Simona Halep şi Emma Răducanu mai au un pas până la marea confruntare. Cele două campioane debutează azi la Indian Wells, iar duminică s-ar putea afla faţă în faţă, pe teren

Simona Halep, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 11, şi Emma Răducanu, proaspăta câştigătoare a US Open şi locul 22 WTA, vor evolua, vineri, în turul al doilea al turneului de la Indian Wells. Dacă vor câştiga, cele două vor fi adversare în turul trei

08 oct. 2021, 10:19
Simona Halep şi Emma Răducanu mai au un pas până la marea confruntare. Cele două campioane debutează azi la Indian Wells, iar duminică s-ar putea afla faţă în faţă, pe teren

Simona Halep-Emma Răducanu este cel mai aşteptat duel al toamnei de către români, iar el ar putea avea loc chiar în acest weekend, la Indian Wells. Ele au programate în aceatsă seară partidele din turul al doilea, iar în cazul foarte probabil în care îşi vor câştiga meciurile se vor afla faţă în faţă, duminică, în turul al treilea

Astăzi, pe Stadionul 1 de la Indian Wells, după ora 22.30, Simona Halep va juca împotriva ucrainencei Marta Kostiuk. Tot aici, sâmbătă, nu înainte de ora 04.00, Emma Răducanu (Marea Britanie), locul 22 WTA şi cap de serie numărul 7, va evolua împotriva sportivei din Belarus Aliaksandra Sasnovici, locul 100 WTA.

De asemenea, Simona şi Emma ar putea fi adversare luna aceasta şi la Transylvania Open, turneu care se va desfăşura la Cluj, în Sala Polivalentă, în perioada 23-31 octombrie. „Salut! Mă bucur că am ocazia să joc la Transylvainia Open. Tatăl meu este român şi am experienţe frumoase în ţară. Abia aştept să ne vedem. Pa!”, a transmis Emma Răducanu, în limba română.

Citeşte şi Simona Halep, imagini spectaculoase de la Indian Wells. Cu cine s-a antrenat în America FOTO

În ceea ce o priveşte pe Simona Halep, ea a comentat și posibilul duel pe care-l poate avea atât la turneul din SUA, cât și la Transylvania Open. „Va fi o provocare pentru mine, mai ales că ea are o încredere foarte foarte mare după rezultatul obținut. Este foarte interesant că a ales să vină la Cluj. Probabil vrea să joace la mamaie, cum spunea ea. O să fie foarte bine pentru publicul românesc„, a spus Halep.

Azi noapte, perechea română Simona Halep/Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Indian Wells, după ce a învins cuplul Darija Jurak (Croaţia)/Andreja Klepac (Slovenia) cu 7-5, 7-6 (7). Halep şi Ruse au obţinut victoria după o oră şi 49 de minute, în faţa favoritelor numărul şapte. Româncele au condus cu 3-0, dar apoi au pierdut patru ghemuri la rând. Halep şi Ruse au salvat o minge de set la 4-5, apoi au făcut break şi au reuşit să se impună cu 7-5.

În actul secund, Halep şi Ruse au fost conduse cu 2-0, apoi au preluat controlul şi au avut 4-2 şi 5-3, au ratat două mingi de meci la 5-4, fiind egalate apoi. Cele două românce au salvat două mingi de set la 5-6 şi s-a ajuns în tiebreak, jocul având din nou accente dramatice, cu o minge de meci ratată şi una de set salvată, încheind conturile cu 9-7.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 51.895 de dolari şi cu 65 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în manşa a doua primesc câte un premiu de 29.045 de dolari şi 35 de puncte WTA fiecare.