Eroinele României, Simona Halep şi Irina Begu, date în judecată de BNR. Incredibil, li se cere un milion de euro

Echipa de tenis a României s-a calificat în semifinalele FED Cup, acolo unde va juca împotriva Franţei, dar lucrurile nu sunt liniştite în ţară. Simona Halep, Irina Begu, Ion Tiriac si Ilie Năstase sunt câiva dintre cei care au fost daţi în judecată de Banca Naţională a României.

11 feb. 2019, 15:20
Eroinele României, Simona Halep şi Irina Begu, date în judecată de BNR. Incredibil, li se cere un milion de euro

Într-o intervenţie telefonică la Telekom Sport, Ilie Năstase a dezvăluit că Simona Halep, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac au fost daţi în judecată de Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR. „Dacă e finala la Bucureşti, nu avem unde să o jucăm. Că probabil e într-o lună mai frumoasă, mai călduroasă. Unde să jucăm? O să jucăm probabil la Cluj, că l-am văzut pe domnul Boc şi îl felicit că dădea la toba aia chiar dacă e primar, chiar dacă a fost primul ministru. Bravo lui! Nu şi-a pus numele pe o sticlă de vin, s-a dus să încurajeze echipa României. Putea şi domnul Isărescu să facă la fel. Că nu-i cădeau galoanele.

Am deschis un proces. Domnul Isărescu, el aşa conduce banca, e ca şi afacerea de la mama lui de la Drăgăşani, ne-a dat în judecată şi ne cere un milion de euro mie, lui Ţiriac şi lui Halep, că am îndrăznit să îi cerem stadionul. Că noi vrem să-l vindem ca el sau să facem hoteluri pe acolo. Nu, vrem să jucăm tenis. Eu cu domnul Ţiriac mai avem puţin de trăit. Sper ca ceilalţi care rămân, Halep sau ce mai rămâne în urma noastră, o să se bată până o să câştige dreptul să joace acolo„, a spus Ilie Năstase, la Telekom Sport.

Decizia BNR vine după ce, pe 10 octombrie 2017, foşti şi actuali jucători de tenis, printre care se numără Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi Simona Halep au făcut o petiţie către Guvernul României pentru reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv. Semnatarii petiţiei au fost Ioan Ţiriac, Ilie Năstase, Virginia Ruzici, Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Andrei Pavel, Horia Tecău, Florin Mergea, Marius Copil, Adrian Ungur, Nicolae Frunză, George Cosac, Cosmin Hodor, alături de juniorii Rareş Golescu (10 ani, locul 4 naţional), Ştefan Haită (9 ani, locul 20 naţional) şi Mihai Haită (11 ani, locul 70 naţional) – prin reprezentanţii legali ai acestora. În decembrie 2017, aceştia au dat în judecată Banca Naţională a României pentru reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv, mai exact pentru transferul bazei din administrarea Băncii Naţionale a României către statul român, pentru a putea fi modernizată şi folosită. Ca răspuns, toţi aceştia au fost daţi în judecată de Banca Naţională a României, cerându-li-se daune de un milion de euro.