HALEP – STEPHENS 7-6, 3-6, 6-4 şi Simona câştigă Rogers Cup după o finală epuizantă la Montreal

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat al 18-lea turneu din carieră, al treilea în acest an, al doilea la Montreal, după ce s-a impus, duminică, în finala Rogers Cup, cu scorul de 7-6 (6), 3-6, 6-4, în faţa americancei Sloane Stephens, locul 3 WTA.

12 aug. 2018, 14:47

Finala de la Montreal a adus faţă în faţă cele mai bune jucătoare pe suprafaţă rapidă, sportive ce şi-au onorat cu vârf şi îndesat acest statut printr-o evoluţie de clasă, spectaculoasă, cu o mare risipă de energie. Balanţa s-a înclinat când într-o parte, când în cealaltă, nervii au fost întinşi la maximum, cel puţin în cazul Simonei Halep, emoţiile au atins cote înalte, iar publicul, împărţit şi el în tribune în susţinerea celor două jucătoare, a trecut prin toate senzaţiile.

Simona Halep a câştigat a doua oară la Montreal, după ediţia din 2016, şi a învins-o tot a doua oară pe Sloane Stephens, campioana ultimeie diţii a US Open, într-o, după Rolnad Garros, dovedind încă o dată că este cea mai bună jucătoare din lume. Dincolod e tenisul jucat, Halep s-a impus, duminică, prin muncă, foarte multă muncă depusă pe teren, prin refuzul de a piedre, prin dorinţa de juca orice minge şi de a nu privi pe tabelă. Ea a câştigat un duel psihic şi fizic, în afara celui tactic, şi a arătat cât de completă este ea ca jucătoare de tenis.

Halep este în acest moment principala ei adversară. Autocritica, exagerată câteodată, nu îi face bine de cele mai multe ori, dar alteori o alimentează cu energii nebănuite. Se resuscitează din frustare, dar poate coborî în acelaşi timp în gropi adânci din care refuză să mai iasă.

Duminică, liderul WTA s-a „autoflagelat” cam fără motiv şi acest lucru i-a afectat evoluţia. Ea avut o minge de 5-1 în primul set, pe care a ratat-o, iar adversara a revenit pe tabelă. A fost suficient pentru ca atitudinea negativă din trecut să se pogoare asupra ei şi să se exteriorizeze în discuţia cu Darren Cahill (la 4-3). Australianul a încercat să o liniştească, transmiţându-i că este în avantaj încă şi că joacă bine. Şi, într-adevăr, jucase bine până atunci, cu excepţia unor mici greşeli, însă tocmai aflase că are şi o adversară pe teren, care începuse să îşi facă simţită prezenţa şi să evolueze la un nivel din ce în ce mai ridicat.

Românca i-a perfecţionat lovitura de rever americancei, la fel ca la Roland Garros. Cu agresivitate, Halep a insistat pe această parte şi lucrurile au mers bine la început. Insistenţa în backhand-ul americancei, urmată de schimbărea bruscă a direcţiei şi finalizarea cu lung de linie au făcut-o pe Stehens să nu îşi poată folosi dreapta ei năucitoare. Dar de la 1-4, cu dublu break, numărul 3 mondial s-a mişcat mai bine, s-a poziţionat mai bine la minge, a ieşit din asediu şi a trecut ea la atac. Stephens a câştigat trei ghemuri la rând şi a egalat la 4, dar Halep a făut rebreak şi a servit pentru set, dat nu l-a închis. Stephens a jucat din ce în ce mai bine a preluat din nou conducerea şi a avut 6-5 şi două mingi de set pe serviciul româncei.

Halep le-a anulat şi jocul a ajuns în tie-break. Jucătoarea română a ratat de puţin câteva mingi, a aruncat racheta şi scorul a ajuns la 5-1 pentru Stephens. A urmat una dintre revenirile marcă înregistrată ale Simonei Halep şi nu neapărat pentru că a jucat rău adeversara, ci pentru că românca şi-a asumat mai multă responsabilitate. Ea a câştigat şapte din următoarele opt puncte, salvând încă o minge de set pentru a se impune cu 8-6 în tie-break, după 71 de minute de la start.

