia).

Deși a trecut aproape un an de la testul pozitiv de la US Open, Halep nu a primit nici acum un verdict în procesul de dopaj! Românca a fost revoltată de amânările repetate ale procesului, dar niciuna dintre colegele ei din Consiliul Jucătoarelor nu i-a luat apărarea.