Era greu de crezut că după un asemenea set intens, jucătoarea care l-a pierdut mai avea puterea să revină. Dar Stephens este o campioană bine pregătită fizic şi psihic şi a trecut repede peste dezamăgirea eşecului din setul pe care l-a avut în mână. Ea a început cu break, Halep a egalat imediat, dar americanca s-a deprins din nou pe tabelă, şi pentru că evoluţia adversarei ei a scăzut în calitate, pe fondul oboselii acumulate. Jucătoarea din SUA a stat mai bine în raliuri, a fost mai precisă şi mai proaspătă, după ce a disputat numai meciuri de două seturi la acest turneu. Halep a luptat, a încercat să se agaţe de fiecare minge, dar s-a văzut întrecută. Din nefericire, ea a fost împinsă în defensivă şi nu a avut decât o singură lovitură direct câştigătoare. Momentul care a cimentat succesul lui Stephens a fost la 3-2 pentru ea, când a salvat un 15-40 pe propriul serviciu. În ghemul al nouălea, Stephens a ratat trei mingi de set pe serviciul româncei, înainte de a închide cu 6-3, după o oră şi 48 de minute de la start.

În decisiv, numărul 1 mondial a condus cu 2-0, cu break în primul ghem, dar nu lăsa impresa că va dcuce la capăt meciul cu victorie. Şi acaestă senzaţie a fost intărită inilial, pentru că Stephens a revenit şi la 2-2 a avut 40-0 şi serviciul. Dar ceva s-a dereglat în jocul americancei, care a produs câteva greşeli neaşteptate. Halep a făcut break-ul şi, pe fondul unei căderi a rivalei, s-a desprins apoi la 5-2. La acest scor, Halep a avut minge de meci, dar a pierdut-o cu o dublă greşeală. La avantaj pentru ea, Stephens a dat uşor într-o minge ca şi când ar fi fost aut, dar arbitrul nu a reacţionat. Americanca avut intenţia de a renunţa, crezând şi ea că s-a păcălit, dar a cerut totuşi reluarea, care a confirmat autul. Astfel, ea a reuşit să se apropie la 3-5. Halep a mai ratat două miongi de meci în ghemul următor (15-40) şi Stephens a mai făcut un pas în strângerea scorului pe tabelă. Lideul WTA nu a mai scăpar victroia apoi, câştigând decisivul au un as şi cu 6-4, după două ore şi 41 de minute de la prima minge.

În Canada, învingătoarea va încasa un cec de 519.480 de dolari şi 900 de puncte WTA, iar învinsa 252.425 de dolari şi 585 de puncte WTA.

Anterior, cele două jucătoare s-au mai întâlnit de opt ori, iar Halep câştigase şase partide, ultima dată în finala de la Roland Garros, când s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-1 şi a obţinut primul ei trofeu de grand slam.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani, disputat a XXXII-a finală din carieră, a cincea din acest an. Ea a câştigat 18 finale până acum.

Titluri WTA de simplu: 18 – Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 14 – Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) – în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

După Rogers Cup, Halep va evolua, săptămâna viitoare, la turneul de la Cincinnati, tot de categorie Premier 5.

EVOLUŢIA SCORULUI:

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 3-6, 6-4, game, set şi meci!

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 3-6, 5-4, Simona a ratat două mingi de meci, dar serveşte pentru un nou titlu în Canada.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 3-6, 5-3, suspansul se prelungeşte

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 3-6, 5-2, Simona se află la un game de meci.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 3-6, 4-2, diferenţă de două game-uri în decisiv

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 3-6, 3-2, Simona revine la conducere dupa e pierduse doua game-uri.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 3-6, 2-2, amerianca revine

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 3-6, 2-0 

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 3-6, 1-0, Simona începe cu break setul decisiv.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 3-6, se va juca set decisiv.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 3-5 , Simona serveşte pentru a rămâne în set

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 2-4

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 1-3, Simona face multe greşeli neforţate.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, 1-2, trei break-uri consecutive.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 7-6, SIMONA castigat tie-break la 8-6.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 6-6, Simona salvează două mingi de set, vom avea tie-break

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 5-6, Simona serveşte să rămână în set.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 5-5, momente grele pentru Simona, care a condus cu 4-1

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 5-4, Simona serveşte pentru câştigarea setului.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 4-4

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 4-3, două game-uri pierdute, Simona apelează la Darren Cahill

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 4-2, Simona pierde pe propriul seriviciu cel mai disputat game de până acum al meciului

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 4-1 şi câştigarea primului set este aproape.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 3-1, Simona confirmă break-ul

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 2-1, campioana noastră reuşeşte primul break.

 La scorul 1-1 la game-uri și 40-0 pentru liderul WTA pe serviciul rivalei, din tribună se aude, chiar de două ori, scandarea ‘Muie PSD’! Arbitrul de scaun intervine: ‘Silence please’

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 1-1, Simona îşi face serviciul fără probleme

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS 0-1, amerianca îşi câştigă serviciul

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) joacă astăzi, de la 20:30, în finala Rogers Cup contra lui Sloane Stephens, americanca de pe locul 3 mondial. Patrick Mouratoglou contestă situația de la vârful ierarhiei tenisului mondial feminin. 

„Cred că schimbările dese de lider dăunează tenisului. Fanii au nevoie de staruri pe care să le privească drept modele. Aproape nimeni nu ştie cine e lider mondial acum. Lipseşte constanţa. Publicul vrea să privească rivalităţi mari.

Nu poţi construi un superstar. Ori eşti, ori nu eşti! Evident, sunt multe jucătoare bune, inclusiv la academia mea. Dar au ceea ce le trebuie pentru a deveni superstaruri? E greu de zis”, a declarat Mouratoglu într-un interviu acordat Tennis Magazine.

Simona Halep conduce cu 6-2 în confruntările directe cu Stephens, ultima oară impunându-se în finala de la Roland Garros. Liderul WTA s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului Rogers Cup, de la Montreal, cu premii totale de 2,8 milioane de dolari, după ce a trecut de sportiva australiană Ashleigh Barty, locul 16 WTA şi favorită 15, scor 6-4, 6-1, şi duminică va juca pentru al treilea său trofeu din acest an.

Pentru Halep este a cincea finală din acest an, după cele de la Shenzhen, Roland Garros – ambele câştigate, Australian Open şi Roma – pierdute.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT la Rogers Cup: Anul trecut, Halep a jucat în semifinale la Rogers Cup, când competiţia s-a disputat la Toronto. Ea a câştigat ediţia din 2016 a acestui turneu, tot la Montreal, iar în 2015 a pierdut în finală, în faţa elveţiencei Belinda Bencic, după ce a abandonat în decisiv.

Sâmbătă, în cea de-a doua semifinală a competiţiei, Sloane Stephens (25 ani, locul 3 WTA) a învins-o în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, pe ucraineanca Elina Svitolina, câştigătoarea ediţiei trecute a competiţiei de la Montreal. 

În primul duel din penultimul act, Simona Halep a dispus cu 6-4, 6-1 de australianca Ashleigh Barty. 

Halep-Stephens. Sloane crede că pleacă având a doua şansă

Americanca e gata să-și ia revanșa după eşecul de la Roland Garros și știe ce are de făcut pentru a câștiga de această dată în fața liderului WTA. Pe zgura de la Paris, Stephens a avut set și 2-0, dar Simona a revenit și și-a adjudecat primul trofeu de Grand Slam din carieră.

„Odată ce intru în formă la un turneu, jocul meu devine destul de consistent, solid. La Roland Garros am făcut un meci bun. Am jucat foarte bine un set și jumătate. Sper ca mâine (nr. azi, 12 august 2018) să joc foarte bine timp de două seturi, voi încerca să dau tot ce am mai bun. Ea joacă un tenis de calitate, la fel și eu așa că atunci când intrăm pe teren trebuie să trag din greu și să dau totul” a declarat Sloane Stephens după victoria reușită în semifinala cu Elina Svitolina.

Simona Halep conduce cu 6-2 la directe. Liderul WTA a câștigat ultimele 5 confruntări cu americanca de 25 de ani. Trei dintre ele s-au jucat pe hard, la Miami (2015), Washington (2017) și Cincinnati (2017).

„Trebuie să respecți jucătoarea din fața ta. Ea este numărul 1 mondial, eu sunt numărul trei mondial, deci calculele hârtiei spun că n-ar trebui să o bat. Dar în sport orice se poate întâmpla. Bineînțeles, mi-aș dori să câștig” a adăugat campioana en titre de la US Open.

Halep-Stephens: Americanca, în formă maximă

Sâmbătă, în cea de-a doua semifinală a competiţiei, Sloane Stephens (25 ani, locul 3 WTA) a învins-o în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, pe ucraineanca Elina Svitolina, câştigătoarea ediţiei trecute a competiţiei de la Montreal. Finalista de la Roland Garros 2018, unde a pierdut chiar în faţa Simonei, are un parcurs formidabil la Montreal. Nu a pierdut încă set şi poate egala un record vechi de 5 ani: în 2013, Serena Williams a fost ultima care s-a impus la Rogers Cup fără a pierde vreo manşă.

„Imperial!!! Colosal!!! Stratosferic!!! Sloane Stephens a acces în finală într-o manieră briliantă şi sublimă, învingând-o pe Elina Svitolina, 6-3, 6-3”, scrie Tennis Daza, jurnaliştii fiind impresionaţi de modul în care sportiva din SUA şi-a croit drumul spre ultimul act.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT la Rogers Cup: Duminică, Sloane Stephens va încerca să îşi ia revanşa în faţa Simonei Halep, care a învins-o pe americancă în luna iunie, în finala turneului de Mare Şlem de la Roland Garros (3-6, 6-4, 6-1). 

Halep (26 ani) va disputa cu această ocazie a treia sa finală la turneul de la Montreal, pe care l-a câştigat în 2016, în timp ce Stephens, campioana ediţiei trecute a US Open, va încerca să cucerească duminică primul său titlu la competiţia canadiană. 

Simona Halep s-a calificat pentru a 3-a oară în ultimii 4 ani în finala turneului canadian și a mai atins câteva bariere importante. După ce ieri și-a asigurat calificarea matematică la Turneul Campioanelor de la Singapore, astăzi Simona a egalat-o pe Kvitova la numărul de finale jucate în 2018. 

Finale Halep Finale Kvitova
Shenzhen, câștigată St. Petersburg, câștigată
Australian Open, pierdută Doha, câștigată
Roma, pierdută Praga, câștigată
Roland Garros, câștigată Madrid, câștigată
Montreal Birmingham, câștigată
 

Simona a obținut astăzi a 41-a victorie din 2018, distanțându-se față de ocupanta poziției secunde, Angelique Kerber. Nemțoaica a triumfat în 39 de rânduri. 

Calificarea în finala de la Montreal i-a îngroșat conturile Simonei cu 500,340 de dolari, ducând totalul banilor câștigați în 2018 la 5,983,851 de dolari. 

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: Recordurile Simonei 

Simona Halep este cea mai bună jucătoare din 2018. Sportiva noastră are cifrele de partea ei, după un turneu perfect făcut la Rogers Cup, acolo unde s-a calificat în ultimul an după un parcurs entuziasmant.

Astfel, după victoria entuziasmantă, 6-4, 6-1 cu Ashleigh Barty, „SuperSimo” a ajuns la cinci finale disputate în 2018, fiind la egalitate cu Petra Kvitova, în fruntea unui top al prezenţelor în ultimul act al turneelor acestui sezon. Din precedentele 4 finale, Halep a câştigat două (Roland Garros şi Shenzhen).

„Eu când sunt obosită, sunt relaxată şi joc cel mai bun tenis al meu. Îmi place foarte mult acest turneu şi sunt fericită că sunt aici. De aceea câştig meciuri aici, am amintiri plăcute din 2016. Va urma un meci foarte greu, dar voi face tot posibilul să câştig”, a comentat Halep, imediat după finalul meciului.

Un alt record deţinut de cea mai bună jucătoare a lumii este cel al victoriilor din 2018: a ajuns la cota 41, cu două mai multe decât are principala urmăritoare, Angelique Kerber. Din cele 41 de succese, 22 au venit pe hard, de asemenea un alt record al sezonului.

Acest lucru ne face să credem în şansele Simonei la US Open, acolo unde ar putea câştiga al doilea Grand Slam al carierei. Chiar dacă Halep susţine că suprafaţa ei favorită este zgura, jumătate din cele 32 de finale disputate în carieră au venit pe hard (9-6 e bilanţul până acum).

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: Prima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor

 

Halep a adunat nu mai puţin de 6001 puncte în 2018 şi, înainte de semifinalele de la Rogers Cup, a devenit prima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor.

Numărul 1 WTA merge pentru a cincea oară consecutiv la Singapore. La prima prezență, în 2014, a obținut marea victorie în fața Serenei Williams (6-0, 6-2), pe care avea să o întâlnească și în finală, acolo unde jucătoarea din SUA își lua revanșa și cucerea trofeul (6-3, 6-0).

Turneul Campioanelor este programat în perioada 21-28 octombrie și va fi transmis ÎN DIRECT de Digi Sport. Ediția din 2018 este ultima care se desfășoară la Singapore. Din 2019, turneul de elită va fi găzduit de Shenzhen.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: S-a distanţat de Wozniacki

Caroline Wozniacki a pierdut 525 de puncte WTA, după ce a fost eliminată încă din faza şaisprezecimilor, la Rogers Cup. Anul, trecut, daneza jucase chiar finala competiţiei, pierdută în faţa Elinei Svitolina, 4-6, 0-6. Astfel, Caro are acum 6.135 de puncte.

De partea cealaltă, Simona Halep avea de apărat semifinala disputată anul trecut, dar şi-a depăşit performanţa. După calificarea în finală, a ajuns la cota 7746 de puncte. Ea poate urca la 8061, dacă se va impune în finala de duminică şi ar putea avea un avantaj de aproape 2000 de puncte faţă de Wozniacki.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: Barty, impresionantă de Simona

Australianca a clacat în fața jocului pur si simplu dezarmant al Simonei, care a avut nevoie de puțin peste o oră pentru a se califica în finala de la Montreal. După meci, Barty a simțit nevoia să sublinieze performanța liderului WTA, care efectiv a fost de netrecut.

„Un moment din care am avut de invatat. Prea buna azi, Sim!”, a fost postarea lui Barty de pe rețelele de socializare.

SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: Încă e supărată pe organizatori

Simona Halep a fost întrebată despre nemulţumirile legate de deciziile organizatorilor de a-i programa partidele şi după victoria din semifinale, contra lui Ashleigh Barty. Cea mai bună jucătoare din lume nu a vrut să mai comenteze foarte mult pe marginea subiectului.

Jucătoarea de pe locul 1 WTA a luat atitudine la finalul meciului câștigat împotriva Carolinei Garcia (7-5, 6-1 VIDEO) și a „amendat” programările făcute de organizatori, precizând că nu e primul turneu la care este pusă să joace după un program dezavantajos. Halep a precizat că și oamenii din echipa ei sunt supărați din pricina programărilor de care ea a avut parte și se consideră dezavantajată chiar și înaintea meciului cu Ashleigh Barty, din semifinale.

După victoria contra australiencei, jurnaliştii au vrut să stăruiască asupra subiectului, iar Simona a făcut câteva precizări, fără a mai intra foarte adânc în subiect, însă.

„E un subiect pe care nu vreau să îl mai discut. Am spus ce aveam de spus după partida din sferturi, sper ca pe viitor lucrurile să nu mai stea aşa. Ştiţi foarte bine, de atâţia ani, nu m-am plâns de nimic. Dar acum două zile a fost de ajuns. Cred că am dreptate, dar din fericire acele programări nu mi-au afectat evoluţia. Atât despre acest subiect”, a spus Halep, după victoria superbă în faţa lui Barty.

În privinţa jocului propriu-zis, marea noastră campioană e mulţumită, mai ales că zi după zi, şi-a îmbunătăţit performanţele la Montreal.

„Cred că am jucat un tenis deştept. Am presat-o pe backhand, astfel că am obligat-o să îmi returneze de multe ori scurt, deschizându-mi terenul. Am încercat şi câteva sliceuri, şi crossuri, sunt bucuroasă că lucrurile au ieşit aşa cum îmi doream. Cred că a fost un meci bun, cu ritm, în care am mixat bine loviturile. La începutul săptămânii nu eram foarte încrezătoare, mi se părea că nu sunt la nivelul pe care mi-l doresc, dar jocul s-a îmbunătăţit de la meci la meci”, a mai spus Simona.